"LUDILO" U SUPERLIGI SRBIJE: Poznato ko će u evropska takmičenja

A. I.

28. 05. 2023. u 18:56 >> 18:58

POSLEDNjI mečevi Superlige Srbije igraju se danas, a oči cele Srbije uprte su u duele TSC i Vojvodine, odnosno Čukaričkog i Radničkog iz Kragujevca. Dueli ovih timova odlučivali su o putnicima u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

ЛУДИЛО У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: Познато ко ће у европска такмичења

FOTO: A. Ilić

TSC i Čukarički imali su isti broj bodova na kraju sezone, ali je bolja gol razlika u kvalifikacije za Ligu šampiona poslala ekipu iz Bačke Topole, dok će Beograđani sa treće pozicije u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Kao četvrtoplasirani u Ligu konferencija ići će Partizan, kao Vojvodina koja se nalazi poziciju iza.

Inače, Srbija će po prvi put u grupnoj fazi imati direktnog učesnika, a to je šampion Srbije, Crvena zvezda.

Ovako je tekla borba za drugu poziciju...

Čukarički je u Beogradu dočekao Radnički iz Kragujevca. Fantastično prvo poluvreme gledali su navijači na Banovom Brdu, a za svega šest minuta epilog meča je odlučen.

"Ludilo" na terenu krenulo je nakon 15 minuta igre, kada je domaćin do vođstva došao golom Luke Stojanovića. Samo tri minuta kasnije izjednačio je Miloš Vidović.

Ipak, pokazao je Stojanović svojim drugim golom da "brđani" baš žele da igraju u Ligi šampiona, postavio je konačnih 2:1.

Pitao se i TSC, koji je na svojoj "TSC areni" dočekao Vojvodinu.

Sušta suprotnost meču u Beogradu. Uzbuđenja je bilo u drugom poluvremenu. Domaćin nije bio na nivou na je navikao navijače da ga gledaju. Prvi udarac u gol rivala uputili su igrači TSC tek u drugom poluvremenu.

Luka Ilić je u 66. minutu doneo vođstvo četi Žarka Lazetića golom iz penala. Upravo je Nišlija bio oboren u šesnaestercu rivala. Samo 11. minuta trajala je radost domaćih koju je novim golom prekinuo Nikola Čumić.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)