ŠOK NA "MARAKANI": Novi Pazar iznenadio Crvenu zvezdu

A. I.

28. 05. 2023. u 21:10 >> 22:49

FUDBALERI Crvene zvezde i Novog Pazara odigrali su utakmicu bez pobednika 2:2 na rastanku od sezone. Gosti su impresivnom igrom"pokvarili" šampionsku proslavu crveno-belih i rastanak Miloša Milojevića od kluba iz Ljutice Bogdana.

ШОК НА МАРАКАНИ: Нови Пазар изненадио Црвену звезду

M. Vukadinović

Na desetine hiljada navijača sa barjacima dočekalo je igrače pred meč 37. kola Superlige Srbije, a takođe je upriličen i šampionski defile svim sekcijama sportskog društva koja su u tekućoj sezoni osvojila trofej.

Prekaljeni fudbaler Nenad Krstičić večeras se oprostio od aktivnog igranja, a saigrači su mu poklonili sliku i zajedničku fotografiju na travi stadiona Rajko Mitić.

Već u drugom minutu meča pripretio je Mirko Ivanić, ali je golman gostiju dobro reagovao.

Obletali su oko gola rivala igrači zvezde, stezali obruč. Azarov, ivanić, Kanga i Bukari često su slali oštre centaršuteve, ali je ekipa Davora Berbera odlično bila postavljena te u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Treba pohvaliti golmana gostiju Lazara Slavkovića koji je osujetio mnoge obećavajuće nalete ka golu domaćih igrača u prvom poluvremenu.

Nije u drugom poluvremenu trebalo Crvenoj zvezdi dugo da u drugom poluvremenu povede. Igrao se 54. minut, Jegor Prucev je sjajno iskosa proigrao Gelora Kangu koji je šutirao sa desetak metara i doneo domaćinu vođstvo.

Nije dugo trajala radost domaćina. Već u 60. minutu nekadašnji fudbaler Partizana Miljan Momčilović je sa 20 metara raspalio po lopti. Borjan je nemoćno ispratio projektil u mrežu.

M. Vukadinović

Nije domaćin dozvolio da šampionska proslava bude pokvarena. Od 72. minuta ponovo je vodila Zvezda. Odlično je Gelor Kanga izveo prekid, a najbolje se u šesnaestercu rivala snašao Stefan Leković. Već u sledećem napadu odgovorio je Novi Pazar. Nekadašnji igrač TSC Stanojlović bio je odlično postavljen, izašao je iza leđa odbrane, te matirao Borjana - 2:2.

Usledio je u 80. minutu desetominutni prekid kada su navijači Zvezde na svim tribinama upalili vatromete i baklje. Utakmica je potom produžena još 12 minuta.

Nije do kraja meča bilo više uzbuđenja, te su se crveno-beli od navijača oprostili remijem, a kako je tekla igra pročitajte u nastavku.

M. Vukadinović

ZVEZDA - NOVI PAZAR 2:2 (0:0)

(Kanga 54', Leković 72' -  Momčilović 60' - Stanojlović 74')

90+10' Obleću oko gola rivala domaći. Za sada odlično se brani Novi Pazar. Oprobao je Gelor Kanga udarac iz velike udaljenosti - preko gola.

90+2' Imao je Krstičić priliku da se pogotkom oprosti od dresa Zvezde. Međutim, promašio je gol.

90' Utakmica je nastavljena i produžena 12 minuta

88' Ne razilazi se dim nakon velike bakljade. Čekaju svi akteri na terenu da se stvore uslovi za igru.

M. Vukadinović

81' Usledio je kraći prekid zbog bakljade i vatrometa. Vidljivost na stadionu Rajko Mitić je svedena na minimum.

74' GOL! Ponovo je u sledećem napadu Pazar izjednačio.  Nenad Gavrić je odlično proigrao Stanojlovića koji odlično reaguje iza leđa odbrane!

72' GOL! Gelor Kanga nakon gola upisuje i  asistenciju. Iskosa je izveo prekid, a mladi Stefan Leković postigao je novi pogodak za domaćina!

64' Iz igre izlazi Irakli Azarov, a u igru ulazi Marko Gobeljić.

60' GOL! Momčilović se namestio na udarac i matirao Milana Borjana sa preko 20 metara. Zakasnio je na blok Mijailović. Zanimljivo je da je vezista pre Novog Pazara nosio dres Partizana.

54' GOL! Azarov je odlično uposlio Gelora Kangu. Šutirao je Gabonac sa desetak metara.

50' "Kosovo - Srbija", ori se sa tribina stadiona Rajko Mitić.

46' Tri izmene pravi Miloš Milojević na poluvremenu. Aleksandar Katai će u igru, kao i Jegor Prucev, i mladi Stefan Leković. Izašli su Nemanja Milunović, Jovan Mijatović i Stefan Mitrović

M. Vukadinović

45' KRAJ POLUVREMENA

42' Strahinja Eraković se najbolje snašao nakon kornera, uputio je udarac ka golu rivala, ali još jednom čuvar mreže Pazara odličan.

40' Slavković još jednom izlazi kao pobednik. Ovoga puta stigao je do lopte pre Stefana Mitrovića.

33' Počela je da pada i kiša u Beogradu. Crveno-beli sve više kontrole lopte imaju, ali je Pazar odlično zatvorio put ka golu.

M. Vukadinović

30' Sjajan centaršut Gelora Kange nakon kornera. Strahinja Eraković je oprobao udarac glavom, ali je poslao loptu preko gola.

23' Dugo je lopta bila u šesnaestercu Pazara,  a na kraju gosti uspevaju da se odbrane.

20' Lep napad Crvene zvezde, dubinsku loptu poslao je Milunović ka Azarovu, a njegov pokušaj biva blokiran.

12' Na tribinama se nalazi i Barak Bahar, trener koji će već sutra preuzeti rukovođenje crveno-belima umesto Miloša Milojevića.

M. Vukadinović

8' Bukari je pokušao pre golmana gostiju da stigne do lopte, ali je Slavković bio brži.

7' Imaju domaći igrači posed u svojim nogama. Za sada bez konkretnijih prilika.

2' Prvu priliku imao je Mirko Ivanić. Samo gol aut za goste.

1' Utakmica je počela.

19.07 - Nekoliko desetina hiljada navijača je na stadionu Rajko Mitić. Sa barjacima i pesmom priređena je sjajna atmosfera.

19.04 - Nenad Krstičić oprašta se takođe večeras od Crvene zvezde i aktivnog igranja fudbala. Ovekovečio je bitisanje u klubu zajedničkom fotografijom sa saigračima.

UOČI MEČA

17:50 - Objavljeni su sastavi za meč. Trener domaćina Miloš Milojević promešao je karte pred oproštaj od klupe crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Novak Simović

C. ZVEZDA: Borjan - Nikolić, Eraković, Milunović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović - Mijatović.

NOVI PAZAR: Slavković - Zimonjić, Rubežić, Kurdić, Joksimović - Momčilović, Bogdanovcski, Adešina, Gavrić - Stanojlović.

Crvena zvezda je još ranije obezbedila novu, 34. titulu u domaćem prvenstvu. "Crveno-beli" su ubedljivo prvi na tabeli Superligi Srbije sa 96 bodova, dok je Novi Pazar šesti sa 50.

"Crveno-beli" su odlučili da ulaz na meč sa Novim Pazarom bude besplatan za sve navijače, koji su najavili spektakl za pamćenje, pošto će na ovom duelu biti proslavljena 34. titula u istoriji kluba. Igrači će imati posebnu motivaciju zbog toga što će ih sa tribine gledati Barak Bahar, trener koji će crveno-bele predvoditi naredne sezone umesto Miloša Milojevića kojem je ovo oproštajni meč.

- Svi su fizički spremni za utakmicu. Nažalost ponovo imamo 20 mesta, plus  dva golmana, a u rosteru 25 igrača, tako da će neko izostati, ali mislim da je do sada grupa bila korektna. Uvek su igrali najspremniji igrači i trudili smo se da svi zabeleže minute. Mislim da je proslava titule prilika da navijači pozdrave igrače, koji su izneli najveći teret. Naravno biće nekih promena u timu, ali neće se ticati isključivo bonus igrača, rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević u najavi meča sa Novim Pazarom.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD BAJERNA I ZIDANA? Velikan iz Engleske meta Francuza