LUD MEČ U HUMSKOJ: Partizan savladao Voždovac, preko 30 godina crno-beli nisu imali ovakav kraj sezone

Novosti online

27. 05. 2023. u 20:57 >> 19:51

PARTIZAN se pobedom nad Voždovcem rezultatom 2:1 (2:0) oprostio od fudbalske sezone i Mocart bet Superlige Srbije.

ЛУД МЕЧ У ХУМСКОЈ: Партизан савладао Вождовац, преко 30 година црно-бели нису имали овакав крај сезоне

M. Vukadinović

Partizan je sezonu završio na četvrtoj poziciji na tabeli. Tako nešto crno-beli su doživeli prvi put još od sezone 1990. kada su bili iza Crvene zvezde, Dinama i Hajduka.

Sam početak meča prošao je mirno. Prvu priliku imao je Bibras Natho u 7. minutu meča, kada je sa ivice šesnaesterca pokušao da ugrozi Miloša Krunića, golmana Voždovca.

Na prvu iole ozbiljnu šansu čekalo se do 23. minuta kada je Rikardo Gomeš. Dugo je vukao loptu fudbaler crno-belih, a Krunić je odlično reagovao i preusmerio ju je u korner.

Videlo se da crno-beli žele od publike da se oproste pobedom i na neki način iskupe za nešto lošiju sezonu već tada. Od 25. minuta imali su priliku da se raduju navijači crno-belih. Fuseni Dijabate je odlično povukao po desnom krilu. Postigao je drugi pogodak u sezoni, a zanimljivo je da je zabeležio upravo u prvom kolu domaćeg prvenstva.

M. Vukadinović

Jasno je bilo da su gladni golova domaći, nastavili su sa inicijativom. Dva minuta kasnije novu šansu imao je Dijabate. Kvinsi Menig ga je proigrao sa levog boka, a on je natrčao glavom na loptu, umalo je matirao golmana Voždovca.

Samo minut kasnije Slobodan Urošević je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, Krunić je morao baš da se pomuči da loptu pošalje u korner.

Nizale su se prilike jedna za drugom, Dijabate je još jednom u 32. minutu pokušao  iznova da se upiše u strelce, zaobišao je Krunića ali je čuvar mreže gostiju uspeo da se iskupi i uhvati loptu.

Nova radost za domaće u 35. minutu. Kvinsi Menig je odlično reagovao na dodavanje Bibrasa Natha - 2:0.

M. Vukadinović

U završnici prvog poluvremena Rikardo Gomeš nije imao sreće da uveća saldo golova i dodatno pojača prvu poziciju najboljeg strelca Superlige. Prvo je izašao pred golmana gostiju, uspeo da ga zaobiđe i uputi udarac - isprečila se stativa.

Nekoliko sekundi kasnije gotovo preslikana akcija. Ponovo isti akteri Gomeš i Krunić. Tada je napadač crno-belih poslao loptu iznad prečke. Ponovo je mogao do gola Rikardo u 58. minutu. Previše je hteo. Izbegao je ofsajd, izašao pred golmana rivala, oklevao i na kraju izgubio loptu.

M. Vukadinović

Uspeo je Voždovac prvi put posle tri sezone da postigne gol protiv Partizana. Danilo Teodorović je uspeo da pobegne svojim čuvarima i matira Popovića, već u narednom napadu Rikardo Gomeš je ponovo protiv Krunića izašao jedan na jedan, a pobednik je bio golman gostiju.

Minut pred kraj meča nisu se gosti predavali. Imao je Mihajlo Nešković priliku da donese svom timu izjednačenje. Pobegao je Aleksandru Filipoviću, zastao, promašio je gol.

M. Vukadinović

PARTIZAN - VOŽDOVAC 2:1 (2:0)
(Dijabate 25' - Menig 35' - Teodorović 79')

90' Tri minuta igrače se u nadoknadi vremena.

89' Imao je Nešković priliku da donese svom timu izjednačenje. Pobegao je Filipoviću, zastao, promašio je gol. 

80' Rikardo Gomeš ubrzo preti na drugoj strani, a Krunić je još jednom sjajno reagovao.

79' GOL! Voždovac je prvi put nakon tri godine postigao gol protiv Partizana. Teodorović je sjajno prošao između defanzivaca crno-belih i matirao Aleksandra Popovića.

77' Rikardo je dodao do Sameda Baždara, a mladi fudbaler crno-belih šutirao je kraj gola.

70' Nešković je prošao pored Vujačića, a Mateja Stepanović odlično uklizava i otklanja opasnost.

66' Čini se u ovim trenucima da je Partizan zadovoljan sa dva gola prednosti, ne srljaju napred izabranici Igora Duljaja, čekaju strpljivo da se prostor otvori za gol.

58' Previše je hteo Rikardo Gomeš. Izbegao je ofsajd. Izašao pred golmana rivala, oklevao i na kraju izgubio loptu.

48' Kolorado je sada oprobao udarac - korner.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44' Ponovo Gomeš u sličnoj situaciji, zaobišao je golmana Voždovca i šutirao preko gola!

43' Stativa! Rikardo Gomeš je izašao pred Krunića, uspeo je da uputi udarac, pogodio je stativu.

38' Razigrao se Menig, ponovo je ubojit po levoj strani. Poslao je oštru loptu u peterac, zakasnio je Rikardo. Napadač crno-belih još jednom je bio u izglednoj prilici, brani golman Voždovca.

36' Već u narednom napadu nova šansa za Meniga, sada dobro reaguje golman Voždovca.

35' GOL! Kvinsi Menig je sjajno reagovao na dodavanje Natha. Izraelca je po levoj strani proigrao Urošević.

33' Nova prilika za Dijabatea. Stigao je dugu loptu Natha, zaobišao Krunića i u padu uspeo da šutira, ali se golman Voždovca na vreme vratio pred gol i uhvatio loptu.

27' Razigrao se Partizan. Urošević je iskosa poslao snažan projektil, a Krunić je bio na visini zadatka.

25' GOL! Dijabate! Sjajno je začeo Filipović napad, namestio se Fuseni Dijabate sa ivice šesnaesterca i "ukrotio zmaja".

23' Oslobodio se pritiska Voždovac, u nekoliko minuta drže loptu u svojim nogama. Ipak, Rikardo je oduzeo loptu "zmajevima" namestio se na udarac, samo korner. Bila je to prva ozbiljnija šansa na meču.

20' Pljušti kiša u Beogradu, što dosta otežava razvoj igre na obe strane

7'  Mladi Ilić je odlično proigrao Kvinsija Meniga, holanđanin je malo zadocnio, gol aut.

5' Pogodio je Natho iz prekida živi zid, nije bilo opasnosti po gol Krunića.

3' Miran početak meča. Igra se između dva šesnaesterca.

1' Počela je utakmica u Humskoj.

UOČI MEČA

18:15 - Objavljeni su sastavi za meč.

Partizan: Popović, Filipović, Vujačić, Ivić, Urošević, Natho, Kolorado, Menig, Pantić, Dijabate i Gomeš. 

Voždovac: Krunić, Đuričić, Damjanović, Zečević, Đorđević, Ivezić, Lazarević, Jočić, Nešković, Burmaz, Stoisavljević.

Pravdu na ovom meču deliće Marko Delibašić.

Partizan će bez obzira na rezultat večerašnje utakmice sezonu završiti na četvrtoj poziciji.

Poslednji put to se dogodilo 1990. godine, u vreme Jugoslavije. Tada je šampion bila Crvena zvezda, a ispred crno-belih bili su Dinamo Zagreb i Hajduk iz Splita.

Voždovac je trenutno sedmi, a na toj poziciji će ostati i nakon meča.

REČ TRENERA PARTIZANA - Duljaj: Očekujem motivisani Partizan

- Četvrta pozicija nikoga ne raduje, nije prijatno. Od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško i ne bežim od toga. Podigli smo nivo forme pred kraj prvenstva, nije na meni da kažem da li je igra bolja, to prepuštam ljudima koji gledaju Partizan. Činjenica je da smo i protiv mnogo jačih timova igrali mnogo dobar fudbal. Očekujem da izađemo motivisani, dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj situaciji. Kultura Partizana nalaže da uvek idemo na pobedu, bez obzira da li smo u lakoj ili teškoj situaciji. Želimo da osvojimo tri boda, a važno je da to uradimo uz lepu i dobru igru. Posle poziva navijača da se dođe na utakmicu, verujte mi, na treningu je juče pucalo, bilo je intenzivno i agresivno, u pozitivnom smislu. Obično kada su poslednje utakmice i sve završeno, imate mnogo povređenih igrača, crvene kartone, neko ranije ode kući. Sada su svi tu, osim ranije povređenih, niko nije otišao i to me raduje i daje mi nadu da ko god bude izašao na sutrašnji meč, da će dati sve od sebe, rekao je Igor Duljaj pred meč.

REČ TRENERA VOŽDOVCA - PUAČA: Takmičarski i motivisano

- Utakmica sa Partizanom nam je poslednja u sezoni i osnovni cilj nam je da ponovimo kvalitet igre iz susreta sa Čukaričkim. Ukoliko uspemo u tome verujem da možemo da u najmanju ruku ostanemo neporaženi. Važno nam je da budemo motivisani, organizovani, da pokažemo da smo takmičari, bez obzira u kom momentu se sastajemo i što nijedna od ekipa ne može da promeni svoj položaj na tabeli. Očekujem da protiv kvalitetnog protivnika pokažemo koliko smo i sami dobri, rekao je Petar Puača

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)