AGONIJA PARTIZANA SE NASTAVLJA: Crno-belima u Novom Sadu presudili bivši igrači

Александар Илић
Aleksandar Ilić

01. 04. 2023. u 22:00 >> 22:01

FUDBALERI Partizana gostovali su Vojvodini u 28. kolu Superlige Srbije. Meč na Karađorđu nije obilovao lepom igrom, ali je na kraju poražen tim iz Beograda 2:1 (1:0).

АГОНИЈА ПАРТИЗАНА СЕ НАСТАВЉА: Црно-белима у Новом Саду пресудили бивши играчи

FOTO: FK Partizan

Peti minut doneo je šansu gostima. Nemanja Jović je tukao glavom nakon centaršuta, daleko od gola domaćih. Potom je Dejan Zukić u osmom minutu imao jako lepu šansu. Tukao je glavom tik iznad prečke.

Isti igrač je potom u 21. minutu šutirao, pravo u Stevanovića. Natrčao je potom na odbitak, a golman Partizana još jednom je dobro reagovao.

Jovan Milošević je potom u završnici prvog poluvremena pripretio. Vratio se na vreme Nemanja Jović koji je otklonio opasnost.

FOTO: FK Partizan

Šok za goste usledio je u 53. minutu. Nikola Čumić je promešao odbranu Partizana. Centrirao je na peterac, a Filip Malbašić matirao je golmana nekadašnjeg kluba za 1:0.

Ono na šta navijači gostiju nisu navikli jeste da Partizan u 70 minuta igre nije uputio nijedan šut u okvir gola rivala.  

Na prvi su čekali do 72. minuta, pogrešio je Lazar Carević, lopta je došla do Uroševića, koji je šutirao, ali se iskupio golman crveno-belih.

Tek što je ušao u igru u 79. minutu Milosavljević je poklonio zicer Baždaru koji je imao priliku da sa pet metara zatrese mrežu, međutim Carević je izvanredno intervenisao. Lopta je završila u korneru, a posle prekida Baždar je u koku napravio faul te je propala prilika da gosti nadoknade gol zaostatka.

FOTO: FK Partizan

Kockice su se tako sklopile da su na kraju Partizanu presudili njegovi bivši igrači. Nakon Filipa Malbašića gol je postigao i Nemanja Nikolić. Proigrao ga je odlično Veljko Simić, a on iz okreta poslao je loptu iza leđa Nemanje Stevanovića.

Danilo Pantić je u 89. minutu uspeo da ublaži poraz. Fantastino je izveo prekid, a Lazar Carević nije mogao ništa da uradi kako bi zaustavio loptu na putu ka mreži

VOJVODINA - PARTIZAN  2:1 (1:0)

(Malbašić 53', Nikolić 83' -  Pantić 89')

90'KRAJ MEČA

89' GOL! Kakav gol Danila Pantića. Fantastino je izveo prekid, a Lazar Carević nije mogao ništa da uradi kako bi zaustavio loptu na putu ka mreži.

84' GOL! Vojvodina je uvećala prednost. Nikolić je izbegao ofsajd, vrhunsko proigravanje Simića za 2:0

79' Velika šansa za Partizan u 79. minutu. Prva prava šansa za crno-bele. Izašao je Samed Baždar pred golmana Voše, a bivši đak Barselonine škole pokazao je zavidan kvalitet, odbranio je zicer igraču crno-belih.

72' Dočekali su crno-beli prvi udarac u gol rivala. Pogrešio je Carević, loše poslao loptu, presekao je Urošević koji je šutirao, ali se tada iskupio golman Vojvodine.

FOTO: FK Partizan

70' Neverovatno zvuči podatak da Partizan do sada nije uputio udarac u okvir gola rivala.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI IGRAČ PARTIZANA ŠOKIRAO CRNO-BELE: Ovako je Vojvodina došla do prednosti na Karađorđu (VIDEO)

53' GOL! Odlično je ubacivanje po strani Nikole Čumića koji je nanizao nekoliko čuvara, ispratio je akciju Filip Malbašić,  nekadašnji igrač crno-belih matirao je Nemanju Stevanovića

46' Drugo poluvreme krenulo

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44' Loptu je u srcu šesnaesterca Partizana čekao fudbaler Vojvodine Milošević, ali je Nemanja Jović odlično reagovao i otklonio opasnost.

39' Nimalo ova utakmica nije opravdala epitet derbija kola. Bez mnogo uzbuđenja, bez većih prilika teče meč.

35' Oslobodio se Partizan, pritiska rivala. Pokušali su izabranici Igora Duljaja u nekoliko navrata po desnoj strani da ugroze rivala, ali je lopta svaki put prozujala kroz šesnaesterac.

FOTO: FK Partizan

27' Imao je prostora Čumić, razmišljao se šta da uradi, kada je konačno šutirao otišla je lopta daleko od gola po zemlji.

21' Velika šansa za Vojvodinu. Šutirao je Dejan Zukić, uspeo da odbrani Stevanović, koji je ponovo na odbitak dobro reagovao

17' Loš teren usled padavina uslovio je nešto sporiji ritam igre na obe strane.

FOTO: FK Partizan

8' Velika šansa za domaćina. Zukić je bio blizu gola. Tukao je glavom, tik preko prečke Stevanovića.

5' Nemanja Jović se dobro kretao, iskoristio je centaršut po desnoj strani, ali je loše zahvatio loptu i šutirao preko gola.

1' Utakmica na stadionu Karađorđe je počela.

UOČI MEČA

19:15 - Senku na meč bacili su incidenti na ulicama Novog Sada. Reagovala je i policija nakon tuče navijača.

Vojvodina - Partizan

Stadion: Karađorđe

Sudija: Srđan Jovanović

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Jeličić, Traore, Ljubisavljević – Topić, Zukić – Malbašić, U. Nikolić, Čumić – Milošević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Kolorado – Menig, Natho, Jović – Rikardo.

Fudbaleri Partizana gostuju u Novom Sadu, protivnik je ekipa Vojvodine. Izabranici Radoslava Bataka u usponu su forme od dolaska iskusnog stručnjaka, dok Partizan igra u promenljivoj formi toplo-hladno.

Pulenima Igora Duljaja potrebna je pobeda kako bi sačuvali šansu za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To mesto u ovom trenutku drži TSC iz Bačke Topole sa 55 poena, jedan manje imaju crno-beli.

Poslednji duel odigran je 2. oktobra, dobio ga je Partizan ubedljivo. Rezultat je bio 4:1 za crno-bele u Humskoj.

Vojvodina je u prethodnih pet mečeva remizirala sa Javorom (1:1), Voždovcem (0:0) i Radnikom iz Surdulice (1:1). Pobedili su Čukarički (3:2) i Radnički iz Niša (4:1).

Partizan je poražen u Humskoj od Šerifa (1:3) i Radnika iz Surdulice (2:1), od Crvene zvezde (1:0). Upisani su nerešeni ishodi protiv Kolubare (1:1) i Radničkog iz Kragujevca (1:1)

REČ TRENERA PARTIZANA - Duljaj: Ne sme da bude straha

- Vojvodina je organizovana ekipa, igraju agresivno i imaju energičnog trenera. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da reše meč. Igraju visok presing i jako su opasni na svom terenu. Naš cilj je da se pozitivnim rezultatima izvučemo iz situacije u kojoj smo se našli. Svi igrači koji su odsustvovali zbog reprezentativnih obaveza su se priključili ekipi i dobro se osećaju. Jedino se nije vratio Dijabate i ne znam gde se on trenutno nalazi. Postojaće doza pritiska ali to je sastavni deo igre, ne sme da bude straha, rekao je Duljaj

 REČ TRENERA VOJVODINE - Batak: Prihvatamo ulogu favorita

- - Pred nama je veliki derbi, znamo dobro ko nam dolazi u goste. Ne bi trebalo trošiti reči na Partizan koji je prezimeo u Evropi i odigrao dobre utakmice u Ligi konferencije. U našem prvenstvu u nekoliko poslednjih utakmica imao je određen pad, ali su u svakoj od njih stvarali šanse po gol protivnika, što znači da imaju individualni kvalitet u fazi napada i ne smemo da im tu ostavljamo mnogo prostora. Moramo da držimo crno-bele što dalje od gola, jer imaju jako dobre individualce u timu. Dobro smo se pripremali tokom ove dve nedelje, odigrali jednu prijateljsku utakmicu. Naša filozofija je da budemo tim koji će da nametne tempo, želimo da budemo ofanzivni kako bismo ugrozili rivala i oterali ga što dalje od našeg gola. Ulogu favorita možemo da prihvatimo samo iz razloga što igramo kod kuće i što imamo visoke ciljeve. Naspram sebe vidimo Parizan koji respektujemo, ali koji kao i svakog drugog protivnika hoćemo da pobedimo. Zaključio je Batak.

BONUS VIDEO: Ćurkoviću nagrada „Mihajlo Andrejević – Andrejka”

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta