ZVEZDA IŠČUPALA TRI BODA PROTIV FENJERAŠA: Lalatović je bio na pragu da otkine bodove šampionu, ali onda se pojavio Milojevićev "džoker"

Novosti online

01. 04. 2023. u 20:00

CRVENA ZVEZDA nakon mnogo muke savladal je Mladost GAT rezultatom 4:2 u okviru 28. kola Super lige Srbije.

ЗВЕЗДА ИШЧУПАЛА ТРИ БОДА ПРОТИВ ФЕЊЕРАША: Лалатовић је био на прагу да откине бодове шампиону, али онда се појавио Милојевићев џокер

FOTO: FK Crvena zvezda

Po početnim dodirima i samoj uvertiri teško da je iko mogao očekivati šta će uslediti. Zvezda je očekivano imala terensku inicijativu  koja je već u 9. minutu rezultirala velikom šansom.

Mirko Ivanić se odlično kretao od lopte, Pešić mu je uputio nisku oštru loptu, a vezista Zvezde promašuje čist zicer sa svega 6,7 metara od gola Novosađana.

Kako to obično i biva kazna je usledila ekspresno. Igrao se 12. minut kada je sjajna kontra gostiju rezultirala golom.

Babić je odradio veliki posao, nakon što je dobio loptu u prostor. Prevario je Dragovića, ubacio loptu na drugu stativu gde je bio usamljen Vidakov za vođstvo gostiju.

Nije dugo Crvena zvezda čekala na odgovor. Aleksandar Katai iskoristio je prodor Aleksandra Pešića po desnoj strani, te usamljen u petercu matirao Marka Živkovića.

Napadač domaćina bio je na ivici ofsajda, ali je nakon pregledanog VAR snimka sudija Stevan Jeknić pokazao na centar.

Međutim, već u 33. minutu novi šok na Marakani! Mladost je ponovo povela i to još jednom preko Vidakova. Bivši igrač Vojvodine je iskoristio veliki kiks odbrane Zvezde, potom je nonšalantno izbacio Vasiljevića i poslao loptu u nebranjenu mrežu za velikih 2:1 u korist poslednjeplasirane ekipe šampiona Srbije.

Crvena zvezda je golom Kange sa penala u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena uspela da izjednači na 2:2 i da sa tim rezultatom ode na veliki odmor.

Usledila je opsada gola Lalatovićevog tima koja je trajala gotovo čitavim tokom drugih 45 minuta.

Šanse su se nizale kao na traci, a jedna je morala da završi u golu. Igrao se 82. minut, Kanga je poslao centaršut, a Marko Rakonjac se sjajno izborio za prostor i iz jako teške pozicije matirao Kneževića.

Na kraju, slomljenog protivnika potpuno je dotuka Aleksandar Katai i postavio konačnih 4:2.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST GAT 4:2

STADION:"Rajko Mitić"

SASTAVI:

Crvena zvezda: Vasiljević - Eraković, Dragović, Leković, Rodić - Kanga, Kangva - Mitrović, Katai, Ivanić - Pešić

Mladost GAT: Knežević - Janković, Tanasijević, Ćosić, Ilić - Jočić, Bjeloš, Marković, Denić - Babić, Vidakov

DRUGO POLUVREME

90. minut - Goool! Katai vodi Zvezdu na 4:2.

87. minut - Bukari propušta ogromnu priliku! Ponovo je kao šilo prošao krilni igrač tima iz Ljutice Bogdana, ali ponovo je iz izgledne pozicije pokazao da mu završnica nije jača strana.

82. minut - Goool! Rakonjac vodi Zvezdu na 3:2 nakon sjajnog centaršuta Kange.

78. minut - Aleksandar Pešić izlazi u igri je Rakonjac u redovi crveno-belih.

77. minut - Katai je šutirao iz slobodnog udarca sa svega 18,19 metara udaljenosti, ali rutinski interveniše Knežević.

70. minut - Nastavlja se opsada gola gostiju! Bukari se sada stuštio sa desnog boka, šuirao je u punom trku iz dobre pozicije, ali i ova lopta odlazi pored stative Novosađana.

62. minut - Velika ofanziva Zvezde! Aleksandar Katai je pokušao sa ivice šesnaesterca plasiranim udarcem, Knežević je već bio savladan, ali je golman Novosađana na njegovu sreću pogledom ispratio loptu koja je prošla pored stative.

60. minut - Kanga je odložio loptu za Kangvu, ovaj je raspalio po lopti sa distance, ali njegov snažan udarac je prošao pored stative gostiju.

56. minut - Vigo se ubacio u napad svog tima sa desnog boka, pokušao je udarcem sa ivice šesnaesterca, ali baš kao i Denićev udarac maločas, lopta pravo u rukama protivničkog golmana.

52. minut - Denić je oprobao udarac iz šesnaesterca, ali lopta ide pravo u ruke dobro postavljenog golmana Zvezde.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo.

PRVO POLUVREME

45 + 5 - Kraj prvog poluvremena!

45 + 4  - Kanga pogađa! Knežević u jednu, Kanga šalje loptu u drugu stranu, 2:2 na Marakani!

Snimak gola možete videti klikom OVDE.

45. minut - Penal za Zvezdu!

43. minut - Kanga je uputio sjajan centaršut sa desnog boka, lopta je pala pravo na glavu Aleksandra Pešića, ali bez veće opasnosti po gol Kneževića.

38. minut - Gelor Kanga dobija prvi žuti karton na meču.

35. minut - Katai je se našao u obećavajućih prilici, ali maestro sa "Marakane" šutira pored gola Kneževića.

33. minut - Šok na Marakani! Mladost ponovo vodi, Vidakov je iskoristio veliki kiks odbrane Zvezde, potom je nonšalantno izbacio Vasiljevića i poslao loptu u nebranjenu mrežu za svoj drugi gol na meču i velikih 2:1.

Snimak gola možete videti klikom OVDE.

29. minut - Još jedna velika prilika za Mirka Ivanića! Izašao je sada u situaciju jedan na jedan vezista Zvezde sa golmanom Mladosti, ali Knežević mu je sjajno skratio ugao i odbranio njegov udarac, ostaje 1:1.

22. minut - Saša Marković je pokušao još jednom, međutim za razliku od prethodnog puta kada je pogodio okvir gola, ovoga puta njegov udarac završava u naručju Vasiljevića. Još jedan opasan napad Novosađana, sjajna uvertira na Marakani.

15. minut - Gol za Zvezdu, kakav početak! Aleksandar Katai trese mrežu, glavni arbitar je prvo pokazao da je ofsajd, ali nakon VAR provere promena na semaforu, 1:1 je.

Snimak gola možete videti klikom OVDE.

14. minut - Nova šansa za Mladost! Izabranici Nenada Lalatovića pogađaju stativu, i malo je nedostajalo da povedu sa 2:0 nakon udarca Saše Markovića!

11. minut - Gooooool! Odmah kazna za promašaj Mirka Ivanića. Milan Vidakov, bivši igrač Vojvodine se odlično kretao od lopte, Ćosić ga je pravovremeno uposlio i gosti iznenađujuće vode na Marakani!

Snimak gola možete videti klikom OVDE.

9. minut - Au, kakav promašaj! Mirko Ivanić se odlično kretao od lopte, Pešić mu je uputio nisku oštru loptu, a vezista Zvezde promašuje čist zicer sa svega 6,7 metara od gola Novosađana.

7. minut - Očekivana terenska inicijativa šampiona Srbije, Zvezda plete mrežu oko gola Mladosti, za sada Knežević još nije stavljen na ispit, ali po početnim dodirima jasno je da sledi opsada gola gostiju.

1. minut - Meč je počeo!

UOČI MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa 73 osvojena boda. Tim Miloša Milojevića je ostvario 23 pobede od početka nacionalnog prvenstva i zabeležio četiri remija, uz fantastičnu  gol razliku 71:11.

Na poslednjem prvenstvenom duelu crveno-beli su odigrali nerešeno sa kruševačkim Napretkom na strani 1:1, a jedini gol za goste je postigao Mirko Ivanić.

Usledila je reprezentativna pauza, koju je aktuelni šampion iskoristio  za gostovanje ekipi Alfa iz Modriče u Republici Srpskoj, meč ja završen ubedljivom pobedom Crvene Zvezde 6:0.

Mladost GAT se nalazi na poslednjem mestu na tabeli Superlige i do kraja sezone novajliju u najvišem rangu srpskog fudbala očekuje grčevita borba za opstanak. Sa samo 18 prikupljenih bodova Novosađani zauzimaju 16 mesto, uz gol razliku 18:41.

Od početka šampionata izabranici Nenada Lalatovića su stigli do samo četiri pobede, šest puta su odigrali nerešeno, dok su doživeli čak 17 poraza.  U prethodnom kolu su na svom stadionu  su poraženi od Radničkog 1923 sa 2:1, a jedini gol tada za domaćina je postigao Novica Maksimović.

Crvena zvezda i Mladost GAT su se sastali prvi put u istoriji ova dva kluba u jesenjem delu aktuelne sezone. Meč je odigran 2. oktobra 2022. godine na stadionu “Karađorđe”, a crveno-beli su ostvarili ubedljiv trijumf rezultatom 4:1.

Za tim Miloša Milojevića mrežu protivnika su pogađali dvostruki strelac Mirko Ivanić, dok su Aleksandar Katai i Gelor Kanga po jednom poslali loptu u mrežu.

Večerašnji okršaj na stadionu Rajko Mitić je biti ili ne biti za Novosađane. Trener Mladosti Lalatović će morati iz svoje ekipe da izvuče maksimum protiv svog nekadašnjeg kluba. Opet, nema sumnje da je aktuelni šampion apsolutni favorit pred svojim delijama.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma