OVO SVAKI SRPSKI FUDBALER MORA DA ZNA! Saša Marjanović ušao među legende niškog Radničkog i otkrio strašan podatak

Novosti online

30. 03. 2023. u 17:30

MALO je verovatno da ljubitelji srpskog fudbala nisu čuli za brzonogog vezistu razornog šuta Sašu Marijanovića. Nišlija je, u svom Radničkom protiv Spartaka odigrao 100. meč u dresu "Reala sa Nišave".

ОВО СВАКИ СРПСКИ ФУДБАЛЕР МОРА ДА ЗНА! Саша Марјановић ушао међу легенде нишког Радничког и открио страшан податак

FOTO: A. Ilić

Tridesetpetogodišnji fudbaler je nakon omladinskih selekcija Železničara iz Niša prešao u Partizan. Debitovao je za Čukarički 2005. godine, gde je proveo četiri godine. Zatim je nastupao tri sezone za Jagodinu, nakon toga Šerif iz Tiraspolja, a debitovao je za Radnički 2014. godine.

Potom je 2016. usledila selidba u Partizan, odiseje u Aktobeu, Nea Salamini, a onda povratak u Srbiju. Dve godine nastupao je u Napretku iz Kruševca, pre nego se vratio u Niš gde je upisao jubilarni 100. nastup u pobedi nad Spartakom iz Subotice (1:0)

Osvrnuo se Marjanović u razgovoru za zvanični Jutjub kanal Radničkog iz Niša za boravak na Čairu.

FOTO: A. Ilić

- Hvala Bogu, uspomena je bilo. U Radničkom je bilo dosta lepih trenutaka. Moj prvi dolazak 2014. godine. Mnogo smo rekorda oborili sa Milanom Rastavcem. Osam igrača je bilo iz Niša, bili su i pomoćni treneri. Bilo je dosta navijača uz pomoć kojih smo pravili dobre rezultate. Protiv Radnika sam dao pet pogodaka, što sam mislio da je nemoguće. Pobedili smo i Partizan posle 32 godine. Isto sam dao gol za pobedu - evocira uspomene na prvi boravak na Čairu Saša Marjanović.

Seća se i svog debija.

- Igrali smo protiv Rada, imao sam tremu. Bila je jako lepa atmosfera. Sa tribina nas je bodrilo 9000 navijača. Odigrali smo nerešeno, 1:1.

Saša Stojanović, aktuelni direktor Omladinske škole Radničkog, i sportski direktor Aleksandar Jovanović tada su mu bili saigrači.

FOTO: A. Ilić

- Ako Bog da zdravlja voleo bih da igram još neku sezonu. Posle, videćemo. Uz Cakija i Acu... Voleo bih da pomognem nekim svojim iskustvom da beležimo bolje rezultate i ako je moguće da Radnički bolje funkcioniše.

Govorio je Marjanović i o navijačima niškog tima, "meraklijama".

- Trebalo bi da radimo na tome da imamo još bliskiji odnos sa navijačima. Svi smo u službi Radničkog. Treba da imamo želju da Radnički pobeđuje svaki meč. Te ljude srećem svakog dana. Hteo bih da ih dobrim igrama pozovemo da dođu što više na Čair. Protiv Partizana smo izgubili na početku sezone. Tada smo odigrali tesnu utakmicu, ali se u gradu pozitivno pričalo. Malo je potrebno da ih pokrenemo. Potrebno je da na treninzima imamo odličan odnos ka obavezama, kako bismo ih privukli u što većem broju na utakmice.

Prošao je kroz bogatu karijeru Marjanović "sito i rešeto", te je imao zlata vredan savez za mlade igrače koji počinju svoje karijere.

- Dosta se toga promenilo. Možda i u vaspitanju dece. Društvene mreže, televizija su ih mnogo zaokupile. Dosta se to prati. Sve mogu da vide, gledaju neke ljude koji su daleko od nas. Ta mlada deca kopiraju ljude koje ne znaju i prate ih. Ja sam najstariji ovde, sve sam prošao. Ono što sam ja prošao i oni će. Deca iz Niša treba da vode računa o školi i obrazovanju. Da ne gledaju samo treninge. To će im pomoći da postanu kompletne ličnosti. Da mogu da na pravi način rasuđuju na terenu i van njega šta je dobro, a šta ne - rekao je Marjanović i potom izneo zabrinjavajući podatak:

- Jedno drugo prati. Imam kolege koje su završili karijere i nisu se snašli posle toga. Ne bih da kažem da su socijalni slučajevi, ali teško se snalaze. Moraju uz pomoć porodice da rade na sebi - poentirao je Saša Marjanović.

BONUS VIDEO: Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a