RETKO KO JE PRIMETIO Srpski košarkaš na utakmici Evrokupa na čarapama imao nešto o čemu priča Srbija

Novosti online

30. 03. 2023. u 15:30

Na neobičan i originalan način trofejni srpski košarkaš Stefan Birčević skrenuo je pažnju i ukazao na to koliko je bitno pomagati ugroženim, višedetnim porodicama naše zemlje i regiona kroz akciju Koš za sreću.

РЕТКО КО ЈЕ ПРИМЕТИО Српски кошаркаш на утакмици Еврокупа на чарапама имао нешто о чему прича Србија

FOTO: EPA

Birčević je utakmicu Evrokupa igrao protiv Burse u opremi svog Kluža, ali se jedan deo iste razlikovao - čarape!

Na njima je bila poznata nasmejana lopta Koša za sreću koji već devet godina pomaže ugroženima u Srbiji i regionu. Od juna 2014. humanitarna utakmica poznatih i sportista Koš za sreću pomaže ugrožene porodice, samo od poslednje tri utakmice je prikupljeno oko 3.500.000 dinara, odnosno blizu 30.000 evra, a kroz pomenute mečeve prošlo je preko stotinu učesnika, kao i Stefan Birčević.

Osvajač srebrne medalje sa Srbijom na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Olimpijskim igrama, je ovim gestom na velikoj sceni ukazao na značaj udruženja poput Koša za sreću.

- Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život, kazao je u junu 2022. Birčević posle utakmice na Kalemegdanu.

I ove godine će se Koš za sreću igrati u isto vreme na istom mestu za ugrožene, višečlane porodice.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)