MILENKOVIĆ I GRUJIĆ PRED START KVALIFIKACIJA ZA EP U NEMAČKOJ: I za rezultat i za utisak, da se povrati poverenje naroda

Novosti online

22. 03. 2023. u 15:33

KATAR je prošlost, kreće "nemačka misija". Reprezentaciju Srbije sutra (20.45 - Arena 1 Premium, RTS 1) očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj, a protivnik je gledano po kvalitetu i rejtingu idealan - Litvanija.

МИЛЕНКОВИЋ И ГРУЈИЋ ПРЕД СТАРТ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕП У НЕМАЧКОЈ: И за резултат и за утисак, да се поврати поверење народа

FOTO: M. Vukadinović

Pred medijima su se juče našli defanzivac Nikola Milenković i vezista "orlova" Marko Grujić iz čijih reči isijava veliki optimizam pred novi ciklus.

- Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za Prvenstvo Evrope, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - podvukao je Milenković.

Na sličan način razmišlja i Marko Grujić.

- Sigurno da smo svi očekivali više na Prvenstvu sveta u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope.

U neka ne tako davna vremena Srbija je znala da se "zagrcne" protiv slabijih reprezentacija što svakome od Stojkovićevih izabranika stoji u podsvesti kao svojevrsni podsetnik da potcenjivački stav ne sme da postoji.

- Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo - ne ostavlja dilemu Marko Grujić.

Nije realno očekivati značajniju posetu sutra uveče na stadionu "Rajko Mitić" čega su svesni i Grujić i Milenković.

- Mislim da bi podršku trebalo da zaslužimo, igrom i rezultatima. Svaka podrška nam znači, trudićemo se da pobedimo Litvaniju, zatim i Crnu Goru, a onda će i poseta biti veća u junu kada nastavljamo put ka Nemačkoj - jasan je Grujić.

Nikola Milenković je zaključio u sličnom tonu.

- Na nama je da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će verujem narod da prepozna.

"POST" NIJE OPTEREĆENjE

NAŠA zemlja od 2000. čeka učešće na završnoj smotri evropskog fudbala

- To je za nas samo motiv više da budemo generacija koja će posle 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje. Ne opterećujemo se time kad počne utakmica - napomenuo je Milenković.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili