OGLASIO SE ALBANSKI PROVOKATOR: Moje poreklo i moja krv su tzv. Kosovo

Novosti online

22. 03. 2023. u 07:55

FUDBALSKI savez Švajcarske saopštio je da Džerdan Šaćiri i Gregor Kobel zbog povreda neće igrati za nacionalni tim na startu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

ОГЛАСИО СЕ АЛБАНСКИ ПРОВОКАТОР: Моје порекло и моја крв су тзв. Косово

Tanjug/AP

To znači da Šaćirija opet nećemo gledati u Srbiji, kao što je bio slučaj kada je Liverpul gostovao Zvezdi. Podsećanja radi, Švajcarska će igrati 25. marta sa Belorusijom u Novom Sadu, a tri dana kasnije dočekaće Izrael u Ženevi. Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je prošle godine odluku da Belorusija kao domaćin ne može da igra na svom terenu zbog rata u Ukrajini.

Međutim, biće drugi albanski provokator Granit Džaka, koji je opet u centru medijske pažnje. Naime, fudbalska reprezentacija Švajcarske nedavno je dobila dokumentarni film od šest epizoda pod nazivom "The Pressure Game", a koji se tiče njihovog odlaska na Svetsko prvenstvo u Katar i partija koje su pružili tamo!

Tom prilikom ekipa filma išla je u London kako bi posetili svog kapitena Granita Džaku koji je, pored fudbalskih stvari, govorio i o dvojnom državljanstvu i svojoj pripadnosti tzv. Kosovu.

- Ponosan sam što igram za Švajcarsku, ali moje poreklo i moja krv je tzv. Kosovo. Ne razumem zašto se o meni pišu samo negativne stvari - između ostalog je rekao Džaka u toj četvrtoj epizodi.

Mediji u Švajcarskoj pišu da ovaj dokumentarac ne dotiče ovu temu previše kritički, dok se sam Džaka osvrnuo i na taj meč sa Srbijom u 3. kolu grupne faze.

- Postavio sam sebi cilj da ostanem pozitivan na terenu. Onda se desi nešto loše i opet sam "nestao" - ističe Džaka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni