KO JE UHAPŠENI PREDSEDNIK FS TZV. KOSOVA? Tražio kaznu za Piksija, hteo da igra protiv Srbije...

Novosti online

21. 03. 2023. u 20:22

Uhapšeni predsednik FS tzv. države Kosovo agim Ademi uhapšen je danas, a ono što je zanimljivo jeste da se radi o čoveku šarenolike prošlosti.

КО ЈЕ УХАПШЕНИ ПРЕДСЕДНИК ФС ТЗВ. КОСОВА? Тражио казну за Пиксија, хтео да игра против Србије...

FOTO: Tanjug/AP

Pre samo nedelju dana oslobođen je optužnice podignute 2012. godine, za koju je prvobitno bio osuđen na devet meseci zatvora. Potom je vrhovni sud ponovo pokrenuo postupak, a Osnovni sud u Prištini proglasio ga je nevinim.

Ipak 21. marta ponovo je uhapšen. Ovoga puta je pod istragom zbog zloupotrebe sredstava i utaje poraza.

Pažnju srpske javnosti skrenuo je na sebe kada je 2021. godine izrazio želju da tzv. Kosovo i Srbija odigraju prijateljski meč.

- Mogu da garantujem da bi odigravanje te utakmice bilo moguće i u skladu sa najvišim standardima. Uvek se trudim da ne mešam politiku i sport, ali ne mogu da dozvolim da nas iko potceni. To ne boli samo mene već i celu naciju. Kosovo priznaju UEFA i FIFA, rekao je Ademi za „Tutosport“ 2021. godine.

Godinu dana kasnije u razgovoru za "Danas" kritikovao je Dragana Stojkovića Piksija zbog ponašanja na meču Srbija - Švajcarska na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Od legende poput Piksija nisam očekivao da će da nam psuje majku albansku. Bio je igračka legenda Jugoslavije, navijali smo za njega dok smo živeli u zajedničkoj državi, uživali smo u njegovim driblinzima i majstorijama, gledali smo ga i uživo u tadašnjoj Prvoj ligi. Mnogi Albanci s Kosova su ga voleli kao fudbalera i iznenađeni su da se on tako ponašao, i to čak na meču koji nije bio protiv Kosova nego protiv Švajcarske. Takve stvari ne priliče da uzvikuju ni navijači na tribinama, a kamoli učesnik utakmice na terenu. Druga je stvar šta publika radi, a učesnici sportskog događaja ne treba da u tome učestvuju, niti da daju povod“, istakao je Ademi.

FOTO: Printskrin/Jutjub/oxygen

Tu se nije zaustavio, apelovao je da selektor Srbije bude ozbiljno kažnjen.

- FIFA i UEFA ne tolerišu nacionalizam i širenje nacionalne netrpeljivosti, ali to je sada dalje na njima kakvu će kaznu izreći. Mi smo bili neprijatno iznenađeni i zastavom (mapa Srbije sa Kosovom pre koje je pisalo „nema predaje“) u svlačionici. To zaista ne priliči fudbalerima Srbije. Mi treba te stvari da prepustimo politici i političarima da rešavaju. Sport treba da spaja ljude, a ne da pravi nacionalne tenzije i širi mržnju. Fudbaleri Srbije i Kosova trebalo bi da odigraju prijateljski meč i pokažu da fudbal i sport spajaju ljude, a ne da ih razdvajaju.

Ademi je tom prilikom za „Danas“ rekao da FS tzv. Kosova i FSS imaju odličnu saradnju u organizacijama FIFA i UEFA. Trenutno ima 61 godinu, rođen je u Prištini, a ima sina Trima Ademija, koji je poznatiji pod nadimkom Capital T, jer se baci rep muzikom.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest