MITROVIĆ "RAZAPET" NA OSTRVU, A ŠTA JE SA OVIM? Englezi osuli na Srbina "drvlje i kamenje", a o razlici između velikih i malih se ćuti

Novosti online

20. 03. 2023. u 15:54

SRPSKI napadač, Aleksandar Mitrović u žiži je interesovanja pre svega engleske, ali i svetske sportske štampe. On je zaradio crveni karton na meču Mančester junajted - Fulam jer je odgurnuo glavnog sudiju i očekuje se da će biti žestoko kažnjen. Ipak, mnogi ovu situaciju gledaju iz potpuno drugačijeg ugla i smatraju da se juče najbolje videla razlika između velikih i malih klubova u Engleskoj, kao i u to koliko je teško promeniti reputaciju nestašnog srpskog golgetera.

МИТРОВИЋ РАЗАПЕТ НА ОСТРВУ, А ШТА ЈЕ СА ОВИМ? Енглези осули на Србина дрвље и камење, а о разлици између великих и малих се ћути

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Mančester junajted je u jučerašnjem meču četvrtfinala FA Kupa na svom "Old trafordu" uspeo da pobedi Fulam sa 3:1 i plasira se u polufinale najstarijeg kup takmičenja sveta.

Kod rezultata 1:1 tim sa obale Temze ostao je bez čak dvojice igrača koji su u svega minut ranije dobili direktne crvene kartone što je, ispostaviće se, bila i prevaga u ovoj utakmici.

Prvo je "pocrveneo" Vilijan koji je igrao rukom i sprečio gol Junajteda, a sudija je nakon VAR provere pokazao na belu tačku, što je izazvalo bes fudbalera Fulama, pre svega njihovog kapitena - Aleksandra Mitrovića.

Nakon toga crveni je dobio i trener Markos Silva, a potom je na scenu stupio nekadašnji napadač Partizana, Andarlehta i Njukasla.

Momak iz Smedereva je žestoko reagovao nakon odluke Krisa Kavanga da pokaže crveni karton njegovom saigraču, a potom je napravio nepromišljen potez.

Mitrović je odgurnuo glavnog sudiju, a on je odmah, bez mnogo razmišljanja, pokazao i njemu direktan crveni karton i put ka svlačionici.

ENGLEZI SE OBRUŠILI NA MITRA

U Engleskoj bruje o potezu napadača "orlova" i veruju da će Mitrović biti zbog toga žestoko kažnjen. Navodno, Mitroviću zbog ovog poteza preti potencijalna suspenzija od čak deset utakmica.

Teško je i nabrojati sve one iz ostrvskog sveta fudbala koji su se u toku jučerašnjeg i današnjeg dana oglasili sa kritikama na ručun Srbina.

Međutim, mnogi tvrde da je jučerašnja situacija najbolje pokazala da sudije nemaju isti pristup prema svim klubovima. Mitrovića su već "razapeli" zbog ovog poteza i traže žestoku kaznu, a pre samo dve nedelje videli smo skoro identičnu situaciju.

To se desilo u okršaju Liverpula i Mančester junajteda na "Enfildu", u kom su "crveni đavoli" doživeli istorijsku katastrofu i izgubili sa 7:0.

Naime, zbog teškog poraza, u finišu meča  živci su popustili portugalskoj zvezdi, Brunu Fernandešu.

On je u jednoj situaciji, nezadovoljan odlukom,odgurnuo pomoćnog arbitra, ali tada  Portugalac nije dobio ni žuti karton niti bilo kakvu drugu opomenu od sudije.

Kada se pogledaju dve situacije jasno je da se identična situacija desila na oba meča, čak je intenzitet kojim su arbitri odgurnuti gotovo identični, ali prosto, dvostruki aršini postoje.

Nekadašnji napadač Totenhema, čuveni Daren Bent, stao je u odbranu srpskog asa. Bent je to juče spomenuo i poručio je da je sramotno da se Bruno Fernandeš izvukao, a zbog istog poteza Mitrović je dobio direktan crveni karton i verovatno će biti žestoko suspendovan zbog toga.

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni