ŠAMPION KIKSNUO U KRUŠEVCU: Zvezda ispustila pobedu u finišu! Napredak herojski otkinuo bodove crveno-belima

Novosti online

19. 03. 2023. u 17:21

EKIPA Napretka iz Kruševca uspela je da otkine bodove Crvenoj zvezdi u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Konačan rezultat bio je 1:1.

ШАМПИОН КИКСНУО У КРУШЕВЦУ: Звезда испустила победу у финишу! Напредак херојски откинуо бодове црвено-белима

FOTO: FK Crvena zvezda

Očekivao se fudbalski praznik u Kruševcu, gotovo ispunjene tribine pod Bagdalom dočekale su fudbalere Crvene zvezde i Napretka.

Delije su napravile fantastičan ambijent na gostovanju, podrška nije prestajala tokom svih 90. minuta igre, ali od fudbala danas praktično ni F.

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Prvih 30 minuta u Kruševcu bili su prava uspavanka. Zaista se na pamti kada je neka Zvezdina uvertira protekla u ovako sporom ritmu.

Crveno-beli bili su potpuno bezopasni po gol rivala. Četa Miloša Milojevića bez i jednog jedinog šuta blizu pola časa igre, a da stvar po strateg Zvezde bude gora, povredio se mladi Veljko Nikolić.

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Vezista šampiona Srbije nije mogao da nastavi meč, a u igru je ušao Slavolju Srnić.

Nakon 30-ominutne "uspavanke Pod Bagdalom", Bukari je uneo živost u ovaj meč.

Momak iz Gane prvo u 32. minutu propušta stopostotnu šansu, potom mu Petrić refleksno skida loptu koja je išla pod prečku, da bi Bukari nakon toga konačno učestvovao kod gola Zvezde i to zasluženo.

Igrao se 39. minut, usledila je jedna sjajna timska kontra, Bukari je poslao loptu na drugu stativu ka Mirku Ivaniću, a ovaj se poklonio pred golom rivala i glavom rutinski poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Bio je to rezultat sa kojim se otišlo na odmor, a nastavak je doneo sličan repertoar onom iz prvog poluvremena.

Igrači su statirali na terenu, delovalo je da se čeka poslednji sudijski zvižduk kada je usledio šok za pristalice šampiona Srbije, Matić je zakucao loptu u mrežu, a Napredak je izdržao sve pritiske do kraja i herojski došao do boda protiv lidera Superlige Srbije.

Uskoro opširnije...

NAPREDAK KRUŠEVAC - CRVENA ZVEZDA 1:1

STADION: "Stadion Mlaodst Kruševac"

SASTAVI:

GLAVNI ARBITAR: Milan Mitić

NAPREDAK: Petrić - S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović - Stanković, Krstić - Đ. Jovanović, Knežević, Čečarić - Šarić

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Bukari, Kangva, V. Nikolić, Ivanić – Mitrović, Pešić

DRUGO POLUVREME

90 +4 - KRAJ MEČA!

84. minut - Gol! Napredak izjednačuje!

80. minut - Prekid utakmice! Navijači Crvene zvezde zasuli su teren bakljama. U Kruševcu nema atletske staze, pa je ogromna količina pirotehničkih sredstava na travnatoj površni.

FOTO: FK Crvena zvezda

75. minut - Katai pogađa stativu! Umalo da "Zvezdin magiko" dođe do 14. gola u Superligi Srbije samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umesto Osmana Bukarija. Šutirao je Katai praktično iz mrtvog ugla, Petrić je zakačio loptu, a ona potom pogađa i stativu i odlazi u gol aut.

70. minut - Ponovo je žestoko opao tempo utakmice. Igrači statiraju na terenu, kao da i jedna i druga ekipa čekaju da Milan Mitić odsvira kraj meča, te da bi i jedni i drugi bili zadovoljni trenutnim rezultatom. Od fudbala danas u Kruševcu "ni F"...

53. minut - Lep pokušaj Šarića. Dobar udarac levicom bivšeg igrača Čukaričkog, međutim njegov pokušaj prolazi tik pored stative Zvezdinog gola.

50. minut - Atraktivan pokušaj Aleksandra Pešića! Golgeter Zvezde je "makazicama" pokušao da zatrese mrežu Kruševljana, međutim nije zahvatio loptu kako je želeo, ostaje 0:1.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo!

PRVO POLUVREME

 

45 +2 - Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Milan Mitić pokazuje da će se igrati još dva minuta u prvom poluvremenu.

41. minut - Bukari pogađa spoljni deo mreže! Malo je nedostajalo da bude 2:0 u Kruševcu. Agilno krilo Zvezde drži sve konce igre u svojim nogama ovog popodneva. Za sada samo asistencija, ali deluje da je samo pitanje trenutka kada će momak iz Gane zatresti mrežu.

39. minut - Gol za Zvezdu! Sjajna timska kontra, Bukari je poslao loptu na drugu stativu ka Mirku Ivaniću, a ovaj se poklonio pred golom rivala i glavom rutinski poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

35. minut - Nova šansa! Nakon 30-ominutne "uspavanke Pod Bagdalom", Bukari je uneo živost u  ovaj meč. Momak iz Gane je sada sjajno uputio udarac iz voleja, lopta je išla pod prečku, ali fantastična intervencija Petrića spašava Kruševljane.

32. minut - Velika šansa! Prva velika prilika na meču. Pešić je spektakularno iz voleja poslao savršenu loptu koja je pala pravu na glavu Bukarija koji je bio na drugoj stativi, Petrić je već bio savladan, ali pokušaj Bukarija nekim čudom nije išao u okvir, nego daleko preko gola Napretka.

26. minut - Evo i prvog udarca ka golu Napretka i to katastrofalnog. Mitrović je pokušao sa distance, ali njegov pokušaj umalo nije završio u autu...

25. minut - Kratak prekid utakmice. Glavni arbitar je pozvao vatrogasce da intervenišu kako bi uklonili baklju, koju su na teren ubacile pristalice Crvene zvezde, smeštene iza mreže koju čuva Vasiljević.

22. minut - Izmena u redovima Crvene zvezde, očekivana, Veljko Nikolić je napustio teren, a u igri je Slavoljub Srnić.

20. minut - "Uspavanka" u Kruševcu. Zaista se na pamti kada je neka Zvezdina uvertira protekla u ovako sporom ritmu, crveno-beli za sada potpuno bezopasni po gol rivala. Četa Miloša Milojevića bez i jednog jedinog šuta, da stvar po strateg Zvezde bude gora, povredio se mladi Veljko Nikolić. Vezista šampiona Srbije i definitivno ne može da nastavi, Zvezda sa 10-oricom na terenu.

14. minut - Prva pretnja na meču, Knežević je raspalio sa ogromne udaljenosti, ali njegov pokušaj odlazi daleko od gola Zvezde koji ovog nedeljnog popodneva čuva Vasiljević.

13. minut - Jako spor ritam u Kruševcu. Punih 13 minuta fudbala bez i jednog jedinog trenutka vrednog pomena.

1. minut - Meč je počeo! Fudbaleri Napretka izveli su prvi loptu sa centra.

UOČI MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa 72 osvojena boda. Od početka sezone crveno-beli su ostvarili 23 pobede  i tri remija uz odličnu gol-razliku 70:10.

Na poslednjem duelu u prvenstvu izabranici Miloša Milojevića su savladali Novi Pazar sa 5:1 na proslavi 78. rođendana kluba iz Ljutice Bogdana, a pogađali su po dva puta Gelor Kanga i Marko Rakonjac, dok je jednom bio precizan Aleksandar Katai.

Kada je u pitanju Kup Srbije, aktuelni šampion je pobedio Radnički u Sremskoj Mitrovici rezultatom 1:3, a  golove za goste su dali Mirko Ivanić, Marko Rakonjac i Kingsi Kangva.

Napredak se nalazi na desetom mestu kada je u pitanju tabela Super lige sa prikupljenih 26 bodova, uz gol razliku 20:29. Ekipa iz Kruševca je na startu prolećnog dela prvenstva imala niz od tri poraza, zatim dva puta slavila, da bi u poslednja dva kola ostvarila remi i još jedan poraz.

ZVEZDAŠI BEZ OBELEŽJA

Očekuje se danas veliki broj Zvezdinih pristalica iz okolnih mesta.

- Kao i uvek kad gostuju Crvena zvezda ili Partizan utakmice nose prefiks – visokog rizika. Ovom prilikom organizacija je još zahtevnija, jer istog dana Kruševac je domaćin međunarodnog polumaratona, koji tradicionalno okuplja veliki broj učesnika. U saradnji sa nadležnima preduzeli smo neophodne mere, uobičajeno ulice oko stadiona biće zatvorene za saobraćaj. Za navijače Crvene zvezde podsećanje da na tribinu „zapad 1” ne dolaze sa navijačkim obeležjima beogradskog kluba – naglasila je Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka.

Popularni "čarapani" poraženi su od Partizana 1:0, TSC-a 2:0, Novog Pazara 1:0, i Radničkog 1923 3:0. Gosti su odigrali su nerešeno protiv Spartaka 1:1, a trijumfovali su na dva meča, protiv Radničkog iz Niša 2:0, i Mladosti GAT 1:0. Gosti uglavnom igraju u sistemu 3-4-1-2, a tu formaciju upravo je izveo trener kruševljana Dragan Perišić na poslednjem duelu sa kragujevačkim Radničkim.

Crvena zvezda i Napredak su do sada odigrali ukupno 63 utakmice. Tim sa stadiona "Rajko Mitić" je slavio 45 puta, 14 susreta je završeno nerešenim rezultatom, dok su "čarapani"  pobedili na samo četiri meča. Takođe ukupna gol razlika je u korist aktuelnog šampiona i iznosi 141:47. Poslednji put Zvezda i Napredak su se susreli 18. septembra prošle godine, a slavio je tim Miloša Milojevića minimalnim rezultatom na svom terenu golom Aleksandra Pešića.

Crvena Zvezda ima šansu da poveća svoju prednost na plus 20 u odnosu na drugoplasirani TSC, i plus 21 u odnosu na trećeplasirani Partizan koji je u petak izgubio pred svojim navijačima u Humskoj od Radnika iz Surdulice 1:2.

REČ TRENERA

MILOŠ MILOJEVIĆ PRED GOSTOVANjE ZVEZDE U KRUŠEVCU: Motivacija neće biti problem, igramo u fudbalskom gradu i ambijentu"

- Gledamo da koliko god je moguće povećamo prednost iz kola u kolo. Motivacija neće biti problem za utakmicu u Kruševcu, jer igramo u fudbalskom gradu i ambijentu, mislim da možemo da odigramo dobar meč - rekao je Milojević.

- Azarov ima šansu da se izbori za dobar status. Sviđa mi se njegov odnos, kao i energija. Normalno je da neki igrači ulaze, neki ispadaju iz forme. On je na dobrom putu da to uradi. Kada je bio u solidnoj formi, zadesio ga je problem sa virusom i nije dugo trenirao. Polako se vraća i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji - istakao je trener "crveno-belih".

Milojević se osvrnuo na kvalitete protivnika iz Kruševca.

- Pre svega imaju Matića, koji je kvalitetan igrač. Takođe i Kerkez na prekidu. Imaju naša dva momka koji su jako talentovani, Stankovića i Kneževića, znam da će biti dodatno motivisani da igraju protiv nas. Radi se o ekipi koja je za svako poštovanje, ali i kojoj su neophodni bodovi i sve sem stoprocentnog fokusa može da stvori problem na utakmici kao što je ova sutrašnja - kazao je Milojević.

- Što se terena tiče na to sam se već navikao i nema razloga da se ponavljam. Takav je period, mart mesec, moramo da se prilagodimo. Ukoliko naš odnos bude kao i posle 30 minuta u Sremskoj Mitrovici, onda i ta podloga malo manje smeta i nije toliki problem ukoliko se prilagodimo. Svakako da bih voleo da su svi tereni kvalitetni, to bi povećalo i kvalitet fudbala. Naš posao, igrača pre svega je da se prilagode što pre - zaključio je Milojević.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili