GAZETA "DELIJE" I "GROBARI" PROBLEM: Italijanski list objavio savezništva među navijačima

Novosti online

16. 03. 2023. u 19:33

VELIKI navijački neredi pre i nakon utakmica evrokupova u zadnje vreme, od kojih su najsvežiji oni jučerašnji u Napulju između navijača domaćih s jedne, te navijača Anjtrahta i njihovih saveznika iz Atalante s druge strane, ogroman su sigurnosni problem u Italiji.

ГАЗЕТА ДЕЛИЈЕ И ГРОБАРИ ПРОБЛЕМ: Италијански лист објавио савeзништва међу навијачима

FOTO: FK Crvena zvezda

Huliganske grupe su još opasnije kada se udruže i sklope savezništva. Tako se ne sukobljavaju navijači samo dva kluba, kao što je pre bio slučaj, nego više njih.  Navijači jednog italijanskog kluba sa saveznicima iz inostranstva napadaju rivale.

Tako je nedavno ogroman publicitet u Italiji i Srbiji dobio incident u Rimu. Gde su navijači Crvene zvezde uz pomoć saveznika, navijača Napolija, u zasedi kod stadiona Olimpico napali navijače Rome, i oteli im kultni transparent.

Nakon toga su "Delije" taj transparent, kao i još nekoliko otetih simbola romanista, zapalili na utakmici Zvezde na Marakani. Usput su izvesili i transparent s porukom - Odabrali ste pogrešno društvo. Pretpostavlja se da se to odnosi na simpatizere Dinamo Zagreba, prijatelje s navijačima "vučice".

Svi ovi žestoki sukobi odvijaju se u javnosti i predstavljaju veliku opasnost za zdravlje i imovinu građana jer u Napulju su gorjeli auti, a navijači su na policiju te jedni na druge jurišali u centru grada. Sačekuša u Rimu također je bila na ulici kojom prolazi mnogo ljudi.

"gazeta"

 

Zato je "Gazeta" objavila tablicu navijačkih savezništava italijanskih klubova s navijačima iz instranstva. Na njoj je vidljivo da, osim navijača klubova iz Evrope, značajno mesto zauzimaju srpski navijači. "delije", koji prate Crvenu zvezdu, u spomenutom su savezništvu s navijačima Napolija, dok su "grobari", navijači Partizana, povezani s navijačima Milana. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)