PARTIZAN PONOVO PLEŠE! Parni valjak samleo Mladost u Lučanima

Novosti online

12. 03. 2023. u 20:20

PARTIZAN je prekinuo lošu seriju igara i odneo pobedu na gostovanju u Lučanima rezultatom 3:0 u 26. kolu Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН ПОНОВО ПЛЕШЕ! Парни ваљак самлео Младост у Лучанима

FOTO: FK Partizan

MLADOST LUČANI - PARTIZAN 0:3

STADION: Mladosti (Lučani)

SUDIJA: S. Jovanović

SASTAVI:

MLADOST: Savić – Ćirković, Milošević, N.Žunić, Leković – Marčić, Baha – Maričić, Jojić, Radivojević – Mirić

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate, Baždar, Menig – Pavlović

Loša fudbalska predstava u Lučanima viđena je u prvom poluvremenu meča u koji je Igor Duljaj ušao bez glavnih aduta, Rikarda i Bibrasa Natha.

Sjajni golgeter nije mogao da pomogne timu zbog suspenzije koju služi, dok Izraelca nije bilo u startnih 11 iznenađujuće odlukom stratega vicešampiona Srbije, a Partizan se bez kreatora i finišera i te kako mučio u napadu.

Što se tiče prvih 45 minuta pamtiće se šanse Kvinsija Meniga i Pavlovića koji su gubili jedan na jedan bitke sa golmanom Savićem, ali imali su za čim i domaći da žale.

Veliku šansu propustio je Mirić u finišu kada je sjajno intervenisao Aleksandar Popović.

Na kraju prvog poluvremena bilo je 0:0, crno-beli imali su imperativ pobede, s obzirom da bi novi kiks dao šansu TSC-u da eventualnom pobedom sutra dođe do poravnanja na drugoj poziciji  u borbi za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

FOTO: FK Partizan

Očekivala se velika ofanziva parnog valjka u nastavku i tako je i bilo, Baždar je pogodio stativu samo što je drugi deo utakmice i počeo, a onda je usledio i gol.

U tom 50. minut zatresla se mreža Mladosti, kada se Svetozar Marković snašao u kaznenom prostoru rivala i doneo prednost crno-belima nakon centaršuta Kvinsija Meniga.

Usledila je neverovatno duga pauza u Lučanima! Jovanović blizu 7 minuta nije mogao da u saradnji sa VAR sobom odluči da li je bilo ofajsda prilikom gola ili ne.

I, nakon nezapamćene pauze u srpskom fudbalu zbog VAR provere konačno je dosuđen gol za parni valjak.

Duljajevi izabranici nastavili su da kontrolišu dešavanja na terenu, a nagrada za dobru igru celog tima, kao i za njegovo individualno izdanje došla je u 72. minutu.

Tada je Kvinsi Menig, najbolji pojedinac na terenu ove večeri, prelepim udarcem matirao Savića i deoneo 2:0.

Konačnih 3:0, postigao je Bibras Natho u sudijskoj nadoknadi

Partizan je poslednju pobedu u SLS ostvario 19. februara na meču sa Spartakom u Subotici (2:1). Ovo je bio prvi trijumf novog trenera Partizana Igora Duljaja na klupi kluba iz Humske.

Partizan je trenutno drugi na tabeli SLS sa 54 boda, dok je Mladost 14. sa 21.

 "Crno-beli" će u narednom kolu SLS na svom terenu igrati sa Radnikom, dok će Mladost gostovati ekipi

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČA

91- minut - Gol, Bibras Natho po ulasku sa klupe trese mrežu i povećava rezultat na 3:0!

83. minut - Baka je probao iz prve, ali njegov pokušaj odlazi daleko preko gola Partizana.

78. minut - Gol, crno-beli vode 2:0 u Lučanima! Kvinsi Menig bio je najbolji danas na terenu i apsolutno  zasluženo njegovo ime ide na semafor.

76. minut - Natho se našao u izglednoj poziciji, ali odličan niski blok fudbalera iz Lučana otklanja opasnost.

73. minut - Svetozar Marković umalo do drugog gola! Kvinsi Menig je izveo slobodan udarac na ivici leve aut-linije, lopta je preletela štopere Mladosti, pala ispred centralnog beka Partizana, ali Marković nije uspeo da bolje zahvati loptu, propala je prilika da crno-beli već sada praktično reše pitanje pobednika.

57. minut - Neverovatno koliko duga pauza u Lučanima! Jovanović blizu 7 minuta nije mogao da u saradnji sa VAR sobom odluči da li je bilo ofajsda prilikom gola ili ne. I, nakon nezapamćene pauze u srpskom fudbalu zbog VAR provere konačno je dosuđen gol za parni valjak!

50. minut - Gol, gol, gol! Svetozar Marković se snašao u kaznenom prostoru rivala i doneo prednost crno-belima nakon centaršuta Kvinsija Meniga.

46. minut - Odmah stativa! Baždar je u prvom napadu Partizana pogodio okvir gola, Dijabate ga je prethodno proigrao, ali osttaje 0:0.

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Loša fudbalska predstava u Lučanima, Partizan se ponovo muči u napadu. Pamtiće se šanse Meniga i Pavlovića na jednoj i velika šansa Mirića na drugoj strani. Na kraju 0:0, sledi nastavak meča u kom crno-beli imaju imperativ pobede, s obzirom da bi novi kiks dao šansu TSC-u da eventualnom pobedom sutra dođe do poravnanja na drugoj poziciji sa crno-belima.

41. minut - Neverovatan promašaj Mladosti! Popović je skinuo zicer Miriću.

39. minut - Najbolja šansa na meču! Andrija Pavlović je propustio stopostotanu priliku bna asistenciju Meniga, izašao je oči u oči sa Savićem, ali golman Mladosti izlazi kao pobednik iz ovog duela. Morao je bolje da gađa golgeter parnog valjka.

35. minut - Muče se crno-beli u Lučanima. Sada Mladost polako preuzima inicijativu i dolazi do nekoliko opasnih napada. Što se crno-belih tiče šansa Kvinsija Meniga sa početka utakmice praktično je jedino vredno pomena.

28. minut - Nakon početne ofanzive parnog valjka period sporog ritma, Mladost se opredelila da pre svega pokuša da sačuva sopstveni gol, teško je probiti bedem ispred gola Savića.

18. minut - Mladi Samed Baždar se lepo oslobodio čuvara, pokušao levicom da iz kaznenog prostora pogodio dalji ugao, ali lopta je otišla daleko od okvira gola domaćina.

11. minut - Kvinsi Menig je izuzetno raspoložen! Sada je driblao po levoj strani, ponovo je prevario čuvara, pokušao da uposli Pavlovića koji se ubacivao, ali Žunić u poslednjem trenutku interveniše.

8. minut - Sjajna prilika za Kvinsija Meniga! Odličan prodor agilnog krilnog igrača crno-belih, snažan udarac sa 6,7 metara, ali Savić u stilu rukometnih golmana interveniše, propala je lepa prilika da Partizan skine teret sa pleća ranim golom.

1. minut - Meč je počeo!

16:20 - Ono što privlači pažnju u ekipi Partizana jeste to što je Bibars Natho ostao na klupi za rezerve, a njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo je mladi Samed Baždar.

Takođe, Partizan kao i protiv Kolubare mora bez svog najboljeg strelca Rikarda Gomeša koji izdržava kaznu zbog isključenja u derbiju.

UOČI MEČA

Igor Duljaj ni u drugom meču kao trener voljenog kluba nije uspeo da ostvari pobedu. Ekipa Partizana je ponovo razočarala svoje navijače u Humskoj remijem protiv Kolubare 1:1. Crno-beli sada zaostaju za večitim rivalom Crvenom zvezdom ogromnih 18 bodova.

Tim Mladosti nema trijumf u prolećnom delu sezone. Lučanci na prethodnih šest utakmica u prvenstvu imaju tri poraza i isto toliko remija. Poslednji u prošlom kolu na gostovanju Javoru u Ivanjici 1:1. Puleni Dragiše Žunjića su posle serije loših partija pali na 14. poziciju Super lige Srbije sa 21 bodom.

Domaćin je nakon teže povrede talentovanog golmana Željka Samčovića, angažovao bivšeg čuvara mreže Crvene zvezde Sašu Stamenkovića. Iskusni internacionalac braniće gol Lučanaca do kraja sezone, i imaće vatreno krštenje protiv nekadašnjeg ljutog rivala.

U minulom međusobnom duelu nije bilo pobednika. Partizan je u jednoj od najtežih situacija u istoriji kluba.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

REČ TRENERA

PARTIZAN će na gostovanju Mladosti u Lučanima pokušati da izađe iz krize i dođe do trijumfa posle serije od po dva remija i poraza. Trener crno-belih Igor Duljaj od igrača zahteva da pokažu reakciju.

Zanimljivo, klub ih Humske je ostvario dve pobede u drugom delu prvenstva i to obe kao gost, protiv Napretka i Spartaka, a danas će probati da stignu do treće.

- Nama je svaka utakmica finale, a prva sledeća najvažnija. Pretpostavljam da će uslovi za igru biti izuzetno teški, od momaka tražim da budu odgovorni i rade isto što i na treningu, onda neće biti problema - rekao je Duljaj.

Mladi stručnjak je svestan da problemi nisu toliko fudbalski, koliko psihološki.

- Najveći problem je – glava. Kad bi momci ono sa treninga preslikali na utakmice ne bih brinuo. Kad dođe meč igraju u grču. Kao točak koji se okreće u kontra smeru. Na nama je da ga zaustavimo i okrenemo kako bi trebalo. Niko nije rekao da će biti lako, ali verujem u igrače, da ćemo sve ispraviti.

FOTO: M. Vukadinović

Stadion u Humskoj je u poslednja dva susreta bio prazan i čini se da je to uticalo na igrače.

- Ne mogu da trošim energiju na ono što ne mogu da promenim. Pre minulog meča sam pozvao na regrutaciju i mobilizaicju, a došli su moji sinovi i durgari. Ima pomaka... Nisam ovde da bih vodio politiku kluba. Bilo bi nam lakše da ima više publike, ali moramo sa ovim da živimo. Stresna je situacija, ali moramo da naučimo i živimo da radimo pod stresom.

I ono malo publike što je bilo na tribinama protiv Kolubare je upućivalo negativne povike ka igračima.

- Mnogo je teško kad sa strane čujete neprijatne poruke poslate njima. Imao sam tu situaciju dok sam igrao, ali su mi skandirali protivnički navijači, zato je bilo lakše. Znatno je teže kad takve povike čujete od nekog ko stavrno voli i poštuje Partizan. Mora da se nauči da se živi sa tim, naš zadatak je da gledamo šta možemo da promenimo. Pre ili kasnije će se promeniti.

FOTO: FK Partizan

Duljaj je istakao da se tokom igračke karijere suočio sa većim problemima nego što su sad u Partizanu.

- Prisustvovao sam još većoj rezultatskoj krizi u Šahtjoru, godinu pre osvajanja UEFA kipa. Završili smo prvi deo sezone na 12. mestu. Neverovatno! Nikako nismo mogli da prebordimo krizu. Dinamo Kijev je bio šampiona, nismo mogli da ga stignemo, ispred nas se nalazio Metalist sa velikom bodovnom prednošću, usledio je sastanak sa čelnicima, rekao nam je gazda: "Ja sam vas izabrao. Pobedite sve do kraja i bićemo drugi". Tako je i bilo. Morate sve da probate kako biste razmrdali ekipu. I kad smo dali gol, odlično otvorili utkamicu sa Kolubarom, trebalo je da bude više žara, energije, ali ni njima nije lako. Osećam to. Razgovor pomaže i kad bude krenula pozitivna energija, kroz pobede, onda će fudbalerima pasti veliki teret sa leđa.

Crno-bele do kraja sezone čeka borba za drugo mesto sa Čukaričkim i TSC-om.

- Ako se neko boji onda će strah preneti na igrače. Ne plašim se, radim odgovoran posao, ne sme da postoji prostor za bilo koji strah. Kad radiš pošteno i kad si hrabar onda će sve doći na svoje - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO: "STRAH JE ČUDO": Duljaj posle novog kiksa Partizana: Najgore je kad se izgubi samopouzdanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a