GLAVOBOLJE NA "MARAKANI" Dioni traži pola miliona evra, Zvezda tvrdi da je pijan dolazio na treninge!

Novosti online

09. 02. 2023. u 09:32 >> 09:35

VELIKI problem kuca na vrata Crvene zvezde. Loi Dioni stigao je na stadion Rajko Mitić 2021. godine, potpisao je tada jednogodišnji ugovor. Na "Marakani" nije ostavio veliki trag, ali klubu jeste glavobolju.

ГЛАВОБОЉЕ НА МАРАКАНИ Диони тражи пола милиона евра, Звезда тврди да је пијан долазио на тренинге!

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je sa bivšim fudbalerom izgubila spor pred Disciplinskom komisijom FIFA. Dioni je presudu dobio još šestog septembra - klub je dužan da mu isplati 520.180 evra. Zvezda se potom žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a odluka će biti donesena 16. februara, prenosi "Sportski žurnal".

U odbrani, Crvena zvezda tvrdi da je napadač bio disciplinski gonjen zbog prekršaja koji su evidentirani 21, 25. i 28. novembra 2021. godine, kada je dolazio pijan na treninge, međutim, FIFA je to odbacila, dok u obzir nije uzet ni faktor "pandemije koronavirusa" i otežano poslovanje.

FOTO: FK Crvena zvezda

U sudskoj odluci iz 26. maja 2022. godine, Dioni je poručio da mu klub duguje 520.380 evra, da bi pet dana kasnije Francuz podneo tužbu i zahtevao pun iznos od 624.000 evra bez bonusa.

Naveo je tada da je u Zvezdi dobio 182.000 evra i da je tu razlika 442.000 evra, što su u Ljutice Bogdana osporili, ali je FIFA na kraju donela odluku da se igraču isplati 520.180 evra i upravo je na tu presudu srpski šampion uložio žalbu sudu u Lozani.

Dioni je stigao na stadion "Rajko Mitić" leta 2021. i potpisao jednogodišnji ugovor. Počeo je sa dva gola u kvalifikacijama za LŠ, posle je dao još samo jedan na ukupno 17 utakmica, a tadašnji trener Dejan Stanković je procenio da je fizički nespreman i ostavio ga da se "hladi" u drugom delu sezone.

Sada je Francuz član Anžea u domovini, gde je takođe dobro krenuo, pa se povredio.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili