"DELIJE" SLAVE: Crvena zvezda obezbedila novo pojačanje - stranac, reprezentativac... (VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2023. u 15:19

FK Crvena zvezda je obezbedila dolazak još jednog fudbalera.

ДЕЛИЈЕ СЛАВЕ: Црвена звезда обезбедила ново појачање - странац, репрезентативац... (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

U pitanju je vezni igrač Kopenhagena Marko Stamenić.

On je potpisao predugovor sa crveno-belima, u koje će doći 1. jula.

Ovaj fudbaler je rođen 2002. godine na Novom Zelandu, čiji je reprezentativac.

Sa Zvezdom se dogovorio o saradnji do leta 2027.


- Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Marko Stamenić - biografija


Stamenić je rođen u Velingtonu na Novom Zelandu, ali poseduje i srpski pasoš tako da neće zauzimati mesto stranca u ekipi crveno-belih. Reč je o centralnom veznom fudbaleru rođenom 19. februara 2002. godine koji je visok 188 centimetara i poseduje sjajne fizičke predispozicije, kao i izvrsnu tehniku i pregled igre.

U karijeri je nosio dres Vestern Subursa i Tim Velingtona, pre nego što se kao osamnaestogodišnjak otisnuo u Evropu i potpisao za Kopenhagen.

Za danskog velikana je odigrao 16 utakmica, a u međuvremenu je bio pozajmljen HB Kegeu za koji je na 23 utakmice postigao dva gola. Takođe je i standardni reprezentativac Novog Zelanda za koji je odigrao 11 mečeva.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri