NOVA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA! Rasistički ispad na meču Napredak - Partizan: Fuseni Dijabate će zauvek pamtiti ono što je doživeo u Kruševcu

Novosti online

05. 02. 2023. u 18:34

TEŽAK teren i loši uslovi za igru onemogućili su fudbalere Napretka i Partizana da prikažu dobru igru, ali u takvoj situaciji za nijansu bolje snašli su se beogradski crno-beli. Zaleđena travnata površina, lopta se jedva kotrljala pod naletima vetra i snega, sve je nekako sumorno bilo danas u Kruševcu. Ljagu na meč Superlige Srbije bacila su i dešavanja sa tribinama, na kojim su bili smešteni navijači Napretka iz Kruševca, pa je krajnja slika još sumoranija.

НОВА СРАМОТА СРПСКОГ ФУДБАЛА! Расистички испад на мечу Напредак - Партизан: Фусени Дијабате ће заувек памтити оно што је доживео у Крушевцу

FOTO: Printskrin

Naime, tokom utakmice, pristalice Napretka  koje su se nalazile na tribini iza gola su počele da vređaju fudbalera "parnog valjka", maestralnog Fusenija Dijabatea, inače strelca jedinog gola na meču. 

Kada god je Dijabate bio u šansi, bilo da je lopta kod njega ili da je upućena ka njemu, sa tribina stadiona "Pod Bagdalom" su se čuli "majmunski" krici.

Naravno, njih nije proizvodila životinjska, već ljudska vrsta. Poznato je da navijači širom planete ovakve provokacije koriste kako bi vređale tamnopute fudbalere, a zbog takvog ponašanja svojih pristalica u drugim evropskim ligama, klubovi su po običaju drakonski kažnjavani.

Verovatno će ovaj momak koji je oduvek pokazivao sportsko ponašanje zauvek pamtiti Kruševac, jer teško da je u karijeri doživeo nešto slično ovome.

KRUŠEVAC VEĆ POZNAT POD RASISTIČKIM ISPADIMA

Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Kruševcu, pošto su pre 11 godina navijači iz ovog grada vređali i Denija Rouza, fudbalera engleske reprezentacije koja je tad nastupala u Srbiji.

Sada se čeka i reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije, nakon sramnog ponašanja domaćih navijača na meču Napredak - Partizan.

BONUS VIDEO: BEZ UZBUĐENjA: Pogledajte najbolje iz prvog poluvremena utakmice Napredak-Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)