TEKTONSKE PROMENE! Liverpul stavlja legende na transfer listu: Raspada se "sveto trojstvo" sa "Enfilda"

Novosti online

05. 02. 2023. u 13:20

KRAJ jedne ere, u Liverpulu više ništa neće biti isto, a "sveto trojstvo" (Mane - Salah - Firmino) doživeće potpuni raspad. Senegalac je na leto krenuo putem Bajerna, a da je nakon kraha u ovosezonskom izdanju Premijer lige vreme za kompletnu reformu na "Enfildu", govore i najnovije informacije sa Ostrva.

ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ! Ливерпул ставља легенде на трансфер листу: Распада се свето тројство са Енфилда

FOTO: EPA

Naime, menadžer Liverpula Jirgen Klop odlučio je da na kraju sezone proda Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Žoela Matipa kako bi obezbedio novac za pojačanja u letnjem prelaznom roku, pišu britanski mediji.

Liverpul je posle serije loših rezultata pao na deseto mesto na tabeli Premijer lige. Ovaj klub je poslednju pobedu u domaćem šampionatu ostvario 30. decembra prošle godine protiv Lestera (2:1).

Britanski mediji navode da je Klop posle razgovora sa rukovodstvom kluba odlučio da pripremi rekonstrukciju tima za narednu sezone.

 U zimskom prelaznom roku je stigao Kodi Gakpo za 42 miliona evra, a plan je da se Liverpul na kraju sezone pojača sa nekoliko kvalitetnih fudbalera. Prvi na listi želja je Džud Belingem iz Borusije Dortmund, koji bi mogao da košta oko 100 miliona evra.

- Firmino i Matip će biti stavljeni na transfer listu, pošto nisu standardni prvotimci. Salah će se naći takođe na transfer listi, pošto ima 30 godina. Ovo je možda poslednja prilika da Liverpul nešto zaradi na egipatskom fudbaleru. Liverpul će novac, koji će dobiti prodajom Matipa, Firmina i Salaha, upotrebiti za kupovinu Belingema - tvrde britanski mediji.

Tektonske promene slede na "Enfildu", a pitanje je kako će Liverpul proći kroz ovaj period smene generacija i velike reforme koja sledi.

 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)