FULAM NASTAVLJA DA SANJA EVROPSKE SNOVE: Aleksandar Mitrović umalo postigao gol sezone, Čelsi nemoćan protiv hrabrih "kolibara"

Novosti online

03. 02. 2023. u 22:51

FUDBALERI Fulama i Čelsija ukrstili su koplja u gradskom derbiju. Utakmica koja je otvorila 22. kolo završena je rezultatom 0:0, a crno-beli sa obale Temze nastavljaju da sanjaju evropske snove.

ФУЛАМ НАСТАВЉА ДА САЊА ЕВРОПСКЕ СНОВЕ: Александар Митровић умало постигао гол сезоне, Челси немоћан против храбрих колибара

FOTO: AP/Tanjug

Tim za koji nastupa Aleksandar Mitrović još jednom je pokazao da nije slučajno u ovaj duel ušao sa pozicije 6, one koja vodi na evropsku scenu.

Popularni "kolibari" su od prvog sudijskog zvižduka nametnuli svoj napadački stil fudbala koji gaji trener Markos Silva, i bili su daleko konkretniji od rivala.

Grem Poter izašao je sa predstavnicima nove generacije Čelsija na teren. Mihajlo Mudrik, Enco Fernandez, Benoa Badijašil, krenuli su meč od prvog minuta.

FOTO: AP/Tanjug

Na teren se vratio i Ris Džejms, izdanak Čelsijeve škole, koji se nakon višemesečne pauze konačno oporavio od povrede.

Ipak, Poter još uvek nije sklopio kockice, a izgleda da će još mnogo vode proteći Temzom dok stvari na "Stamford bridžu" kliknu.

Andreas Pereira propustio je najbolju šansu u prvom poluvremenu, kada mu je sjajni Kepa Arizabalaga skinuo udarac koji je putovao u malo mrežu gola koji Španac čuva.

Na veliki odmor se otišlo rezultatom 0:0, i sa činjenicom da je Fulama bio za nijansu bolji protivnik.

FOTO: AP/Tanjug

Nastavak je doneo već neku drugačiju priču. Krenulu su "plavci" daleko ofanzivnije, a Kai Haverc i Noni Madueke, propustili su dve šanse iz kategorije stopostotnih. Nemcu je sjajni sunarodnik, Bernd Leno skinuo čist gol, a stameni štoper Fulama, Tim Rim, izblokirao je udarac mladog Engleza, u trenutku kada je Leno već bio savladan.

Trenutak koji svakako još treba istaći iz drugog dela susreta, jeste i momenat kada je u 71. minut Aleksandar Mitrović uočio da se Kepa nalazi daleko od linije gola. 

Pokušao je srpski as sa preko pola terena, uputio savršen udarac koji je išao pod samu prečku, bio bi to gol sezone bez dileme u Premijer ligi, ali je španski čuvar mreže prozreo njegovu nameru i teškom mukom uspeo da skine ovaj udarac.  

Na kraju, bilo je to sve, londonski rivali podelili su bodove, a Fulam će vikend dočekati sa pozicije 6 i 32 boda, dok Čelsi sa dva manje zauzima 9. mesto.

Tim Aleksandra Mitrovića, u narednom kolu dočekaće Notinghem forest, dok Čelsi očekuje još jedna gradski derbi, i gostovanje na "Olimpijskom stadionu", posrnulom Vest hemu.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a