I KAMEN BI ZAPLAKAO: Brat Siniše Mihajlovića se potpuno emotivno slomio pred kamerama! O Mihi su pričali mnogi, ali niko kao on

Novosti online

01. 02. 2023. u 19:50

BRAT Siniše Mihajlovića bio je gost K1 televizije, i tom prilikom otkrio je neke detalje iz njegovog života koji nisu bili poznati javnosti. Njegovo gostovanje bilo je jako emotivno, a i sam Dražen se u jednom trenutku pod nabojem potpuno emotivno slomio.

И КАМЕН БИ ЗАПЛАКАО: Брат Синише Михајловића се потпуно емотивно сломио пред камерама! О Михи су причали многи, али нико као он

Foto: Profimedia/Jutjub Printskirin/Local Team/Rai

Fudbalski klub Crvena zvezda će na meču protiv Vojvodine organizovati i oproštaj od svog bombardera, a to je bila i tema sa kojom je Dražen započeo svoje izlaganje.

- Jeste, sudbina je tako htela da ta utakmica bude između ta dva njegova tima, Zvezde i Vojvodine. Da podsetim, njegova poslednja oproštajna utkamica bila je 2007. godine u Novom Sadu na stadionu Karađorđe, a ova oproštajna utkamica obleževa njega, njegov život. Biće na Marakani, nadam se pred prepunom Marakanom i pozvao bih sve navijače, sve one koji su ga voleli, ne samo navijače, nego i sve one koji su ga voleli i poštovali. Ne samo zbog sporta, nego zbog svega onog što je učinio u životu. Da dođu na stadion i da se nekako i mi dostojno oprostimo od njega ovde u Srbiji. Mi smo odrasli u jednoj, nije to bila mala, to je bila velika porodica, ne mogu da kažem da je bila siromašna. Nekada je postojao taj srednji stalež. Mi smo imali tu jednu sobu i jedan krevet. Živeli smo tu do moje 14 godine kada sam otišao na školovanje u Zagreb, on je sa sedamnaest otišao u Novi Sad. Mnogo mi je teško kada pričam sada - pričao je Dražen, koji je nakon toga zaplakao.

Dražen je pričao i o tome koliko materijalna strana nikada nije bila prioritet Siniše, ni u životu, niti u izboru klubova.

- Nije kao današnji klinci kada neko spomene "Real Madrid" i ove ostale velike klubove i donesu gomilu para, oni polete za tim. On se vodi nečim drugim, vodio se time da želi da napreduje, da ide korak po korak i u tome je uspeo. Imao je sreće da dođe u Vojvodinu i budu šampioni, posle toga da mu se otvori put ka Zvezdi, da bude i evropski i svetski šampion, i dalje da ne nabrajamo. Svi znamo gde i kako ga je put vodio dalje. Nikad on nije težio ka novcu, nikad mu novac nije bio na prvom mestu, i kao što sma rekao potičemo iz siromašne porodice, ali to je sve mislim doprinos naših roditelja koji su nas tako vaspitavali. Uvek je on imao tu neku odlučnost u sebi, imao je istrajsnost. Nikad nije ostavljao posao na pola, uvek je to želeo da završi, da privede kraju. Uvek je ta crta bila u njemu.

Ispričao je u kakvoj je teškoj situaciji bila njihova majka, koja je Hrvatica, kada je nakon rata odlučla da krene za svojim mužem i sinovima.

- Potičemo iz porodice mešovitog braka, majka nam je Hrvatica, otac nam je pravoslavac, Bosanac. Bilo je tu dosta problema kada je nastao taj rat, tamo kod nas u našim krajevima s jedne strane porodica majke koja nije podržavala to što je ona udata za pravoslavca. Oni pre toga nisu pokazivali to, bili smo zajedno, smatrali smo da smo Jugosloveni. Nikada se nije dovodilo u pitanje da li je neko Srbin da li je neko Hrvat. Mi smo bili Jugosloveni, tako su nas i roditelji vaspitavali. Onda se došlo to što je došlo i došlo je do tih raznoraznih podela. I u porodici a i među prijateljima. Jako je to teško bilo, naročito našoj majci koja je bila na dve strane. Ona se odlučila da bude uz svoju porodicu i da krene za svojim sinovima i mužem. Ona je najveći teret osetila na sebi. Ona je jaka žena, kao što ste videli do sada.

Potom je govorio i o susret između Siniše i jednog od najboljih prijatelja koji je nakon rata srušio Mihinu kuću i pred njegovim roditeljima pucao u sliku Mihe i njegovog brata na zidu.

Otkrio je Dražen i neke anegdote sa Ljupkom Petrovićem, legendarnim trenerom koji je trenirao Mihu i u Vojvodini i u Zvezdi.

- Postoji ta anegdota da kada je video Ljupka Petrovića par godina nakon osvajanja KEŠ-a da je bacio cigaretu iz ruke. A postoji još jedna anegdota što se tiče Ljupka i Siniše. To nije bilo doba karantina, svi su bili u svojim stanovima pre utakmice. Ljupko je sa još jednim čovekom obilazio igrače i dolazio do stana da proveri da li su kod kuće. U jednom trenutku je došao kod njega u stan, Siniša je bio sa nekom devojkom. Znao je da dolazi Ljupko pošto mu je bilo javljeno. Kada je Ljupko zazvonio na vrata on je devojku izbacio na terasu. Bila je zima. Brzo je uzeo karte i razbacao je po stolu kao da dvoje igraju. Kada je Ljupko ušao pitao ga je "šta radiš ti"? Siniša mu je odgovorio da igra karte a Ljupko ga je upitao "Kako to igraš karte sam sa sobom"? I Siniša mu odgovori da često igra sam sa sobom karte da to nije ništa čudno. Ljupko je poverovao u tu priču, otišao je nazad i sutradan se sreo sa svojim prijateljem Mišom Gavrilovićem i ispričao mu je to sve. Rekao je Miši "veruj mi bolje da sam mu našao nešto u stanu nego što sam video da igra karte sam sa sobom. Ovaj mali je skrenuo sto posto".

Dražen je oktrio da će biti na najvećem srpskom stadionu, kada Marakana bude ispraćala svog heroja, a njegovog brata. Takođe je najavio da će tu sa njim biti i Mihini sinovi Dušan i Nikolas, dok supruga Arijana sin Miroslav i ćerke Viktorija i Virdžinija nisu u prilici da dođu.

-  Da naravno, biću tamo zajedno sa Sinišina dva sina Dušanom i Nikolasom. Nažalost Mirosla, Viktorija, Virdžinija i Arijana ne mogu da dođu. Miroslav je skoro počeo da se bavi poslom kao i njegov otac, a njih tri imaju takođe poslovne obaveze koje su ranije zakazane i nije ih moguće otkazati. Jako im je žao ali kako sam rekao, biće prisutni Dušan i Nikolas zajedno sa mnom i moje dvoje dece. Biće prisutna porodica i ovom prilikom bih se zahvalio svima koji učestvuju i koji su došli na ideju da se tako nešto napravi. Velika nam je čast da uopšte budemo tamo i lepo je da se ta dva kluba na jedan dostojanstven način oproste od Siniše. Gledali smo i b ili smo svedoci da su i Lacio i Bolonja odigrali jednu takvu utakmicu i da je bila organizovana na takav način. Hvala svima na tome. Pozvao bih sve, ne samo navijače, nego sve one koji su ga poštovali. To nije samo utakmica Zvezda Vojvodina to je više od utakmice - zaključio je Dražen Mihajlović.

BONUS VIDEO: STATUA ZA MESIJA: U Mar del Plati osvanuo spomenik kapitenu Argentine u čast titule svetskog šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni