SAMO ZATO ŠTO NIJE ENGLEZ?! Aleksandar Mitrović ispašta zbog nacionalnosti: Poznato koliko zarađuje Srbin - anonimusi rame u rame sa zvezdom

Novosti online

28. 01. 2023. u 21:05

NOVAC koji je počeo da se vrti u fudbalu, kao velikoj grani sportske industrije, već odavno je probio sve limite koje je neko mogao da očekuje. Gotovo svaki klinac koji napravi nekoliko dobrih driblinga i zatrese mrežu nekoliko puta naprasno dobija milionsku vrednost na transfermarketu, a plate zvezda ove magične igre dostigle su visine od kojih se diže kosa na glavi. Gde se tu nalazi Aleksandar Mitrović? Gde njegovi saigrači iz Fulama? A gde pojedini igrači iz Engleske, koji su već odavno van fudbalske mape.

САМО ЗАТО ШТО НИЈЕ ЕНГЛЕЗ?! Александар Митровић испашта због националности: Познато колико зарађује Србин - анонимуси раме у раме са звездом

FOTO: Profimedia

Naime, poznato da na Ostrvu postoji enorman jaz u tome koliko novca se izdvaja za domaće igrače, a koliko za one koji dolaze sa strane. 

Srpski as, Aleksandar Mitrović, jedno je od imena koje je obeležilo prethodne dve godine u engleskom fudbalu. Postao je ikona svog Fulama i dokova Temze i poobarao niz rekorda.

Sve to donelo mu je status najplaćenijeg igrača popularnih kolibara, ali neznatno u odnosu na druge. Smederevac na nedeljnom nivou zarađuje 60 hiljada funti, a potpuno šokantno je da samo 9.000 manje zarađuje Natanijel Čaloba. 

Ljubiteljima fudbala van Ostrva svakako fudbalski anonimus, koji je za celu ovu sezonu odigrao ukupno 8 minuta. Trener Markos Silva odavno ne računa na ovog fudbalera, a naravno, u pitanju je momak engleskog državljanstva. 

Dalje na listi pored sjajnog Kenija Tetea, novog pojačanja na desnom beku ove godine, koji je Holanđanin i zaista bitan šraf Fulama, sledi Majkl Hektor. I jedan i drugi nedeljno inkasiraju po 50.000

Tek ovo je potpuno apsurdna situacija. Majkl Hektor, Jamajčanin, koji ima i englesko državljanstvo već blizu četiri godine prima 50.000 funti. Ove godine nije uspeo da dođe do toga da sedi ni na klupi, a zarađuje svotu koja je blizu Mitrovića, čoveka koji na svojim plećima nosi gotovo čitav klub.    

FOTO: Tanjug/AP

Valja spomenuti i još jednog Britanca, Danijela Džejmsa, koji u Londonu igra kao pozajmljeni igrač Mančester junajteda.

Za ovog Velšanina Fulam izdvaja 50.000 funti nedeljno, a on im se odužio, jednim jedinim golom, ne udelviši niti jednu asistenciju, uprkos tome što mu je Silva pružao mnogo šanse u ofanzivi svog tima.

Poređenja radi, Aleksandar Mitrović na svom kontu ove sezone ima već 11 pogodaka i dve asistencije.

Za kraj, kako ne spomenuti nekada veliku nadu Mančester junajteda i bivšeg reprezentativca gordi - albiona, Džesija Lingard.

Foto: EPA-EFE/Nick Potts/POOL

Ovaj momak zarađuje ogromnih 250,000 funti nedeljno, a uprkos svojoj napadačkoj ulozi za celu sezonu ima svega jednu asistenciju.

Igra za Notingem forest, nije ostavio nikakav trag u Premijer ligi već duže, a njegovo nedeljno pimanje je više nego četiri puta veće od primanja koje ima jedna od najboljih igrača Premijer lige - Aleksandar Mitrović. Dok Mitro hara Ostrvom, ovaj momak se gotovo ni ne oznoji vikendom, a zaradi svakok meseca skoro milion funti više od srpkog asa.

Sve ovo govori u prilog tome da izgleda premijerligaši iznos zarade ne određuju samo na osnovu fudbalskih kvaliteta, već i na osnovu toga čije državljanstvo igrači poseduju. 

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrike prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije