"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Dosad neviđeno, evo šta Zvezda sprema za poslednji oproštaj od Siniše Mihajlovića na Marakani

A. I.

28. 01. 2023. u 19:31

FUDBALSKI klub Crvena zvezda će sezonu otvoriti duelom protiv Vojvodine. Aktuelni šampion Srbije meč će posvetiti Siniši Mihajloviću, legendi tima iz Ljutice Bogdana".

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Досад невиђено, ево шта Звезда спрема за последњи опроштај од Синише Михајловића на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda

Tokom "večitog derbija" u kojem je Partizan gostovao Crvenoj zvezdi, navijače je dočekala pozivnica za meč crveno-belih i Vojvodine.

Meč koji se igra na Marakani, a tom prilikom najvatreniji navijači kluba, "Delije", poručili su sledeće.

- Pored nastavka borbe za Ligu šampiona, ovu utakmicu želimo da posvetimo legendi, Siniši Mihajloviću, i da na naš način pokažemo koliko nam je značio i koliko nam znači. Potreban nam je pun stadion, jer je sramota da se drugi klubovi i tribine opraštaju od našeg Mihe, a da Marakana ne kaže svoje. Za Mihu, za titulu, za Ligu šampiona - svi na stadion, navode "Delije".

Novosti otkrivaju deo onoga što Zvezda priprema za taj dan.

Duelu klubova koji su obeležili veliki deo Mihine karijere prisustvovaće porodica Siniše Mihajlovića. Igrači oba kluba na teren će izaći sa posebnom koreografijom. Takođe, Crvena zvezda će meč igrati u posebno dizajniranim dresovima Mihi u čast.

BIOGRAFIJA SINIŠE MIHAJLOVIĆA

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup.

Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome (dve sezone), Sampdorije (četiri), Lacija (šest) i Intera (dve).

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

FOTO: FK Crvena zvezda

Poznat je kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svetu (on i Đuzepe Sinjori su jedini igrači koji su u Seriji A postigli tri pogotka na jednoj utakmici iz slobodnih udaraca), a takođe drži rekord po broju postignutih golova iz slobodnih udaraca u italijanskom prvenstvu zajedno sa Andreom Pirlom (28).

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka, kao i jedan trofej superkupa Italije. Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Poslednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)