UKRAJINA TUGUJE: U strašnim borbama kod Bahmuta poginula dva ukrajinska reprezentativca

Novosti online

27. 01. 2023. u 15:49

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, a danas je dobio dva tužna poglavlja.

УКРАЈИНА ТУГУЈЕ: У страшним борбама код Бахмута погинула два украјинска репрезентативца

Foto: pixabay

Naime, u okolini Bahmuta, koji je jedno od najvećih žarišta aktuelnog vojnog sukoba, zbog svoje geo-strateške važnosti i za odbranu trenutnih ukrajinskih linija, ali i za rusku želju za oslobađanje onih oblasti koje smatraju svojim, svakodnevno ginu ljudi.

Ovoga puta, među poginulim vojnicima su i dva mobilisana ukrajinska reprezentativca.

Kako je saopštio Anton Gerščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, u borbi blizu Bahmuta poginuo je Volodimir Androščuk, ukrajinski atletičar.

- Bio je član nacionalne selekcije. Počivaj u miru, Volodimire. Nastavljamo da gubimo naše najbolje ljude - objavio je Geraščenko na društvenim mrežama.

S druge strane, "Hromadske", popularni ukrajinski medij koji samo na Tviteru ima milion pratilaca, obavestio je javnost o još jednom gubitku života sportiste:

- U borbama pod Bahmutom poginuo je ukrajinski umetnički klizač Dmitro Šarpar. Imao je 25 godina.

Šarpar je, inače, na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2016. ušao u Top10, a bio je i seniorski vicešampion Ukrajine.

Ukrajina - površina i broj stanovnika

Podsetimo, prema popisu iz 2001. godine, u Ukrajini, čija je površina 603.628 kvadratnih kilometara,  živelo je 48.457.102 stanovnika, od čega se 77,8 njih izjasnilo kao Ukrajinici, 17,3 kao Rusi, a 4,9 su bili ostali.

Prema procenama za januar 2022, pred početak rata, odnosno "specijalne vojne operacije" kako to Rusija naziva, u Ukrajini je živelo oko 41,6 miliona ljudi.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u blogu na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije