VELIKI DAN - POTPISAN UGOVOR! Liverpul angažovao Srbina, igraće dugo za slavni klub iz Premijer lige (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2023. u 17:39

FUDBALSKI klub Liverpul danas je obavio značajan posao.

ВЕЛИКИ ДАН - ПОТПИСАН УГОВОР! Ливерпул ангажовао Србина, играће дуго за славни клуб из Премијер лиге (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Uprava Crvenih sa "Enfilda" obezbedila je da supertalentovani Srbin Stefan Bajčetić  ostane u pomenutom klubu još dugo vremena.

S ovim 18-godišnjakom, FK Liverpul je potpisao ugovor na četiri i po sezone.

Stefan je i u prethodnom periodu bio član bivšeg prvaka Evrope, ali je u njemu boravio na stipendijskom ugovoru, jer je u liverpulskog giganta stigao kao 16-godišnjak iz španske Selte.

Podsetimo, Stefan je sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg igrača Vojvodine, Crvene zvezde, Selte, Brage, Dalijena i Hunana.

Srđan Bajčetić / FOTO: Privatna arhiva

Stefan Bajčetić je igrao najpre kao štoper, ali nakon što ga je "spazio" šef seniorske skauting službe engleskog kluba, Met Njuberi, po dolasku na Enfild direktor Omladinske škole Liverpula, Aleks Ingltorp, uvideo je da bi talenat Srbina mogao da se bolje iskoristi u veznom redu.

On se vrlo brzo i nametnuo nakon dolaska iz Selte za 220.000 funti u decembru 2020, kako je to bio objavio "Atletik", pa je ovog leta pozvan i na predsezonsku turneju po Aziji, a seniorski debi zabeležio u avgustu protiv Bornmuta.

Englezi, inače, Bajčetića predstavljaju kao "španskog internacionalca", jer poseduje pasoš Španije,  iako sam Stefan još nije odlučio da li će igrati za Srbiju ili "crvenu furiju". Njegov otac Srđan je, nedavno, za "Novosti" rekao da je, prosto, ta tema ostavljena za kasnije momente u karijeri, jer je njegov naslednik još mlad i tek treba da zasluži mesto u nadmetanjima nacionalnih selekcija.

A da zaslužuje mesto u Liverpulu, potvrdio je nedavno i trener Jirgen Klop, koji je minulog vikenda upravo Bajčetića uvrstio u tim ispred Fabinja, za derbi protiv Čelsija.

- Tako sam, tako srećan, uzbuđen, što ću igrati za ovaj klub i nadam se da ćemo mnogo vremena biti zajedno. Moja porodica i ja smo veoma ponosni na ovaj ugovor - istakao je Stefan Bajčetić.

BONUS VIDEO: Tinejdžeri golgeteri - najmlađi strelci u istoriji svetskih prvenstava

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)