PREZIME "OBAVEZUJE": Mladi napadač Partizana Vanja Vlahović polako krči put ka glavnoj sceni

M. BLAŽIĆ

26. 01. 2023. u 09:30

PRE sedam godina na Vračaru protiv OFK Beograda, Dušan Vlahović je postao najmlađi debitant u istoriji Partizana i od tada je razvojni put imao samo uzlaznu liniju.

ПРЕЗИМЕ ОБАВЕЗУЈЕ: Млади нападач Партизана Вања Влаховић полако крчи пут ка главној сцени

FOTO: FK Partizan

Danas u crno-belom dresu u njegove "cipele" pokušava da uskoči 18-godišnji prezimenjak Vanja, koji veruje da bi u perspektivi njegov si-vi mogao da bude bar podjednako jak kao Dušanov.

Prezime koje usmerava ka evropskim fudbalskim visinama za sada ne predstavlja opterećenje za Vanju, niti, utisak je, želi previše da razmišlja na temu dostizanja ili prestizanja rezultata asa Srbije i napadača Juventusa, iako igraju na istoj poziciji, najisturenijeg u timu.

- Dušan je napravio nešto značajno, sad je na meni da probam nešto slično, možda i bolje od toga. Vreme radi za mene, idem korak po korak, bez opterećenja ili upoređivanja sa bilo kim - trezveno razmišlja mladi napadač, kojem su ovo treće pripreme sa prvim timom.

ŠEST UTAKMICA - 14 GOLOVA

ODLIČNA jesen je iza Vanje Vlahovića u omladinskom timy Partizana.

- Na devet utakmica sam postigao 14 golova. Protiv Vojvodine, Zvezde i Lučana nisam pogađao, a na preostalih šest utakmica sam uspeo da se upišem u 14 navrata - podvukao je Vlahović.

Približavanje seniorskom pogonu je počelo kada je Vanja bio 16-godišnjak, na zimskim pripremama kod Aleksandra Stanojevića.

- Strpljiv sam, vredno radim, nisam još debitovao, sedeo sam na klupi. Stručni štab će odlučiti, a ja čekam kao zapeta puška. Pre sam mnogo maštao, sada kako sam sve bliži tome, to mi postaje normalnost. Osetio sam atmosferu na klupi na derbiju, u Evropi. To je sledeća misija, ali nisam opterećen.

Vlahović odaje utisak vaspitanog i odmerenog momka, što mu je na prvim pripremama čak i donelo "problem" u komunikaciji sa saigračima.

- Potičem iz kuće gde je vaspitanje na prvom mestu. Tu su bili Ostoja, Lola, Markec krenuo sam na vi, pa je bilo: "Ajde mali, opusti se". Zaista neko vreme nisam znao kako da se postavim, pa su vremenom uspeli da me "smekšaju", jer su to sve sjajni momci i vrhunski profesionalci.

Na prijateljskom meču protiv Mladosti iz Lučana u Beleku je stigao i gol, kao svojevrsna nagrada za sve do sada urađeno.

- Znam da je lopta išla u gol, ali svaki napadač ima u glavi da ga da, da li sa linije ili sa 16 metara, pa sam tako i ja morao da "overim" tu loptu. Nisam se previše ni radovao pogotku, to je moj posao. Kod prvog, koji sam ranije postigao u seniorskoj konkurenciji je bilo drugačije i emotivnije.

Zov novca i unosnog inostranog angažmana koji je danas mnogo jači nego ranije za sada nije u Vanjinoj glavi.

- Ne razmišljam previše o budućnosti, ni o ligi koja bi mi odgovarala. Novac mi nije na prvom mestu, imam vremena da guram pravim putem, novac će doći - zaključio je Vlahović.

BONUS VIDEO: Kartaju se Andrade, Traore, Rikardo i Natho

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije