DA SE VRATIMO I 2026! Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović poručuje iz SAD da će Srbija povezati tri učešća na SP

N. I.

24. 01. 2023. u 09:00

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković doveo je u Ameriku svoje izabranike, koje će u noći između srede i četvrtka (4.00 po našem vremenu) da izvede na prijateljski duel sa Amerikancima.

ДА СЕ ВРАТИМО И 2026! Директор фудбалске репрезентације Србије Стеван Стојановић поручује из САД да ће Србија повезати три учешћа на СП

FOTO: FSS

"Orlovi" su već odradili dva treninga u Los Anđelesu, a ekipi su se u hotelu "Renesans" priključila trojica momaka iz MLS lige, Dejan Joveljić, Ranko Veselinović i Đorđe Petrović. Utiske o napornom putu, ali i impresije o pripremama za meč i planovima u budućnosti izneo je direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

- Znali smo da će put biti izuzetno naporan, ali imamo dva dana da se odmorimo i da spremni dočekamo duel sa SAD. Sve su to mladi momci, vidim da su raspoloženi. Za njih je to izazov i šansa da dokažu koliko vrede, možda i da se nametnu za duele u martovskom terminu na startu kvalifikacija za EP - kaže popularni Dika Stojanović za sajt FSS.

Nažalost, ovoga puta u selekciji nema igrača Partizana i Crvene zvezde.

- Ne treba se ljutiti na njih. Oni imaju svoj plan rada, očekuju ih velika iskušenja, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni. A moram još jednom da se zahvalim klubovima koji su nam izašli u susret i dozvolili igračima da dođu. Utakmica protiv Srbije za SAD je praktično početak priprema za SP 2026, koje će organizovati sa Meksikom i Kanadom.

- Oni će tri dana posle našeg okršaja igrati i protiv Kolumbije. S obzirom na to da su kao domaćini oslobođeni obaveza u kvalifikacijama za Mundijal, jasno je da će popuniti kalendar sa kontrolnim mečevima. Nama je u fokusu ciklus za EP 2024, ali sigurno razmišljamo i o selekciji igrača koja će pokušati da poveže tri učešća na Mundijalu i da, posle Rusije i Katara, izbori plasman i na turnir 2026. - zaključuje Stojanović.

POMOĆ DOMAĆINA DEN TANE

VELIKU logističku pomoć u Los Anđelesu Srbija će imati od Dobrivoja Tanasijevića, popularnog Den Tane, uglednog fudbalskog radnika koji je dugo živeo u Americi. - Imaćemo i narednih dana puno aktivnosti, treninge, sastanke, utakmicu. Pored toga, ne sumnjam da će Den Tana biti pravi domaćin. Još od Katara sprema za ovaj meč, stigao je 13. januara u Los Anđeles i pomoći će nam da se što lakše snađemo u njegovom gradu - otkriva Stojanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo