KAKO JE MIHAJLO ZALUDEO PREMIJER LIGU: Giganti se "zakrvili", nude 100 miliona za momka koji je odigrao samo 29 prvenstvenih utakmica

Novosti online

14. 01. 2023. u 18:20 >> 18:57

PREMIJER liga je zanimljiva sama po sebi, jer predstavlja najjače fudbalsko prvenstvo na svetu. A kada njoj dodate zimski prelazni rok, odnosno termin "fudbalski transferi", koji uvek budi nadanja navijača, i u sve to ubacite i detalje o igračima koji vrede 100 miliona evra... onda to postane najvažnija fudbalska priča na Ostrvu. A i drugde.

КАКО ЈЕ МИХАЈЛО ЗАЛУДЕО ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Гиганти се закрвили, нуде 100 милиона за момка који је одиграо само 29 првенствених утакмица

MUP

Pre četiri godine u utakmici Kupa Ukrajine koji je predstavljao mali gradski derbi, jer su se sastali Šahtjor i Olimpik iz Donjecka, za prvopomenuti klub debitovao je 17-godišnji Mihajlo Petrovič Mudrik. 


Za neke koji nisu pratili ukrajinsku fudbalsku scenu podrobnije, on bi, prosto, bio "jedan od talenata koji je dobio šansu u manje važnom meču", ali - već tada Mihajlo Mudrik je bio čudo od deteta. 


Igrao je i za kadetsku, i za omladinsku reprezentaciju Ukrajine, dajući u proseku gol na svake tri utakmice, iako je u pitanju vezni igrač. 


Ipak, kako je bio veoma mlad, nedugo posle tog debija, 31. oktobra 2018, poslat je, već u februaru naredne godine, na pozajmicu u Arsenal iz Kijeva, za koji je do kraja sezone odigrao deset seniorskih mečeva. Vratio se u Šahtjor, pomogao svojim nastupima protiv Desne, Kolosa i Oleksandrije da se osvoji titula 2020. godine, ali je tog leta preao u pomenuti FK Desna, na pozajmicu, kao "svež" punoletni fudbaler.


U Šahtjor se vratio 8. januara 2021. godine, a onda je počeo da hara.


Ovaj momak, danas 175 centimetara visok 22-godišnjak, koji je 5. januara proslavio rođendan, opčinio je Evropu.


Podsećajući na neke slavne "desetke" pre njega, a taj broj nosi na dresu, driblinzima i majstorijama privukao je pažnju evropskih giganata.


O tome šta Mihajlo Mudrik ume s loptom, i koliko nemoćno nekada rivali deluju pred njim, pogledajte i sami u ovim snimcima:
Naravno, kada se pojavi ovakav talenat, onda se paralelno sa željom velikana da ga angažuju, pojavi i želja aktuelnog kluba da se što više zaradi.

Iako je, usled rata koji je zadesio Ukrajinu, za Mudrikom samo 29 prvenstvenih nastupa za Šahtjor, njegova cena je već dostigla 100 miliona evra.


Naime, toliko je, obično dobro obavešteni poznavalac fudbalski transfer, Fabricio Romano, objavio da je Čelsi ponudio upravi Šahtjora, ne bi li "preoteo"  zvezdu ukrajinskog fudbala Arsenalu, za koji Mudrik navija. Ipak, navijanje je jedno, ali "tobdžije" ni pored tri zvanične ponude nisu uspele da ubede  upravu kluba isljenog iz Donjecka da im proda najbolju mladu "desetku" Evrope.


Romano javlja da je Arsenal uzalud nudio 95 miliona evra, a da je uprava Čelsija stigla danas u Poljsku, kako bi otvorila pregovore sa čelnicima Šahtjora o transferu vrednom stotinu miliona.

Tome je Italijan, nedugo zatim, dodao i da je "Čelsi uspeo da postigne usmeni dogovor o kupovini Mihajla Mudrika", te da će mladi Ukrajinac večeras stići u London, kako bi ugovorio lične uslove predstojećeg, dugogodišnjeg sporazuma.

Naravno, bilo da pređe u crveno-beli, ili, kao što Romano javlja, plavi deo Londona, Mudrik bi svakako voleo da mu se više ne dešavaju stvari kao kada je u Ligi šampiona, protiv Seltika, sve uradio ne bi li njegov kolega Danilo Sikan postigao gol, a ovaj sa tri metra uspeo da na neverovatan način prokocka savršenu šansu za pogodak:

Najveći/najskuplji transferi u istoriji fudbala

Bude li pomenuti 22-godišnjak iz Ukrajine stvarno kupljen za toliko novca, sa tih 100 miliona evra deliće deseto mesto na listi najskupljih transfera svih vremena sa Edenom Azarom (prelazak iz Čelsija u Real), Kristijanom Ronaldom (transfer iz Reala u Juventus) i Geretom Bejlom (iz Totenhema u Real).

Najskuplji transferi u istoriji fudbala je i dalje 222 miliona evra, koliko je Pari Sen Žermen platio za Nejmarov dolazak iz Barselone, a na drugom mestu je takođe PSŽ, i to zbog 180 miliona Monaku za Kilijana Mbapea.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)