EMANUEL MAKRON REAGUJE: Predsednik kontaktirao Mišela Platinija - legendarni fudbaler na čelu francuskog fudbala?

Tanjug

10. 01. 2023. u 17:15

PREDSEDNIK Francuske, Emanuel Makron odlučio je da interveniše, i na čelo Fudbalskog saveza postavi legendu "trikolora", Mišela Platinija

ЕМАНУЕЛ МАКРОН РЕАГУЈЕ: Председник контактирао Мишела Платинија - легендарни фудбалер на челу француског фудбала?

Emanuel Makron, Foto AP

Kako obaveštava novinar portala "RMC", Danijel Riolo, Makron je ponudio Mišelu Platiniju funkciju na čelu krovne fudbalske organizacije zemlje "galskih petlova".

- U nedelju je uspostavljen kontakt između Makrona i Platinija, a predsednik mu je poslao poruku te ga pitao da li želi da preuzme funkciju predsednika saveza. Mislim da Platini želi da dođemo po njega, da ga nazovemo i vratimo u savez, a upravo zbog toga je Makron poduzeo ovaj korak. U svemu će ga podržati i ostali političari - napisao je Riolo.

Foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Mišel Platini je posle bogate igračke karijere obavljao funkciju predsednika UEFA i njegov mandat je poznat po brojnim aferama vezanim za korupciju tokom kandidature za prvog čoveka FIFA. Zabranjeno mu je učešće u svim aktivnostima vezanim za FIFA do 2023. godine.

BONUS VIDEO: IN MEMORIAM: Odlazak Pelea „kralja“ fudbala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa