DEŠAN PODELIO NACIJU: Da li je Zidan nasamaren? Obećano mu mesto selektora, on odbio brojne unosne ugovore - i to uzalud!

G. ČVOROVIĆ

08. 01. 2023. u 22:54

PRODUŽETAK ugovora Didijea Dešana sa Francuskom fudbalskom federacijom sve do 2026. godine podelio je navijače. Jedni smatraju da je to prava odluka, jer s njim nacionalni tim postiže fantastične rezultate, drugima je žao što Zidan nije seo na klupu, uz konstataciju da je Dešan uradio šta je mogao i da ne može više.

ДЕШАН ПОДЕЛИО НАЦИЈУ: Да ли је Зидан насамарен? Обећано му место селектора, он одбио бројне уносне уговоре - и то узалуд!

Foto AP

Saznalo se da je predsednik FFF Noel le Graet hteo produžetak do 2024, ali ga je Dešan ubedio da to, ipak, bude do jula 2026, što znači da je predodređen da ekipu vodi i na sledećem SP.

Dešan je, navodno, hteo da ode s mesta selektora, ali je na kraju promenio mišljenje, zbog fantastične nove generacije koja se nazire. Mbape, Čuameni, Upamekano i Kolo Muani bili su uz selektora.

Mnogo je negativnih komentara na društvenim mrežama palo i na račun toga što Le Graet, navodno, nije čak ni pozvao telefonom Zinedina Zidana da mu saopšti odluku. Pročulo se da je nekadašnjem treneru Reala, naime, "bila obećana" klupa posle SP, zbog čega je propustio mnoge pozamašne ugovore.

Foto: Profimedia

Saznalo se da Zizuu sada nije po volji ni ponuda da preuzme Brazil, jer želi da trenira samo francusku reprezentaciju. Poznavaoci prilika kažu da je odlučan da na realizaciju čeka sve do 2026.

Izbor Dešana će, ističu domaći mediji, uticati i na to da se pojedini igrači koji kod njega nisu dobili šansu, a imaju dvojno državljanstvo, okrenu drugim nacionalnim timovima, poput igrača Olimpika iz Liona Usema Auara, koji će, po svoj prilici, zaigrati za Alžir.

S druge strane, oni koji navijaju za Dešana, uvereni su da će već 2024. s novom generacijom koja stupa na scenu doneti i pehar Evropskog prvenstva, koji mu nedostaje u riznici trofeja, i zbog čega je najviše i odlučio da produži ugovor.

BENZEMA SE OPROSTIO

PRODUŽETAK ugovora s Dešanom praktično je stavio tačku na buduće igranje Karima Benzeme za "trikolore". Njegov odlazak u penziju kada je reč o reprezentaciji imao je sve šanse da bude preinačen da je kojim slučajem imenovan Zidan. Ovako, "petlovi" svakako ostaju bez ovogodišnje "Zlatne lopte", imajući u vidu koliko je Benzema ljut na selektora i stručni štab zbog svega što se dešavalo u Kataru i njegovog preranog odlaska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju