PIKE SE VRAĆA IZ PENZIJE: Španac oblači dres drugoligaša

Novosti online

04. 01. 2023. u 14:37

Bivši fudbaler Barselone i španski reprezentativac Đerar Pike, koji se penzionisao pre dva meseca, mogao bi da zaigra za Andoru, prenose španski mediji.

ПИКЕ СЕ ВРАЋА ИЗ ПЕНЗИЈЕ: Шпанац облачи дрес друголигаша

FOTO: EPA

Pike je vlasnik Andore, koja se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli španske druge lige sa 29 bodova. On je početkom novembra prošle godine na meču sa Almerijom okončao igračku karijeru.

Španski mediji se pitaju da li postoji realna mogućnost da se bivši španski reprezentativac vrati na teren zbog finansijskih restrikcija i pravila.

"Pike se odlaskom iz Barselone odrekao tridesetak miliona evra, koliko mu je klub ostao dužan zbog pandemije, ali i prihoda iz ugovora, kojim je bio vezan za klub do leta 2024. godine. Njegova plata u Barseloni predstavlja problem za Andoru", navodi španski "Relevo".

Odbor za finansije La lige trebalo bi da proceni Pikeova primanja.

"Da li je realno da klub iz druge lige s vrlo ograničenim budžetom može da priušti platu za Pikea. On u Andorinom slučaju nije veći od sedam miliona evra, što je za klub problem čak i ako La liga nastavi da drži praksu pa dozvoli potpis igraču uz primanja upola manja od dosadašnjih. Takođe, prema postojećim pravilima, sponzori imaju pravo da pomognu klubu, ali uz ograničenja", tvrdi "Relevo" i dodaje da je Pike i dalje igrač Barselone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna