ZVEZDA RUSIJE SE PRESELILA U BEOGRAD: (Ne)očekivani potez

Novosti online

01. 01. 2023. u 16:42

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, zbog rata, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva a koji izazivaju pažnju javnosti. Sport, svakako, spada u takve, a poslednje novosti vezane za Rusiju - vezane su, zapravo, i za Srbiju.

ЗВЕЗДА РУСИЈЕ СЕ ПРЕСЕЛИЛА У БЕОГРАД: (Не)очекивани потез

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Andrej Aleksejevič Černišov je čuveno fudbalsko ime SSSR-a, sada Rusije, i, za razliku od nekih njegovih sunarodnika, a i Ukrajinaca, koji su doputovali u Srbiju zbog pomenutog sukoba, on je rešio da se ovde privremeno preseli - zbog posla.

Ovaj 54-godišnji Moskovljanin, koji je tokom karijere igrao kao štoper za gradske rivale iz prestonice svoje domovine, Dinamo, Sparatak i Torpedo iz Moskve, ali i Šturm iz Graca, PAOK, Antverp, sve dok igračku karijeru nije završio u Rubinu iz Kazanja, bio je i reprezentativac Sovjetskog Saveza i Rusije.

Tokom trenerskih dana, vodio je i mladu reprezentaciju Rusije, i Spartak iz Moskve, od 2015. do 2017. i subotički Spartak (s kojim je na 64 utakmice ostvario 26 pobeda, 22 poraza i 16 remija), a nakon rada u grčkoj Sparti, makedonskoj Belasici i indijskom Mohamedanu, rešio je da se vrati u Srbiju. 

Černišov pred polazak za Srbiju / Instagram / Andrej Černišov

- Ponovo na put. Posao zove. Nova ekipa, "stara" država - poručio je Černišov na Instagramu. Nedugo zatim, na Fejsbuku je otkrio da je doputovao u Beograd.

A upravo će u glavnom gradu Srbije i raditi, i to kao trener Radničkog sa Novog Beograda.

BONUS VIDEO: Kad Rusi navijaju "Kosovo je srce Srbije!"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili