ISMEVAO DRUGE, A SADA POLETEO ZA AZIJSKIM MILIONIMA: Kristijano Ronaldo demantovao samog sebe

Novosti online

31. 12. 2022. u 11:32

Kristijano Ronaldo novi je fudbaler Al-Nasra, kluba iz Saudijske Arabije. Definitivno nije najbolja fudbalska scena, ali Ronaldo se odlučio na ovaj potez, verovatno i zbog odličnih finansijskih uslova koje je dobio.

ИСМЕВАО ДРУГЕ, А САДА ПОЛЕТЕО ЗА АЗИЈСКИМ МИЛИОНИМА: Кристијано Роналдо демантовао самог себе

FOTO: Printskrin/Dubz

Ugovor koji je potpisao na dve godine će mu doneti neverovatnih 175.000.000 evra, a sa marketinškim ugovorima i mnogo više.  Prema ranijim informacija, Ronaldo će nakon igračke karijere još pet godina biti ambasador tamošnjeg fudbala, ali i zajedničke kandidature Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za organizaciju Mundijala 2030. godine.

Kako prenosi CBS Sports, Ronaldo će po sezoni zarađivati oko 75 miliona evra. Ali, veliki novac čeka Portugalca od komercijalnih ugovora, marketinških prava i ostalih dogovora koje je sklopio sa klubom. Tako se ugovor procenjuje na oko 100 miliona evra po sezoni.

Tako će Ronaldo svake sekunde zaraditi 6.5 evra, dok će po svakojm minutu provedenom u klubu dobiti čak 386 eura. Svakog sata jedan od najboljih fudbalera sveta biće bogatiji za 23.150 evra, a svakog dana Ronaldo će inkasirati 555.555 evra.

Mnogi su se prisetili jednog detalja koji se dogodio pre nekoliko godina. Naime, sadašnji trener Barselone, Ćavi, koji je tada igrao za katarski Al-Sad, komentarisao je igru Kristijana i Reala.

– Zašto bi mi bilo bitno što govori Ćavi? Pa on igra u Kataru, znači potpuno je nebitan! – rekao je tada Portugalac.

Naravno, mahom navijači Barselone, odmah su iskopali ovu izjavu i smatraju da je po toj logici i Ronaldo sada nebitan.

Pre sedam godina bio je još izričitiji da ga put na Bliski Istok ili u Sjedinjene Američke Države ne zanima.

- Da li bih igrao u MLS ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima? Ostalo mi je još šest ili sedam godina i želim da završim karijeru na visokom nivou, dostojanstveno i u velikom klubu. To ne znači da mislim kako odlazak u SAD, Katar ili Dubai nije ispravan, ali ja sebe ne vidim tamo", pričao je Kristijano Ronaldo u TV emistiji Džonatan Ros šou.

Jedno je govorio, drugo učinio. Nije ni prvi ni poslednji, ali ovaj potez sigurno će baciti senku na sve što je dosad uradio Kristijano Ronaldo u svojoj karijeri. Nije to kraj kakav se očekivao od igrača njegovog kvaliteta i motivacije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)