PLANETA TUGUJE ZA JEDNIM OD NAJVEĆIH U ISTORIJI: Legendarni Pele je preminuo, bolest je pobedila rođenog pobednika

Novosti online

29. 12. 2022. u 20:02

EDERSON Arantes do Nasimento Pele, brazilski kralj fudbala koji je osvojio rekordna tri svetska prvenstva i postao jedna od najznamenitjih sportskih ličnosti prošlog veka, preminuo je u 83. godini života.

ПЛАНЕТА ТУГУЈЕ ЗА ЈЕДНИМ ОД НАЈВЕЋИХ У ИСТОРИЈИ: Легендарни Пеле је преминуо, болест је победила рођеног победника

FOTO: AP/Tanjug

On je pred Svetsko prvenstvo u Kataru primljen u bolnicu "Albert Ajnštajn", koja se nalazi u Sao Paolu, a tokom Mundijala se javljao i poručio da će uspeti da pobedi tešku bolest. Nažalost, bolest je bila jača.

Pele se bori sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a ponovo je primljen 29. novembra. Poslednjih nedelja olest se proširila na bubrege, Pele je osetio i srčane probleme, nije imao više snage da se bori

On je u karijeri igrao za samo dva kluba i to za svoj Santos u Brazilu i kasnije kada je imao finansijskih problema Njujork Kosmos. Sa nacionalnim timom osvojio je tri Mundijala - 1958. godine, potom sledeći 1962. i na kraju 1970. godine. 

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!