"KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE" Mitroviću se pridružila dva Dušana

Đ. S.

23. 12. 2022. u 12:00

JEDAN Aleksandar je krenuo silovito, ali već drugog dana 52. izdanja ankete "Novosti", pod nazivom "Kapiteni biraju fudbalera godine", Mitrović je dobio konkurenciju u izboru najveće zvezde srpskog fudbala za 2022.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ Митровићу се придружила два Душана

Foto AP

Dva Dušana, Tadić i Vlahović, bili su izbori naših današnjih glasača - Alekse Milojevića, iz novosadske Mladosti, i Nikole Srećkovića, iz subotičkog Spartaka.

Glasovi sa severa države, već u drugom danu našeg tradicionalnog izbora, "zakuvali" su situaciju.

dmah je Mitrović dobio dva glasa, ali bez borbe se sigurno neće predati osvajač tri prethodna izdanja Tadić i njegov prvi pratilac od lane, Vlahović.

Mnogo složniji, naši kapiteni su bili u izboru najboljeg fudbalera na domaćim terenima. Aleksandar Katai, po mišljenjima Milojevića i Srećkovića, najviše je pružio u godini na izmaku i zaslužuje da ponese laskavo priznanje našeg lista.

Kada su pitanju izbori za idealne timovi, polako se formira obrazac naročito u reprezentaciji, svi kapiteni do sada držali su se gotove iste formacije i igrača kao selektor Dragan Stojković. 

ALEKSA MILOJEVIĆ (MLADOST NS)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Cvetković (TSC), Milunović (C. zvezda), Eraković (C. zvezda), Urošević (Partizan) - Mijailović (C. zvezda) - Ivanić (C. zvezda), Katai (C. zvezda), Dijabate (C. zvezda), Bukari (C. zvezda) - Rikardo (C. zvezda).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- KADA Katai igra, Crvena zvezda nema brigu. Dugi niz godina je u top formi, na superligaškim terenima pokazuje da je jedan od najboljih igrača u prvenstvu. Po pravilu je najzapaženiji na terenu, daje golove i asistira.

PRVA ZVEZDA

DUŠAN VLAHOVIĆ

- SJAJAN igrač, koji je svojim nastupima po mom mišljenju obeležio godinu na izmaku. Igra u Juventusu, naporno radi, još obećava i tek je na početku prave karijere, a njegov učinak je ogroman. Tek će da se pokaže.

REPREZENTACIJA

V. Milinković-Savić (Torino), Pavlović (Salcburg), Veljković (Verder), Milenković (Fiorentina) - Radonjić (Torino), Lukić (Torino), S. Milinković-Savić (Lacio), Kostić (Juventus) - Tadić (Ajaks) - Vlahović (Juventus), Mitrović (Fulam).

NIKOLA SREĆKOVIĆ (SPARTAK)

TIM GODINE

Popović (Partizan) - Cvetinović (Radnički K.), Dragović (C. zvezda), Rodić (C. zvezda), Stojković (TSC) - Kanga (C. zvezda), Ilić (TSC), Ivanić (C. zvezda), Dijabate (Partizan), Katai (C. zvezda) - Nikolić (Vojvodina).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- IGRAČ kao Aleksandar Katai može da reši utakmicu u svakom trenutku. Uvek je opasan po gol protivnika, što su pokazale i brojke u kolonama koje mere golove i asistencije u prethodnom periodu. Zato je najbolji ove godine. 

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ

- I OVE sezone, kao i prethodnih, Dušan Tadić je na klupskom nivou doprineo sa puno golova i asistencija u dresu Ajaksa. Vođa reprezentacije Srbije godinama igra na vrhunskom nivou i lider je u timu kao i među "orlovima". 

REPREZENTACIJA

V. Milinković-Savić (Torino) - Milenković (Fiorentina), S. Mitrović (Hetafe), Pavlović (Salcburg) - Kostić (Juventus), S. Milinković-Savić (Lacio), Lukić (Torino), Tadić (Ajaks), Ilić (Verona) - Vlahović (Juventus), A. Mitrović (Fulam).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)