A KADA SU SVI OTIŠLI... Siniša Mihajlović sahranjen, a onda je njegova ćerka uradila ovo

Novosti online

22. 12. 2022. u 15:44

SINIŠA Mihajlović je bio tolika zvezda fudbala da je njegova sahrana privukla silne poznate ličnosti iz Italije, ali i Srbije. No, po završetku same ceremonije u rimskoj bazilici, a potom i sahrane, desila se još jedna emotivna scena.

А КАДА СУ СВИ ОТИШЛИ... Синиша Михајловић сахрањен, а онда је његова ћерка урадила ово

Ata images

Kada je u Bazilici "Svete Marije od anđela i mučenika", pred ogromnim brojem ljudi, iz fudbalskog sveta, ali i javnog života Italije, okončana procesija i kovčeg sa posmrtnim ostacima srpskog asa krenuo put groblja, prenos na italijanskoj državnoj televiziji je počeo da se završava. Kamere su krenule da se gase, a ispred pomenutog hrama kola su povezla kovčeg sa Mihom na večni počinak.

Na groblju Verano, Mihajlović je sahranjen u prisustvu najbližih, a od članova porodice odmah potom se na društvenim mrežama oglasila njegova supruga Arijana, citirajući reči preminule fudbalske legende.

Međutim, kada je sve utihnulo, rodbina i prijatelji otišli svojim poslovima, fudbalske delegacije se vratile u svoje gradove, o tati je "koju reč" svetu htela da poruči njegova ćerka Viktorija.

U jednom malom, otvorenom pismu za javnost, a zapravo obraćanju ocu, poručila je sledeće:

- Tata, uvek sam govorila da imaš supermoći. Eto, sad si, na primer, postao nevidljiv! Ali... Uvek ćeš, ma zauvek, biti tu. Ti i ja, kao na fotografiji. Uostalom, nikako drugačije i nije bilo otkad sam se rodila. Volim te, papi - napisala je Viktorija Mihajlović u dirljivom oproštaju od oca.

 

Siniša Mihajlović - deca

Siniša Mihajlović se tokom igračke karijere u Seriji A, u koju je stigao posle evropske i svetske titule sa Crvenom zvezdom, oženio poznatom italijanskom voditeljkom Arijanom Rapaćoni.

Njih dvoje su u braku dobili petoro dece.

Građanski brak su 1996. godine sklopili u Rimu, a 2005. godine venčali su se i u manastiru u Sremskim Karlovcima. Na pozivnicama za venčanje napisali su da ne žele poklone, već da umesto toga svi koji nameravaju da im nešto daruju pomognu Domu za nezbrinutu decu Dečje selo u Sremskim Karlovcima.

Arijana i Siniša dobili su ćerke Viktoriju i Virdžiniju, kao i sinove Miroslava, Dušana i Nikolasa.

Siniša Mihajlović je kasnije priznao i vanbračnog sina Marka, ali je i pored tog "mladalačkog izleta" u vanbračne vode - Arijana bila i ostala njegova najsvetlija zvezda u životu. Njoj se, kao i deci koju je s njom dobio, posvetio do svog poslednjeg daha.

Siniša Mihajlović - biografija

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup.

Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome (dve sezone), Sampdorije (četiri), Lacija (šest) i Intera (dve).

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

Poznat je kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svetu (on i Đuzepe Sinjori su jedini igrači koji su u Seriji A postigli tri pogotka na jednoj utakmici iz slobodnih udaraca), a takođe drži rekord po broju postignutih golova iz slobodnih udaraca u italijanskom prvenstvu zajedno sa Andreom Pirlom (28).

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije. Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Poslednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)