CRVENA ZVEZDA PRVAK SVETA! Datum koji je zlatnim slovima upisan u istoriju srpskog fudbala

Tanjug

08. 12. 2022. u 11:08

Pre tačno 31 godinu, fudbaleri Crvene zvezde postali su šampioni sveta, pošto su 8. decembra 1991. godine u Tokiju savladali čileanski Kolo Kolo 3:0 i osvojili Interkontinentalni kup.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРВАК СВЕТА! Датум који је златним словима уписан у историју српског фудбала

Foto: FK Crvena zvezda

Junak tima, koji je sa klupe predvodio Vladica Popović, u toj utakmici bio je najmlađi u ekipi - Vladimir Jugović. On je golovima u 19. i 58. minutu najavio veliko slavlje crveno-belih, a tačku na meč stavio je Darko Pančev, golom u 72. minutu. Crvena zvezda je drugo poluvreme igrala sa igračem manje zbog isključenja Dejana Savićevića.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Od osvajanja evropske do osvajanja svetske titule, Crvena zvezda se suočila sa brojim promenama u timu. Ljupka Petrovića zamenio je na trenerskoj klupi Vladica Popović, a klub su u međuvremenu napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega