TRESE SE MALI KALEMEGDAN! Legenda potvrdila ko će biti novi trener Zvezde? "Veliki radnik, častan i pošten čovek"

Novosti online

13. 11. 2022. u 17:40

SRBIJOM je danas odjeknula vest da je košarkaški klub Crvena zvezda odlučio da sporazumno prekine saradnju sa Vladimirom Jovanovićem, strategom koji je letos seo na užarenu klupu beogradskih crveno-belih. Već su počela nagađanja o tome ko će biti njegov naslednik, a izgleda da je legenda tima sa Malog Kalemgdana potvrdila pisanja "Novosti" o tome ko će preuzeti kormilo kluba.

ТРЕСЕ СЕ МАЛИ КАЛЕМЕГДАН! Легенда потврдила ко ће бити нови тренер Звезде? Велики радник, частан и поштен човек

FOTO:KK Crvena zvezda

Naime, Igor Rakočević, miljenik "delija" i čovek koji je u dresu Zvezde rekao zbogom košarci i dalje je svim srcem uz crveno-bele. Nekadašnji reprezentativac Srbije, sudeći prema njegovoj najnovijoj objavi, izgleda da ima sveže informacije iz kluba.

On je putem društvene mreže Tviter poslao jednu poruku, gde je manje-više otkrio ko će biti novi trener, a to je Duško Ivanović, iako još nema zvanične potvrde kluba.

- Duško Ivanović. Veliki radnik, častan i pošten velikan u košarkaskoj struci. Trener koji je osvojio mnogo velikih trofeja, i kod kojeg su mnogi igrači igrali svoju najbolju košarku. Jedan sam od njih - napisao je Rakočević.

Ivanović, šezdesetpetogodišnji strateg i nekadašnji as Jugoplastike pred promocijom je u klubu sa Kalemegdana. Proslavljeni trener je najbolje rezultate imao u Baskoniji, na čijoj je klupi sedeo u tri navrata. Poslednji posao bio mu je upravo u klubu iz Vitorije – od decembra 2019. do novembra 2021.

FOTO: EPA

Igora Rakočevića, kao aktivni igrač ostaće upamćen kao sjajnog šutera, košarkaša sa fenomenalnim odrazom i još boljim zakucavanjima. Dete je Crvene zvezde, ušao je u prvi tim sa samo šesnaest godina, a veoma uspešnu karijeru je gradio u Budućnosti, Minesoti, San Antoniju, Pamesi, Realu, Taukeramiki, Efesu, Sijeni. Čak tri puta je bio prvi strelac Evrolige.

FOTO: EPA

Inače, najdublji trag na Pirinejima ostavio je igrajući za Taukeramiku sa kojom je za tri sezone uzeo tri Superkupa Španije, šampionsku titulu ACB lige i Kup Kralja.

FOTO: EPA

Za reprezentaciju Rakočević je odigrao veliki broj utakmica, a zauvek će se pamtiti njegova zlata sa kontinentalnog prvenstva iz Turske 2000. i svetskog šampionata održanog u Indijanapolisu 2002. godine.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024