ČUVENI GOLMAN PRIZNAO: Namestili smo meč u Kruševcu

Novosti online

05. 11. 2022. u 10:28

Legendarni jugoslovenski golman je odlučio da prekine ćutanje. Otkrio je Zoran Simović da je utakmica iz davne 1980. godine bila nameštena, a meč je završen remijem 2:2.

ЧУВЕНИ ГОЛМАН ПРИЗНАО: Наместили смо меч у Крушевцу

FOTO: S. Babović

- Da, bila je to nameštena utakmica. Istina uvek mora da se sazna. Mi dotad nismo primili gol kod kuće… Rekao sam saigračima: Ako tako kažu, tako mora biti. Ipak je Hajduk – Hajduk.“, rekao je Simović.

Bod koji je Napredatak poklonio Hajduku nije uticao na konačan plasman te sezone jer su Kruševljani završili na četvrtom mestu koje je vodilo u evropska takmičenja. Bili su iza Crvene zvezde, Sarajeva i Radničkog, dok je Hajduk na kraju imao bod manje, završio je na petom mestu i nije stigao do Evrope.

- Bili smo im dužnici iz prethodne sezone kada smo odigrali 1:1, pa… Sećam se i te utakmice, ide Šurjak sam na gol i stane da mu naš igrač uzme loptu. Tad postaješ dužnik…“, pojasnio je Simović.

Nakon te sezone je Simović prešao iz Napretka u Hajduk za koji je branio četiri godine i tako stigao i do dresa reprezentacije Jugoslavije.

Proglašen je za najboljeg sportistu Dalmacije 1983. godine, a šest godina je nosio i dres Galatasaraja.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)