BOLNO BUĐENJE: Zvezda je nokautirana! Crveno-beli ne da ne idu dalje, nego su ostali bez Evrope

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 11. 2022. u 20:34 >> 20:34

FUDBALERI Crvene zvezde eliminisani su iz Evrope, nakon što su u šestom kolu Lige Evrope poraženi od Monaka (4:1). Crveno-beli su grupnu fazu završili na poslednjem mestu, sa šest bodova.

БОЛНО БУЂЕЊЕ: Звезда је нокаутирана! Црвено-бели не да не иду даље, него су остали без Европе

FOTO: Tanjug/AP

Tokom celog dana u Monte Karlu padala je jaka kiša, a na terenu je grmelo od fudbala, odmah na startu Kevin Voland pokazao je zbog čega je jedan od najboljih napadača u francuskom prvenstvu.

Nakon fantastičnog centaršuta u četvrtom minutu nesmotreno je reagovao Milan Borjan, te je napadač domaćina glavom zahvatio loptu koja je proklizala iz ruku golmana gostiju.

Novu priliku da kruniše inicijativu na terenu imao je Ben Jeder, uspeo je da savlada Milana Borjana, ali je početna pozicija nakon dodavanja bila iza odbrane gostiju, te je gol poništen zbog ofsajda.

FOTO: Tanjug/AP

Tek u 23. minutu oslobodila se Zvezda pritiska i nakon kornera koji je izveo Gelor Kanga, Nemanja Milunović je zahvatio loptu, koja je prošla kroz peterac, pokušao je da ju stigne Bukari, nije uspeo.

Samo četiri minuta kasnije Nemac je ponovo zatresao mrežu Milana Borjana. Ovoga puta ga je odlično proigrao Dijata.

 

U završnici poluvremena Osman Bukari je pokušao da pronađe Aleksandra Pešića, ali je Nibel bio brži od Nišlije.

Delovalo je na startu drugog poluvremena da je malo živnuo tim Miloša Milojevića, Kanga je pokušao da proigra Bukarija, a on nije najbolje zahvatio loptu, odmah na drugoj strani kažnjava Monako taj promašaj.

FOTO: Tanjug/AP

Aleksandar Golovin promešao je odbranu, savladao Borjana, odlično je potkopao loptu, a na putu do gola Milan Rodić ju je poslao u gol u 50. minutu.

Benoa Badiašil je skrivio jedanaesterac oborivši Mirka Ivanića u šesnaestercu, a u 54. minutu Gelor Kanga smanjio je zaostatak na 3:1 sa "bele tačke".  

Novu priliku da smanji zaostatak imao je Pešić u 68. minutu. Odlično je primio loptu iza leđa odbrane, savladao Nibela, a nakon var snimka gol je zbog ofsajda poništen.

Iskoristio je Kevin Foland sjajno dodavanje Džejkobsa, koji ga je pronašao u srcu šesnaesterca, postigao je Nemac svoj treći gol na meču.

MONAKO - ZVEZDA 4:1
(Voland 5', 26', 86' Rodić 50'ag - Kanga 54'p ) 

KRAJ MEČA

90' Četiri minuta produžen je meč u Monte Karlu.

86' Kevin Foland ugasio je nadu Crvene zvezde, Džejkobs je po levoj strani probio i asistirao Kevinu Folandu koji je postigao treći gol.

86' GOL MONAKO!

77' Embolo se našao u odličnoj šansi. Izašao je sam pred Milana Borjana, odlučio se za nešto između šuta i centaršuta, na kraju lopta za Zvezdu.

68' Veliku priliku Zvezda je imala da smanji zaostatak za Monakom u 68. minutu. Aleksandar Pešić je postigao gol. Uvukao se iza leđa odbrane, ali je nakon VAR pregleda gol poništen.

56' Kanga je ponovo zapretio, šut je Nibel preusmerio u korner.

54' Pročitao je Nibel Gelora Kangu, ali je omaleni vezista bio siguran, smanjio je zaostatak.

PROČITAJTE JOŠ ZVEZDIN TRAČAK NADE U MONAKU: Ovako je Gelor Kanga smanjio prednost tima iz kneževine (VIDEO)

FOTO: Tanjug/AP

54' - GOL ZVEZDA! 

54' Lepu akciju imali su Katai i Ivanić, oboren je crnogorski reprezentativac u šesnaestercu. Penal.

PROČITAJTE JOŠ: RODIĆ JE HTEO U ZEMLjU DA PROPADNE: Zvezdin defanzivac postigao komičan autogol protiv Monaka (VIDEO)

50' Golovin je probio odlično po levoj strani, poslao loptu u nebranjeni deo mreže Milana Borjana, a Milan Rodić ju je na putu ka mreži nehotice zakucao u mrežu

FOTO: Tanjug/AP

50' GOL MONAKO!

49' Pokušao je Nakga da proigra Bukarija koji nije na najbolji način zahvatio loptu.

46' Nastavljen je meč napadom Zvezde.

45' Kraj prvog poluvremena. Svi statistički parametri u prvom poluvremenu bili su na strani Monaka. Jedanaest šuteva, naspram dva rivala, imali su "kneževi". Jedanaest puta domaćin je šutirao, od čega pet puta u okvir gola, dok je Zvezda od dva pokušaja, jednom uputila loptu ka golu francuskog tima.

42' Opao je malo ritam igre, ipak, igraju gosti iz poslednje linije, a često neorganizovanu igru gosti završavaju vraćanjem lopte Milanu Borjanu.

FOTO: Tanjug/AP

34' Milunović je najaktivniji u redovima Crvene zvezde, a Monako najviše napada po levoj, gotovo sve vreme igra se na polovini gostiju.

PROČITAJTE JOŠ:AGONIJA ZVEZDE U KNEŽEVINI: Ovako je Monako duplirao prednost protiv šampiona Srbije (VIDEO)

30'- Rešen je domaćin da upiše pobedu i prolaz dalje. Ni dva gola nisu "smirila" Monako, koji vrši presing na zadnju liniju crveno-belih.

26' - Odlično je Diata proigrao Kevina Volanda koji je sa ivice šesnaesterca raspalio po lopti za novi gol domaćina.

FOTO: Tanjug/AP

26' - GOL MONAKO

24' - Ponovo Voland zadaje dosta problema. Imao je previše prostora, ali je uspeo da ga blokira milunović.

21' - Polako, ali sigurno, Zvezda se oslobađa pritiska. Dva kornera u nizu za goste. Kanga je odlično pronašao Milunovića koji je loše zahvatio loptu.

15' - Sreću je Crvena zvezda imala, Ben Jeder postigao je gol, ali je zastavica podignuta zbog ofsajda.

13' Dobro je reagovao Milan Borjan. Ovoga puta tukao je Ben Jeder nakon kontre.

FOTO: Tanjug/AP

9' Dve velike prilike za Monako, "kneževi" napadaju konstantno. Dve ozbiljne prilike imao je domaćin. Prvo je Dijata tukao glavom, a potom, nakon odličnog kornera i Voland.

PROČITAJTE JOŠ: "DELIJE" OSTALE U NEVERICI: Milan Borjan odleteo u prazno, a lopta u Zvezdinu mrežu (VIDEO)

5' Krenuo je Milan Borjan, loše je reagovao, može se reći da ovaj gol ide njemu na dušu! Strelac je Kevin Holand koji je glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu!

5'GOL MONAKO.

FOTO: Tanjug/AP

Tekst potpisa

3' - Već dva puta Stefan Mitrović probija po levoj strani, pravi mladi vezista dosta problema Monaku, ali za sada uspevaju Francuzi sa se izbore sa njim.

1' - Meč je počeo - Prvi napad imaju fudbaleri Crvene zvezde.

18.40 - Fantastičnu atmosferu na stadionu "Luj Drugi" prave navijači Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA JE JEDNA VELIKA PORODICA: Gest košarkaša pred duel Lige Evrope oduševio "Delije" (VIDEO)

18.21 - Navijača još nema u velikom broju, a igrači oba tima izašli su na zagrevanje.

 

18.16 - Kiša još uvek pada u Monte Karlu, a malobrojni navijači polako dolaze na stadion "Luj Drugi". Za sada se sa tribina najglasnije čuje pesma navijača Zvezde.

17-25 - Objavljeni su sastavi za večerašnji meč. 

Monako - Zvezda (sastavi)

Stadion: Luj Drugi

Sudija:

Serdar Gezubujuk (Holandija)

Monako : Nibel - Disasi, Maripan, Badijašil - Dijata, Fofana, Kamara, Golovin, Enrike - Foland, Ben Jeder.

Crvena zvezda: Crvena zvezda – Borjan – Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić – Bukari, Kanga, Ivanić, Mitrović, Pešić, Katai

17.13 - Posebna drenaža koja se nalazi na stadionu "Luj Drugi" mogla bi neočekivano da napravi problem oko odigravanja meča.

Naime, velika količina kiše pada u Monte Karlu, a drenaža terena nije najpogodnija za ovakve vremenske uslove.

Nezvanično, kruži informacija da bi ukoliko kiša uskoro ne stane meč mogao da bude odložen.

UOČI MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali su u prvom kolu Monako u Ligi Evrope, tim Miloša Milojevića pružio je dostojan otpor, a tim iz Kneževine je na kraju slavio 1:0.

Ferencvaroš predvodi grupu sa 10 poena, tri manje ima monako, a po šest Trabzonspor i Crvena zvezda. Srpskom šampionu je za prolaz dalje potrebna pobeda, dok bi u slučaju remija postojale teoretske šanse da zaigraju u Ligi konferencija, a ta opcija zavisi od meča Trabzonspor - Ferencvaroš.

Reč trenera Crvene zvezde - Miloš Milojević: Naš je kvalitet kolektivna igra

- Uvek pristupamo utakmici kao i svakoj drugoj. Ponekad dosta zavisi i od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus će biti presudni. U mnogim stvarima smo bili pravi u prvoj utakmici. Moramo da budemo za nijansu hrabriji i ofanzivniji. Očekujem prepoznatljivi Monako. Moramo da zatvorimo centralni deo terena, trčanjem dolaze do gola. Očekujem tako nešto od trija u napadu, ko god bude igrao. Naš kvalitet je kad igramo kao kolektiv, pa neki pojedinac uvek iskoči. Katai, Pešić, Ivanić, mislim da je vreme da proradi. Defanzivci Monaka su fizički jako dobri, ponekad previše veruju u to, pa kiksnu. U odnosu na prvu utakmicu smo napadački u boljoj formi.

Reč trenera Monaka - Filip Klermon: Igramo za drugo mesto

- Da, biće ovo odlučujuća utakmica. Alis e nadam da nas u narednim mesecima čeka još mnogo važnih mečeva. To je naša motivacija. Gledao sam trening danas, svi su veoma koncentrisani zalažu se. Biće to duel protiv rivala koji ubacuje veliki intezitet u svoju igru, koji traži dosta duela i koji ima sjajnu sredinu terena. Moramo da odigramo odličan meč da bismo pobedili. veoma srećan što je pobedio. To je evropsko takmičenje u kom možete da imate i veće utakmice nego u LE. Ali želim da budem veoma jasan: igraćemo za drugo mesto. Želimo da pobedimo. Ovo je naš izazov  - rekao je Klermon.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba