SRBIJA PROTIV AMERIKE! "Orlovi" zakazali vrlo zanimljiv duel, a mesto odigravanja je posebna priča

Novosti online

02. 11. 2022. u 16:45

POČETAK Svetskog prvenstva u Kataru se sve više približava, ali je već poznato i šta su posle njega planovi fudbalske reprezentacije Srbije.

СРБИЈА ПРОТИВ АМЕРИКЕ! Орлови заказали врло занимљив дуел, а место одигравања је посебна прича

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Kako je saopštio Fudbalski savez Srbije, naša nacionalna selekcija će 26. januara 2023. odigrati prijateljski meč sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmica će biti odigrana u Los Anđelesu, ali se u ovom trenutku ne zna sa sigurnošću na kom tačno od osam velikih stadiona u tom gradu.

Taj susret trebalo bi da bude prvi za "orlove" posle nastupa na ovogodišnjem šampionatu sveta.

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva na Svetskom prvenstvu

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Sledi meč protiv Kameruna, 28. novembra, te protiv Švajcarske, 2. decembra, čime Piksijeva ekipa završava s nastupima u grupi, a ako bude među dve najbolje selekcije - ide u osminu finala.

U prvoj rundi sledi ukrštanje "naše" sa grupom H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja, a potom u četvrtfinalu sa najboljim iz jednog od dva ukrštanja koja će dati grupe E i F u kojima su Španija, Kostarika, Nemačka i Japan, odnosno Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska.

Pre svega toga je prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića