ZVEZDA OVO NEĆE OPROSTITI TURCIMA: Trabzon pred meč na Marakani poručio ono što se ne poručuje pred meč na Marakani

Novosti online

27. 10. 2022. u 16:54

FUDBALERI Crvene zvezde jure pobedu nad Trabzonsporom u 5. kolu Lige Evrope, a taj trijumf trebalo bi da im sačuva nadu da mogu da odlučuju o svojoj sudbini u poslednjem kolu, na gostovanju Monaku. Ipak, ni Turci u Beograd ne nose belu zastavu. Štaviše, trener poručuje igračima nešto što se baš i ne izgovara javno kada se stiže u goste Crvenoj zvezdi - da "dolaze na Marakanu - da Zvezdu zgaze".

ЗВЕЗДА ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ ТУРЦИМА: Трабзон пред меч на Маракани поручио оно што се не поручује пред меч на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda

Veliku pažnju turska javnost dala je ovom susretu. Piše se o treninzima, dolasku u prestonicu Srbije, a naveliko se prenose i reči trenera, igrača, kao i motivacioni govori koji bi trebalo da goste podignu do prve pobede u grupi na gostujućem terenu.

Turski sportski portal "Sporx" bavio se aktivnostima Trabzona od dolaska u Beograd. Podsetili su na izjavu Abdulaha Avčija, koji je na konferenciji za medije na Marakani pohvalio Crvenu zvezdu kao klub koji se visoko kotira na UEFA listi, označio je srpskog predstavnika kao tim koji može da ih namuči.

Autor portala Fanatik Olčaj Čakir navodi da je smirenost presudna na "Marakani", podsećajući da užarena atmosfera sa stadiona Rajko Mitić može da bude prednost Crvene zvezde.

- Sa ciljem da prođemo grupu potrebno je obezbediti što više poena što je matematički moguće. Pobeda u Beogradu je prvi prioritet, a sve osim poraza bilo bi zadovoljavajuće. Atmosfera sa tribina obično podiže temperaturu na terenu, Hamšik, Gbamin i Bakasetas su u usponu, a verujemo da upravo oni mogu da budu prevaga, prenosi Fanatik.

Bein sport je u tekstu sa naslovom "Trabzonspor želi da prekine pobednički post na gostovanju", podsetio da turski tim juri prvo mesto zajedno sa Ferencvarošem, dok je trećeplasirani Monako, ali u slučaju pobede Zvezda bi u Monaku odlučivala o svojoj sudbini.

"FotoMac" je istakao motivacioni govor trenera Abdulaha Avčija pred meč sa Crvenom zvezdom.

- Pobeda je najvažnija, hajde da zgazimo i Crvenu zvezdu, da nastavimo kao protiv Monaka."

Predsednik Trabzonsporta Ahmet Ačaoglu je za "TRTSport" podsetio da se turski tim neće baviti sudijama, već samo igrama na terenu, protiv Crvene zvezde i svih drugih klubova. Napomenuo je da u agendi kluba nije da reaguje na sudijske odluke.

- Poštujemo mišljenje svih, mi smo odlučili da se suđenjem ne bavimo. Bitno je da pobedimo, a u slučaju da u naredna dva meča upišemo šest bodova bićemo prvi na tabeli grupe, rekao je.

Utakmica Crvena zvezda - Trabzon igra se ovog četvrtka od 21 sat, a prenos možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju