STJUARDESA KOJA JE KOŠTALA ABRAMOVIČA TRI MILIJARDE! Ko je famozna Irina? Živi u pozlaćenom kavezu, potpisom je dotukla ruskog tajkuna

Novosti online

20. 10. 2022. u 17:04

ROMAN Abramovič je dugo godina bio vlasnik Čelsija i od ovog kluba je napravio giganta svetskih razmera.

СТЈУАРДЕСА КОЈА ЈЕ КОШТАЛА АБРАМОВИЧА ТРИ МИЛИЈАРДЕ! Ко је фамозна Ирина? Живи у позлаћеном кавезу, потписом је дотукла руског тајкуна

FOTO: EPA

Početkom rata u Ukrajini se suočio sa ogromnim problemima, usled brojnih suspenzija i zabrana zbog njegovog bliskog odonosa sa Vladimirom Putinom bio je primoran da proda Čelsi.

Ruski oligarh je skoro dve decenije bio vlasnik lodonskih "plavaca" te ja na neki način postao simbol ovog kluba u kojeg je uložio ogroman novac. Govorilo se u iznosu od dve milijarde funti.

Foto arhiva VN

Međutim, silna ulaganja u Čelsiju su na neki način jednaka samo jednom potpisu koji je dotukao Abramoviča. Reč je o razvodu sa bivšom suprugom Irinom.

Roman i Irina koja je pre radila kao stujardesa su se upoznali 1991. godine, dobili su petero dece i razveli su se 2007. godine uz ogromnu odštetu koju je tajkun morao isplatiti bivšoj.

Razvodom, Abramovič je nekadašnjoj supruzu dao četiri kuće od kojih jedna u zapadnom Saseksu tada vredela čak 30 miliona, a sada je ta vrednost višestruko veća. Ukupni troškovi razvoda su se kretali između 3 i 3.5 milijarde dolara.

Foto arhiva VN

Otkako se razvela od Romana, Irina je dala samo jedan intervju i to pre četiri godine kada je poručila da nikada ne bi ništa loše rekla o svom bivšem.

Većina njihove dece je u međuvrmenu odrasla, nalaze se u kasnim 20-im i imaju privatne poslove, dok mlađi studiraju i čekaju da završe školovanje.

Kako je stalno bila pod prismotrom raznih službi njen život bi se mogao opisati kao pozlaćeni kavez. Iako je prošlo 15-ak godina od razvoda može se reći da maskimalno uživa u luksuzu koji joj je ostavio bivši.

Početkom ruske agresije ova 55-godišnjakinja koja je u međuvrmenu postala jako religiozna prepala se za svoje bogatstvo i živela je u strahu od sankcija koje nisu došle. Inače, njeno bogatstvo se sada procenjuje na 650 miliona dolara.

S druge strane Abramovič kojeg su sankconisale Evropska Unija i Rusija je postao mirotvorac između dve zaraćene strane. Poslednje što je poznato o ruskom tajkunu je to da je najzaslužniji za razmenu oko 300 ruskih i ukrajinskih vojnika u septembru.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)