ZVEZDA PREGAZILA SPARTAK: "Gobeljić šou" na Marakani! Šampion okončao meč uz veliki peh

Novosti online

09. 10. 2022. u 17:32

NA KRILIMA impresivnog izdanja protiv Ferencvaroša fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da biju prvenstvene bitke u svom pohodu ka odbrani trona u MozzartBet superligi Srbije. Na putu im je danas stajala ekipa iz donjeg dela tabele i u padu forme Spartak iz Subotice, koji nije uspeo da parira raspoloženim izabranicima Miloša Milojevića. Konačan rezultat bio je 3:0 u korist Crvene zvezde.

ЗВЕЗДА ПРЕГАЗИЛА СПАРТАК: Гобељић шоу на Маракани! Шампион окончао меч уз велики пех

FOTO: M. Vukadinović

Mučio se šampion Srbije 20 minuta, delovalo je da će ih čekati grčevita borba za tri boda danas u prestonici.

Međutim ovog popodneva pojavio se jedan heroj iz senke, onaj koji je već dug period najviše osporavan, kome su "delije" uputile mnogo kritika, ali su danas skandirale njegovo ime - Marko Gobeljić.

Prvo je defanzivac u 20. minutu probio odbranu Subotičana nakon što mu je Katai asistirao, a lopta na putu ka golu zakačila Vitorovića i matirala golmana Manojlovića. 

Nastavio je Gobeljić i u nastavku da pravi velike probleme rivalu po boku, i praktično bio glavni motor svog tima i najveća opasnost po gol rivala.

Kruna dobre igre i maksimalnog zalaganja došla je već 16 minuta kasnije, a Gobeljić je još jednim udarcem sa distance zatresao mrežu i duplirao prednost svog tima. Stadion mu je klicao i protiv Ferencvaroša, a isto je bilo i danas nakon što je očarao u prvih 45. minuta.

FOTO: M. Vukadinović

Totalnih krah Spartaka najavio je Kingsi Kangva, kome se lopta nakon jednog kornera odbila u noge, a on surovo kaznio lošu postavku odbrane Spartaka za konačnih 3:0 pre odlaska na veliki odmor.

Već po povratku u dresu Crvene Zvezde debitovao je biser ruskog fudbala, Jegor Prucev koji je zamenio Gelora Kangu pred zgusnut raspored.  Zvezda je smirila tempo, kontrolisala posed a Milojević je već do 60. minuta odmorio i Kataija i Dragovića i Marka Gobeljića koji je ovacijama ispraćen sa stadiona "Rajko Mitić".

Milojević je izvukao svoje glavne kreativce i ubojite igle u napadu, a tačno negde oko 60. minut usledila je prava fudbalska uspavanka koja je prekinuta pogibeljnim startom fudbalera Spartaka Lazara Stojkovića nad Veljkom Nikolićem. Bitan šraf u postavci novog strateg Crvene zvezde sa bolnom grisaom ostao je da leži pored terena do kraja meča, pa postoji bojazan da bi povreda mogla biti teže prirode.

Tim iz Ljutice Bogdana pokazao je danas da podiže formu, da je Milojević polako implementirao zamisli u identitet svog tima, ali i da su "delije" dobile neočekivano novog golgetera - Marka Gobeljića.

DRUGO POLUVREME (Crvena Zvezda - Spartak 3:0)

92. minut - Crveni karton za Lazara Stojkovića. Brutalan start momka koji je pre samo 10 minuta ušao u igru. Veljko Nikolić je ležao na terenu sa bolnom grimasom na licu. Pitanje je koliko će biti odsutan. 

79. minut - Umesto Aleksandra Pešića u igri je Stefan Mitrović.

77. minut - Bosić je pokušao udarcem, ali Eraković sjajno čita nameru i blokira njegov udarac. 

69. minut - Nova velika šansa za crveno-bele. Malo je nedostajalo da Prucev debituje golom. Pešić mu je lepo odigrao, ali super-talentovani Rus sa svega nekoliko metara šutira previsoko. Bio bi ovo idealan debi. 

67. minut - Uh kakva prilika za Crvenu zvezdu. Mogao je Kangva do drugog gola, nakon savršenog centaršuta Zambijac je pokušao udarcem glavom, ali lopta odlazi pored stative.

62. minut - Umesto Dragovića, Gobeljića i Kataija na terenu su Radovan Pankov, Milan Rodić i Veljko Nikolić.

FOTO: M. Vukadinović

61. minut - Prvi udarac u okvir gola koji čuva Milan Borjan! Probao je Obradović, ali je čuvar mreže Crvene zvezde lako intervenisao.

56. minut - Svestan je Dunđerski da je utakmica već izgubljena, pa će kapiten i najbolji igrač tima Srećković napustiti teren, u igru će Bosić.

53. minut - Prva velika šansa za Spartak. Najbolji igrač tima sa severa Vojvodine Srećković je izbio sam nakon kontre pred Borjana, ali se spetljao i nije uputio ni udarac ka golu Zvezde. 

"KORISTAN U NAPADU SAMO AKO GA POGODI LOPTA" Vređali Gobeljića, sad mu pevaju! A on bio špic koji je zagorčao život i Zvezdi i Partizanu (novosti.rs)

47. minut - Umalo da Kingsi Kangva postigne gol u stilu Gelora Kange. Umalo da "Marakana" doživi reprizu dve bombe protiv Krasnodara i Ferencvaroša. Mlađi Afrikanac u redovima šampiona nije uspeo da ponovi remek-delo Gabonca. 

46. minut - Jegor Prucev se sprema da uđe u igru, a Gelor Kanga će odmoriti pred zgusnut raspored. Veliki talenat ruskog fudbala imaće priliku da debituje u crveno-belom dresu beogradskog velikana.

PRVO POLUVREME (Crvena Zvezda - Spartak 3:0)

Kraj prvog poluvremena. Crvena zvezda - Spartak 3:0.

43. minut - Četvrti gol visi u vazduhu. Totalna ofanziva Zvezde, Srđan Mijailović je pokušao još jednom šutem iz daljine, lopta odlazi visoko preko gola. 

41. minut - 3:0 za Zvezdu! Lopta se srećno odbila do Kingsija Kangve nakon kornera, a on kažnjava lošu postavku odbrane protivnika. 

36. minut - BUM BUM! Drugi gol Marka Gobeljića. Ponovo je raspalio van kaznenog prostora, ponovo je lopta na putu do mreže zakačila odbrambenog igrača gostiju. Ceo sever mu sada skandira ime.

33. minut - Propala je dobra prilika za domaćina. Eraković se našao u kaznenom prostoru Spartaka, imao dobru poziciju da šutira sa svega 6,7 metara udaljenosti, ali je suviše oklevao. 

29. minut - Sve se na ovom meču vrti oko Marka Gobeljića u igri crveno-belih. Defanzivac je podigao samopouzdanje, dobio i ofanzivnu ulogu u sistemu Miloša Milojevića, i zaista deluje kao prepoređen. 

27. minut - Treći korner za Beograđane. Ben je izveo korner na bližu stativu ka Erakoviću, ali interveniše defanziva Spartaka.

25. minut - Zabrinuta lica navijača i Miloša Milojevića. Mijailović je na travi, delovalo je na mah da se radi o ozbiljnijoj povredi. Srnić se pridigao, reklo bi se da će biti spreman za nastavak.  

20. minut - Gol, Marko Gobeljić! Sjajno je prošao Aleksandar Katai, odložio loptu Gobeljiću, koji šutira, lopta pogađa jednog od defanzivaca i odlazi iza leđa golmana Spartaka. 

18. minut - Velika bakljada na severnoj strani najvećeg srpskog stadiona. Jako loša vidljivost događanja na terenu, koja su prevashodno na sredini terena. Ogroman oblak dima se nadvio nad Marakanom.

14. minut - Nešto mirniji tempo utakmice. Crvena zvezda kontroliše posed, ali ih visoki blok rivala drži daleko od gol-šansi.

9. minut - Kakva bomba Srđana Mijailovića, probao je dalekometnim udarcem da savlada Manojlovića ali je lopta prozujala pored stative. 

4. minut - Dinamičan početak, Spartak igra sa velikim brojem igrača na polovini šampiona Srbije. Odbrambena linija stoji visoko i deluje da će pokušati da pritisnu favorita izabranici Ljubiše Dunđerskog.

2. minut - Sjajno se u kazneni prostor ušunjao sa desnog boka Gobeljić, pokušao je gotov iz nemogućeg ugla da ugrozi golmana, ali lopta završnjava u naručju Manojlovića. 

1. minut - Početni udarac izveli su fudbaleri Spartaka.

SASTAVI: Crvena Zvezda - Spartak

Glavni arbitar: Nikola Đorđević

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Srnić, Eraković, Dragović, Gobeljić - Mijailović, Kangva, Kanga - Katai, Ben - Pešić

SPARTAK: Manojlović - Tanasin, Filipović, Ostojić, Mitrović - Šimura, Tumbasević - Bijelović, Stanić, Srećković - Obradović

UOČI MEČA

Crvena zvezda zauzima prvu poziciju na tabeli sa osvojenih 29 bodova, uz sjajnu gol razliku 34:5. Izabranici Miloša Milojevića su ostvarili devet pobeda i upisali dva remija, a imaju i dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe. Kada je reč o Ligi Evrope, "crveno-beli" su u poslednjoj utakmici savladali Ferencvaroš ubedljivim rezultatom 4:1, pred više od 30 hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić". Dvostruki strelac za tim iz Ljutice Bogdana bio je Gelor Kanga, a pratili su ga Aleksandar Katai i Stefan Mitrović, koji su se po jednom upisali u strelce. 

FOTO: M. Vukadinović

Kada je reč o ekipi Spartaka, popularni "golubovi" zauzimaju 14. mesto na tabeli, sa 10 osvojenih bodova, uz gol razliku 10:15. U poslednjoj utakmici u nacionalnom šampionatu, Subotičani su poraženi od Radničkog 1923 rezultatom 1:2. To je izabranicima Ljubiše Dunđerskog peti uzastopni kiks  u prvenstvu. "Golubovi" će u današnji okršaj verovatno izaći u formaciji 4-2-3-1, gde glavnu reč na sredini terena vodi levo krilo Nikola Srećković, koji je kapiten i najbolji strelac i asistent ekipe sa severa Srbije.

Protiv Spartaka "crveno-beli" su do sada odigrali 87 utakmica u svim takmičenjima. Aktuelni šampion je zabeležio 66 pobeda, 15 remija i samo pet poraza, uz gol razliku 207:63 u korist "crveno-belih".

Od početka novog milenijuma, tim sa stadiona "Rajko Mitić" se sastao 28 puta sa “golubovima” i zabeležio je 24 trijumfa, dva puta je odigrao nerešeno i isto toliko puta je bio poražen od Spartaka, uz gol razliku 70:28, u korist tima iz Ljutice Bogdana. Poslednji susret sa Subotičanima, "crveno-beli" su odigrali 28. novembra 2021. godine na domaćem terenu i slavili rezultatom 3:0, golovima Milana Rodića i dvostrukog strelca El Fardu Bena.

Standings provided by Sofascore

 

REČ TRENERA

Na "Marakanu" dolazi Spartak, a trener šampiona Miloš Milojević traži da se ponove sve one vrline iz prethodne rapsodije.

- Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša - izričit je Milojević.

- Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je bonus takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo volimo i da pobedimo. Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, igrači moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to.

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda će ovog meseca odigrati čak deset utakmica, Milojević mora da vodi računa kako da najbolje rasporedi snage.

- Pratimo opterećenje igrača, kao i zamor. Imamo fudbalere koji su igrali više nakon pauze, a neki manje. Gledamo kakav nam raspored predstoji, ali ne kalkulišemo previše. Uvek hoćemo da izvedemo najbolji sastav. Momci su dobro izgledali fizički protiv Ferencvaroša, to je nešto što bi želeli, možda još par kilometara više. Jednostavno i utakmica je bila takva, dinamična. Nema potrebe za prevelikim rotacijama.

Meč sa Subotičanima biće odlična prilika da se pokažu talentovani igrači.

- Mladi fudbaleri Zvezde u nedelju imaju večiti derbi. Stav je da njima treba minutaža i da im mnogo više znači da odigraju 90 minuta u Omladinskoj ligi Srbije, nego tri minuta za prvi tim. Biće vremena za njih, a mi im verujemo. Uskoro će dobijati šansu, a videćemo ko će igrati. Jedini mladi igrač koji nije igrao je Prucev. Dobro radi na treninzima, tako da će i on dobiti minute. Igrač je u koga verujemo, isto kao u Lekovića, Stankovića i Motiku. Treba da se nađe prava brojka za njih i utakmica. Nije rešenje samo da se stave u "vatru i izgore". 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!