"NIJE FER!", VIČU HRVATSKI MEDIJI: LJubomorni na Zvezdu i Partizan, okrenuli i hrvatske navijače protiv sebe

Novosti online

07. 10. 2022. u 16:50

FANTASTIČNO veče je iza srpskih fudbalskih klubova u Evropi. Crvena zvezda savladala je Ferencvaroš na "Marakani" 4:1, a Partizan je napravio senzaciju trijumfovaši u Kelnu 1:0, što nije nezapaženo prošlo u našem komšiluku.

НИЈЕ ФЕР!, ВИЧУ ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Љубоморни на Звезду и Партизан, окренули и хрватске навијаче против себе

FOTO: M. Vukadinović

Igrom srpskih klubova bavio se i hrvatski portal "Indeks". Uspeh Zvezde i Partizana iskoristili su novinari tog medija da uporede srpsku Superligu i HNL, smatrajući da nije pravedno da državno prvenstvo Srbije bude ispred njihovog.

Na ruku je srpskim timovima išlo i što su konkurenti, svi osim Moldea, zabeležili poraze, te je sve izvesnije da Srbija ostaje na mestu koje garantuje dva mesta u Ligi šampiona, jedno direktno i jedno kroz kvalifikacije.

Komšijama oči "para" to što je Mocart bet Superliga Srbije osam pozicija bolje plasirana od hrvatskog šampionata.

Hrvatima, naime, smeta to što se po bodovnom koeficijentu UEFA isto vrednuje pobeda Dinama nad Čelsijem i Crvene zvezde protiv Ferencvaroša, odnosno Partizana nad Kelnom.

- Čak kada bi Dinamo odradio sjajnu sezonu u teškoj grupi Lige šampiona te u preostale tri utakmice (Salcburg i Milan kod kuće, pa gostovanje kod Čelsija) izborio još jednu pobedu i remi, čime bi završio treći i nastavio u Ligi Evrope - tako bi osvojio još četiri boda. Dva za pobedu, jedan za remi i bonus bod za ulazak u nokaut-fazu Lige Evrope. Međutim, kad bi se to podelilo s brojem učesnika, Hrvatska bi dobila još samo jedan bod. Onoliko za koliko je Srbiji trebalo samo dve utakmice protiv daleko lošijih protivnika nego što su Dinamovi - navode na pomenutom na portalu.

Naravno, "Index" je potom uvideo i onu najvažniju prednost igranja u Ligi šampiona, a to je finansijski aspekt, ali su novinari tog portala ostali pri stavu da bi njihovoj zemlji bolje bilo da Dinamo igra u Ligi konferencija i tako "juri Srbiju" na UEFA rang listi liga.

Podsetimo, Zvezda se domogla Lige Evrope (grupa sa Trabzonom, Monakom i Ferencvarošem), dok je Partizan u Ligi konferencija (Keln, Nica i Slovacko).

Stav redakcije Indeksa okrenuo je i navijače protiv autora pomenutog teksta.

Navijači se, sudeći po komentarima, ne slažu sa onime što je portal naveo - većina smatra da je prednost srpskog fudbala u tome što ima više klubova koji uspešno predstavljaju zemlju u evropskim takmićenjima, dok čast Hrvatske brani samo Dinamo.

Uostalom, evo samo nekih od utisaka posle pomenute "ljubomore":

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina