KAKAV PARTIZAN? STRAŠAN PARTIZAN! Crno-beli šokirali Nemce usred Nemačke i izbili na prvo mesto

Novosti online

06. 10. 2022. u 22:54 >> 22:54

FUDBALERI Partizana su u 3. kolu Lige konferencija napravili podvig: savladali su Keln u gostima sa 0:1 i od nemačkog kluba preuzeli prvo mesto u grupi.

КАКАВ ПАРТИЗАН? СТРАШАН ПАРТИЗАН! Црно-бели шокирали Немце усред Немачке и избили на прво место

FOTO: Tanjug/AP

Da bi se Nemci nadmudrili u fudbalu treba im, pre svega, fizički parirati od prvog do poslednjeg minuta, ali "jurcanje kao muva bez glave" ne donosi povoljan rezultat, niti trtčati kao navijen bez nekog plana i jasno postavljenog cilja.

A Gordan Petrić je imao i plan, i cilj.

Postavivši ekipu sa, za Nemce iznenađujuća, dva napadača, od kojih jedan, Pavlović,  ima samo 24 minuta u prvom timu Partizana, i to kao solo-špic (jer je protiv Vojvodine zamenio upravo Rikarda Gomeša s kojim se sada našao u tandemu), bio je to prvi potez kojim je zbunio kolegu Baumgarta.

Za drugi su se pobrinuli fudbaleri Partizana, koji su izuzetno borbenim nastupom potpuno umirili glavne poluge igre domaćih, ali i "pokazali zube" kada bi ih rival i "trkački" i fizičkim duelima izazivao.

Istina, Keln jeste nastupio bez sedmorice članova startne postave koja je prethodno priredila senzaciju i pobedila Borusiju Dortmund, ali odabrana jedanaestorka je, prema specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera, Transfermarktu, bila vredna čak 27,25 miliona evra. Takav rival, naravno, niti je bio za potcenjivanje, niti mu je Partizan pružio to zadovoljstvo, jer ono u fudbalu izuzetno skupo košta.

Naprotiv, Petrićevi izabranici su Nemcima usred Nemačke držali čas iz fudbalske discipline, a borbenošću su oduševili poveću grupu "grobara" koja je imala i razloge za zadovoljstvo, a na momente i za strepnju, jer se Keln veoma trudio da nadoknadi rani rezultatski zaostatak.

A gubio je domaćin već od devetog minuta, kada je izuzetno borbeni Birbas Natho, koji je svom ofanzivnom repertoaru dodao i fantastično defanzivno izdanje, izveo slobodan udarac s leve strane na idealan način. Lopta je "pronašla" Svetozara Markovića, koji je u skoku nadvisio čuvare i trzajem glavom uspeo da postigne pogodak kojim se na semaforu pojavilo 0:1. Šokantnih za domaću publiku, ali njihovi ljubimci su je željom da što pre dođu do izjednačenja odmah "prodrmali".

I, zaista, Keln je 20-ak minuta dominirao, pogodio i gornji okvir prečkE, ali je Partizan sve to izdržao, pa čak i bio bolji u završnici poluvremena, kada je Uroševićev šut golman Švabe skrenuo "na" stativu. A Švabe je izrastao u junaka meča posle velikog predaha.

Do njega se došlo uz pomenutih 0:1, čemu gosti mogu da zahvale ne samo svom borbenom nastupu, već i ziceru koji je sa rube peterca propustio Dic, a lako je moglo da bude 0:2 nedugo po početku drugog poluvremena. Ovo stoga jer su Petrićevi izabranici u 62. i 64. minutu imali izvrsne šanse. Švabe je maestralno zaustavio Menigov šut s leve strane, a nedugo zatim i akrobatski udarac Pavlovića, pa je počela da raste nervoza domaćih, koji jesu imali inicijativu, ali ne rešenja za fantastičan dvolinijski bedem crno-belih, kome su i najistureniji igrači svesrdno pomagali.

Borbenost crno-belih je bila impresivna, hrabrost na nivou koji zahteva pomisao na podvig, a cilj... 

Cilj je na kraju i ostvaren: igralo se, kako to Petrić voli da postavi stvari, za čast kluba - hrabro, mudro i konkretno. A kada se tako odigra, onda i dobar rezultat ne izostane.

Ovoga puta taj dobar rezultat bila je pobeda nad ekipom od skoro 30 miliona evra, na njegovom terenu, pred skoro 50.000 bučnih nemačkih navijača. Pobeda za pesmu grupe "grobara" koji su doputovali u Keln, pobeda u za zadovoljstvo svih drugih kojima je Partizan u srcu, a i pobeda za preuzimanje prvog mesta u grupi.

Keln - Partizan 0:1

90' - Auh, umalo autogol crno-belih, spasili su se odličnom intervencijom golmana

90' - Još dva minuta, Partizan je uspeo da uzme loptu, ali samo na kratko...

90' - Još četiri minuta je ostalo da se odigra od predviđene sudijske nadoknade vremena. Keln je u poslednja dva minuta sve vreme u posedu lopte. 

90' - Kakav zicer! Andrade je sam bio pred golom rivala nakon asistencije Rikarda, Švabe mu je odbranio nogom!

90' - Sedam minuta će se još igrati!

90' - Andrade pravi prekršaj u napadu, a zbog toga što se bunio - Natho je dobio žuti karton.

90' - Izborio je Partizan prekršaj rivala, pa će Natho centrirao s levog krila. Ili će, ipak, dodati kratko loptu nekom od saigrača.

88' - Borbeni a "istrošeni" Urošević, koji jedva stoji na nogama usled, čini se, povrede, dočekao je zamenu. Šehović je na terenu.

86' - Vujačić hrabro postavlja glavu na put lopte koja je snažno upućena ka golu Partizana i uspeva da spase svog golmana iskušenja.

83' - Urošević traži izmenu posle opasnog centaršuta domaćih, koja nije urodila plodom. Šehović će ući u igru, izgleda, ali kapiten crno-belih ne dozvolja da mu zvižde Nemci, ustaje i na nogama će dočekati zamenu, dok njegovi saigrači pokušavaju da igraju ofanzivno.

83' - Partizan je probao da pripretio preko Lutovca, ali su odoleli domaćini i krenuli u napad.

81' - Adamjan iz okreta izvodi treći šut na ovom meču, ali udarac je bio traljav, izveden u padu, pa je lako intervenisao golman Partizan

79' - Meč je nastavljen. Još desetak minuta + sudijska nadoknada vremena.

78' - Udaren je golman Partizana kolenom u rebra prilikom jednog duela sa Tigesom. Ukazuje mu se pomoć, moći će da nastavi da igra, ali mu zviždi ceo stadion...

75' - Pavlović izlazi, menja ga Lutovac, a nerviraju se igrači Kelna. Jer, sudije su pokazale Pavloviću da izađe kod klupa za rezerve, iako je bio bliži onoj drugoj strani terena, pa domaći igrači ne mogu da veruju da Partizanovom igraču arbitri nisu rekli da izađe tamo gde mu je bliže... Nervoza raste u domaćim redovima.

72' - Natho je još jednom izveo odličan potez. Kontru je započeo  savršenim dodavanjem za Diabatea na levom krilu, a on je onda previše solirao, pa umesto da podigne glavu i vidi gde su mu saigrači, uporno je pokušavao da se probije kroz odbranu rivala, u čemu nije uspeo.

71' - Posle dvomintnog prekida, meč je nastavljen, oporavili su se pomenuti igrači.

69' - Urošević i Šindler su ostali da leže posle sudara. Nadamo se da će obojica moći da nastave meč. Interesantno, Urošević je rukom zakačio rivala, a glavom se sudario sa klupskim kolegom, Vujačićem.

67' - Biće zamenjen Kvinsi Menig, umesto koga će igrati Andrade.

66' - Menig se žali na povredu...

64' - Nova intervencija golmana Kelna! Pavlović je lepo šutirao iz okreta levicom, sa 12-13 metara, a golman domaćih pružio desnu ruku i odbio loptu koja je jako išla ka mreži!

62' - Auu, šteta, šteta! Menig je u odlično izgrađenoj akciji crno-belih ostao 1-na-1 sa svojim čuvarom, prevario ga driblingom u levom delu kaznenog prostora, ali je njegov lep udarac u dalji ugao odbrani golman Švabe. Do lopte je, isuviše iskosa, došao Rikardo Gomeš, koji nije mogao da iz te pozicije udvostruči prednnost crno-belih.

62' - Nema pregledavanja snimka, prekid koji se desio zbog izlaska lopte iz igre iskorišćen je samo za trostruku izmenu u Kelnu, u kome su ušli bek Hektor i daleko ofanzivniji Ljubičić i Maina.

61' - Da li je ovo trebalo da bude penal za Partizan? Posle lukavog centaršuta Natha s leve strane, jedan od igrača Kelna kao da je bio pogođen loptom u ruku, ali... nije se oglasio španski sudija...

59' - Prva prilika za Keln posle duže vremena. Duda se ubacio iza leđa odbrane Partizana, pobegao joj po levoj strani, no šutirao je u spoljni deo mreže gola.

Detalj sa meča Keln - Partizan / FOTO: Tanjug/AP

56' - Bori se Rikardo, u nadi da će zadržati loptu koja mu je prejako poslata, ali nije u toome uspeo. Ipak, dobra stvar po Partizan je što se crno-beli i dalje gotovo savršeno brane. Keln ne uspeva da pronađe procep u odbrani gostiju.

53' - Natho je još jednom izvrsno intervenisao u odbrani, posle čega je na njega naleteo igrač Kelna, koji je pao. Domaća publika je nedugo zatim zviždala sudiji, jer je smatrala da će sigurno dosuditi prekršaj za Keln, na oko 17 metara od gola Partizana, a dosuđen je prekršaj nad Nathom.

51' - Štefan Baumgart je sušta suprotnost Gordanu Petriću. Za razliku od hladnokrvnog trenera Partizana, strateg Kelna vrlo burno reaguje na dešavanja na terenu, pa tako sada rukama "mlatara", nezadovoljan što jedan šut njegovih izabranika nije bio precizan. A prilično nije bio precizan.

47' - Rikardo je izbacio loptu iz kaznenog prostora gostiju, da bi potom Filipović u duelu oborio Dudu, ali to je bilo u duhu igre, dok su obojica skakali ka lopti, pa nikakav prekršaj nije dosuđen, što je bila i pravilna odluka španskog sudije. Posed je, na kratko, imao Partizan, ali je Keln brzo uzeo loptu na sredini terena.

46' - Borbeni Natho je "skrivio" korner, šesti za Keln na ovom meču, a Diabate bio na pravom mestu, kod bliže stative, i bar privremeno otklonio opasnost. A to "privremeno" je baš kratko trajalo, jer su domaćini odmah pripretili i izborili novi udarac iz ugla.

22.02 - Počelo je drugo poluvreme!

Kraj poluvremena. I to kakvog. Nathova asistencija omogućila je Svetozaru Markoviću da u 9. minutu donese prednost Partizanu, prednost koja je "visila u vazduhu" više od 20-ak minuta usled velike inicijative Kelna. Ipak, nakon što su domaćini propustili dve velike prilike (jednom su pogodili gornji rub prečka, a jednom je zicer ostao neiskorišćen), popravio je svoju igru u napadu Partizan, "nagradivši" se za brojne bravure u odbrani dvema obećavajućim akcijama. Ipak, ona bolja od njih, kada je posle Uroševićevog šuta golman Švab skrenuo loptu "na" stativu, ostala je neiskorišćena, pa je ostalo "samo" 0:1. Velikih 0:1 za Partizan, pred drugih 45 minuta.

Detalj sa meča Partizan - Keln / FOTO: Tanjug/AP

45' - U poslednjoj akciji prvog dela utakmice, Partizan je uspeo da proigra Rikarda na levom krilu, a on sa ugla kaznenog prostora poslao loptu "nebu pod oblake".

43' - Natho sada briljira u odbrani. Iznudio je peti korner, sprečivši da jedan centaršut eventualno postane asistencija, a onda su se gosti odbranili, uhvativši u ofsajd zamku igrače Kelna.

41' - Stativa! Partizan je bio blizu da uveća prednost... tako blizu. Diabate je brzinom zbunio svoje čuvare, golman domaćih je uspeo da ukroti njegov nesvakidašnji šut iz "mrtvog ugla", s leve strane, a onda je natrčao na loptu Urošević. Švabe je, posle udarca koji je usledio, novom izvrsnom reakcijom dovoljno skrenuo loptu da ona udari u stativu. Spasili su se domaćini...

40' - Korner za Partizan sa leve strane isprva nije doneo ništa zanimljivo u kaznenom prostoru domaćih, ali je dosuđen još jedan, što je iznerviralo domaće pristalice. Ni taj drugi, kada je Natho "gađao" igrače kod bliže statitve, nije doneo šansu. Ipak, brzo su loptu uzeli crno-beli.

38' - Posle pomenute šanse, mnogi od prisutnih navijača Partizana su se uhvatili za glavu. Ali, odmah su nastavili sa pesmom.

Navijači Partizana u Kelnu, na utakmici Lige konferencija / FOTO: Tanjug/AP

36'  - Šteta, šteta, šteta... Usred velike inicijative Kelna, Partizan je odigrao izuzetno obećavajući kontranapad, ali kada je lopta s desnog krila dolazila do Pavlovića, on je nije najbolje primirio, a levo od sebe je, da je loptu usmerio gde i kada treba, imao i Meniga i Rikarda. Ostaje 0:1, a lako je to moglo da bude i 0:2. Naravno, moglo je da bude i 1:1, da su malopre domaćini iskoristili onu kolosalnu priliku.

33' - Inače, ovako je izgledala koreografija navijača Kelna:

32'- Nova opasnost po gol Partizana! Velika, velika... Diec je ostao sam na ivici peterca posle centaršuta Pedersena s levog krila, "zaboravila" ja na njega odbrana crno-belih, ali on je preslabo udario loptu glavom (kao da je udarila ona njega, zapravo), te je završila u naručju golmana beogradske ekipe. Kolosalna šansa za Keln, nema šta.

31' - Rikardo je primio loptu na levom krilu, nadmudrivao se sa čuvarom, a onda pokušao da proigra saigrače koji su trčali da mu se pridruži u napadu, no nije bio precizan.

29' - Šut sa distance domaćih igrača, ali pravo u golmana Partizana.

26' - Odolevaju crno-beli ovim pokušajima Kelna. Kao "osice" napadaju igrači Kelna Rikarda Gomeša kad god ima loptu, čak i na sredini terena, a kada dođuu posed, pokušavaju da kratkim dodavanjima dođu u priliku za šut. Za sada im gosti ne omogućavaju lak posao.

24' - Auh! Prečka! Šindler je idealno centirao s desne strane Kelnovog napada, a Adamjan glavom poslao loptu previsoko u odnosu na cilj, pa se ona od prečke odbila i otišla iza gola. 

23' - "Pletu mrežu" igrači Kelna oko Partizanovog šesnaesterca, ali intervenišu i Natho i njegovi saigrači... ali, nastavlja se inicijativa domaćih

20' - Nova prilika da Partizan pripreti domaćinu, ali centaršut Natha s desnog krila nije doneo i novi šut ka golu Kelna. A u brzoj akciji domaće ekipe, desio se vrlo loš šut Adamjana, koji se lepo izborio za poziciju, no očajno izveo udarac s ivice kaznenog prostora.

19' - GOL KOJI JE UĆUTKAO KELN: Ovako je Svetozar Marković Partizanu doneo vođstvo (VIDEO)

18' - Navijaju i "grobari", sada bez baklje koju su koristili posle vođstva, a vrlo lasni su i nemački navijači. Ipak, sve njihove nade se, zasad, završavaju uzdasima jer akcije nisu završene kako su očekivali, a za poslednju takvu se pobrinuo dobrom intervencijom Vujačić, u Partizanovoj odbrani.

16' - Posle primljenog gola, nemački tim je potpuno preuzeo inicijativu. Strpljivo gradi svoju akciju, kao da vodi sa 1:0, a ne da je to rezultat koji je ostvario Partizan.

13' - Napeto je bilo! Popović nije najbolje intervenisao prilikom udarca s ugla, pre njegovih pesnica je do lopte došla glava jednog od domaćih igrača, ali on ju je samo prosledio ka daljoj stativi, posle čega je došlo do pokušaja dodavanja domaćih, te prekršaja u napadu.

12' - Traore interveniše posle drugog uzastopnog dobrog napada domaćih. Korner je za Keln, s desne strane.

11' - Marković sada briljira i u odbrani, otklanja opasnost prilikom solidnog napada Nemaca.

9' - Svetozar Marković je doveo Partizan u vođstvo glavom, i to udarcem posle slobodnjaka Natha s levog krila. Na pravom mestu je bio fudbaler crno-belih, nadvisio u skoku  svog čuvara i doneo veliku radost svima kojima je klub iz Humske u srcu.

9'  - 0:1 Gol! Partizan vodi! "Grobari" bakljadom proslavljaju pogodak Svetozara Markovića

8' - Iznenadila je i postava, sa dva špica, i ponašanje crno-belih domaćine ovog susreta. Keln baš i ne liči na ekipu koja je pobedila Borusiju Dormutnd (to i ne čudi, jer sedam igrača je promenio trener Kelna u odnosu na taj duel), ali se ovo "ne liči" više odnosi na zbunjenost, potpunu nemoć da se lopta doturi napadačima.

5' - Keln je preuzeo inicijativu, no ona je zasad jalova, uglavnom lopta kruži na oko 40 metara od gola crno-belih, a kada krene "napred" - interevnišu defanzivci Partizana.

3' - Crno-beli za sada dobro izlaze na kraj sa presingom domaćih i uspevaju da duže vremena imaju loptu u svom posedu, tražeći preko bočnih dodavanja svoje isturene saigrače, Rikarda Gomeša na levoj i Andriju Pavlovića na desnoj strani. Pavlović je do ovog meča samo 24 minuta igrao z Partizan, i to upravo odmenivši Rikarda, protiv Vojvodine.

2' - Početni pokušaji i gostiju (preko Diabatea) i gostiju (koje je zaustavio Traore) nisu bili uspešni, okončani su dolaskom do ruba šesnaesteraca.

1' - Meč je počeo!

20.59 - Odata je počast i tragično stradalima u fudbalskom  užasu u Indoneziji...

20.59 - Uz aplauz sa svih tribina, organizatori ovog meča odali su najpre počast nedavno preminuloj legendi Partizana i jugoslovenskog fudbala, Milutinu Šoškiću, koji jošđ branio samo za - Keln. Svaka čast za domaćine, svaka čast!

20.55 - Posle poziranja foto-reporterima, te pozdrava kapitena, meč može da počne.

20.45 - Igrači su, zajedno sa sudijama koje predvodi De Burhos iz Španije, izašli na centar igrališta.

20.38 - Meč se bliži, a pogled na već pomenute sastave ukazuje na tri izmene koje je trener Partizana, Gordan Petrić, napravio u odnosu na meč sa Nicom. U startnoj postavi su Filipović, Menig i Pavlović, a na prethodnoj evro-utakmici umesto njih su u "početnih 11" bili Živković, Fejsa i Andrade.

20.20 - A ovako izgledaju tribine:

 

20.15 - Restoran, a stadion. Ovako izgleda trenutno na mestu odigravanja susreta, u VIP loži:

 

20.00 - Štefen Baumgart, trener Kelna, sat vremena pred utakmicu izjavio je sledeće: 

- Uvek osećam određenu dozu uzbuđenja pred meč. Nema to veze da li igramo na domaćoj ili međunarodnoj sceni. Prosto, to je deo mene. Imajući u vidu atmosferu kakvu očekujemo, ako ne bih uživao u ovakvim duelima, onda ne bi trebalo ni da radim ovo.

Što se atmosfere koju spominje tiče, sat vremena pred početak meča tribina na kojoj su najvatranije pristalice Kelna je krcata. I raspevana.

19.53 - Priličan broj "grobara" se okupio u samom Kelnu, a priredili su i bakljadu pred polazak na stadion:

19.44 - Vrlo zanimljivo u svlačionici Kelna... Posluženje - kao da je neka svetkovina u pitanju.

19.38 - Keln, takođe u formaciji 4-4-2, a nju čine: Švabe - Šindler, Kilan, Soldro, Pedersen - Huseinbašić, Duda, Martel, Kalnc - Diec, Adamjan

19.36 - Evo i sastava! Za Partizan od prvog minuta igraju: golman Popović, te Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Diabate, Natho, Traore, Menig - Pavlović, Rikardo Gomeš

18.37 - Crno-bele je, pred večerašnju utakmicu, posetio legendarni Mehmed Baždarević koji je proveo vreme u srdačnom razgovoru sa Goranom Pandurovićem i Ivicom Kraljem, poželevši sreću Partizanu u duelu sa ekipom Kelna.

Značaj utakmice i hapšenja huligana

Burno je bilo i u taboru crno-belih ovih dana, jer su izabranici trenera Gordana Petrića najpre prošle sedmice ispali u Kupu od autsajdera, Radničkog iz Sremske Mitrovice, a onda su napunili mrežu Vojvodine u prvenstvu Srbije. Ali, burno je i u samom gradu Kelnu, gde je policija napravila veliku raciju pred dolazak ekspedicije iz Beograda, a sve zbog ogromnih nemira u kojima su navijači Kelna učestvovali kada su gostovali u Francuskoj.

Ti neredi su, podsetimo, zgrozili Evropu zbog izuzetne brutalnosti koja se desila tog dana u Nici.

Što se tiče stanja na tabeli Partizanove grupe, pred ovu utakmicu, ono izgleda ovako:

Uoči meča - zanimljiva konferencija za štampu FK Partizan

Partizan je ove sezone tri puta igrao utakmice koje su okončane rezultatom 3:3, pa je po dolasku crno-belih u Keln novinare na konferenciji za štampu zanimalo da li bi bio zadovoljan remijem.

- Da li bih sada potpisao da bude 3:3 - ne verujem. To je rezultat s puno emocije i stresa, ali ako mora da bude sa toliko golova, potpisao bih da bi ljudi uživali - rekao je Petrić.

Prošla nedelja je za crno-bele bila polovično uspešna. Najpre je usledio kiks u kupu i eliminacija od Radničkog iz Sremske Mitrovice, a potom je ubedljivo pobeđena Vojvodina sa 4:1. Ipak, strateg kluba iz Humske ističe da su oba ta duela arhivirana.

- Nekako brzo dolaze ove utakmice, danas je sedam dana od kako smo odigrali onu čudnu utakmicu u kupu, onda smo imali utakmicu sa Vojvodinom. Smenjuju se radost i tuga. Pre sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz kupa, ali u nedelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i voleo bih da ovog četvrtka nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta igrača koji treba da se dokažu u ovakvim utakmicama.

"Jarčevi" su za vikend u Bundesligi pobedili Borusiju Dortmund sa 3:2.

- Sve ovo što se desilo u sredu i nedelju ja sam zaboravio. Verujem i moji igrači, koji moraju ponovo da se dokazuju. Kada bi se to desilo bilo bi lepo za analizu - kako smo u sredu ispali u kupu, a onda dobili protivnika koji je dobio veliku Borusiju Dortmund. To bi bilo lepo za analizu, ali to je za ove što predaju u školama, a za nas je to već zaboravljeno. Ne igra samo Keln tako u Nemačkoj. Ono što sam ja gledao protiv Dortmunda, Dortmund je bio bolji u prvom delu i Keln je imao malo sreće. U drugom poluvremenu su igrali direktan fudbal, stajali visoko... Imaju dosta igrača koji su visoki, imaju dobre prekide i igrače koji umeju da daju loptu iznenađenja. Mi smo spremni, igrači su odigrali mnogo utakmica, ali treba odgovoriti na sve to. Nadam se da ćemo imati procente u našu korist, pa ćemo videti kako će se završiti.

Nemački mediji prenose informaciju da bi trener Kelna Stefen Baumgart mogao da odmori pojedine igrače, jer ekipu u nedelju čeka duel protiv Borusije Menhengladbah.

- Keln spada u kategoriju klubova kao što je Partizan. Svi igrači koji verovatno zaslužuju da igraju. To što će neki odmarati, to ne menja mnogo. Sigurno da svi igrači koji budu igrali imaju kvalitet i da su u tom trenutku najbolji. Isti je slučaj i sa nama.

Petrić neće moći da računa na dva zadnja vezna igrača Kristijana Belića i Ljobomira Fejsu.

- Sigurno da će nam nedostajati jer su specifični igrči koji mogu da povuku celu zadnju liniju napred, agresivni su i trkački možda najbolji u ekipi. Neće biti promene formacije, samo "glava za glavu", pa ćemo videti kako će to izgledati. Sigurno će nam njih dvojica nedostajati.

Bio je upitan i da prokomentariše koji bi voleo da bude rezultat u drugoj utakmici u grupi u kojoj se sastaju Slovacko - Nica.

- I jednoj i drugoj ekipi želim sreću, pa ko bude bolji neka pobedi. Generalno, sve zavisi od nas. Ako budemo dobri i uzeli neke poene, onda ćemo moći drugačije da razmišljamo za sledeće tri utakmice - zaključio je Petrić.

Štoper Partizana Svetozar Marković se nada da ekipa može da ponovi rezultat protiv Augzburga od pre sedam godina (crno-beli slavili sa 3:1).

- Sigurno da nas očekuje jedna veoma fizički zahtevna utakmica. Radi se o kvalitetnom rivalu, koji igra u jednom od najboljih prvenstava na svetu, ali mislim da smo maksimalno fokusirani i spremni i da treba da idemo svim snagama da pokušamo da pobedimo i ostvarimo prvi trijumf u Ligi konferencije. Dogodio se taj kiks u kupu, ali smo protiv Vojvodine odigrali odlično i pobedili, tako da se nadam da ćemo uspeti da pobedimo. Nadam se da možemo da ponovimo tu 2015. i ponovo pobedimo u Nemačkoj - istakao je defanzivac kluba iz Humske.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije