FERGUSON JE BIO SLAB SAMO NA JEDNOG IGRAČA: Uvek bi ga puštao sa famoznog "ribanja"

Novosti online

03. 10. 2022. u 10:15

Patris Evra je otkrio do sada neke nepoznate detalje iz svlačionice Mančester junajteda.

ФЕРГУСОН ЈЕ БИО СЛАБ САМО НА ЈЕДНОГ ИГРАЧА: Увек би га пуштао са фамозног рибања

FOTO: EPA

Naime, Aleks Ferguson je postao poznat po famoznom "ribanju" igrača posle svakog slabog rezultata, međutim, jednom igraču je znao da gleda kroz prste.

Reč je o Polu Skolsu, koji je izbegavao slušanje kritika jednog od najboljih menadžera u istoriji fudbala.

- Jedini igrač koga Ferguson nikad nije ribao bio je Pol Skols. Kada bi se mučili, trener bi uvek govorio dajte loptu Skolsu, on je taj koji kontroliše igru. On je taj koji kontroliše tempo. On je bio srce Junajteda.

Skols je celu karijeru proveo igrajući za Mančester junajted sa ukupno 718 nastupa i postignutih 155 golova. Oprostio se 2011. godine, a vratio se sezonu kasnije kako bi pomogao "đavolima" koji su bili u krizi.

- Krili su to do poslednjeg trenutka. Sećam se da sam ja bio taj koji je ušao u svlačionicu, pogledao sam i vidio Skolsov dres.

Foto arhiva VN

 

- Svi su bili u čudu. To je bilo važnije od utakmice. Ferguson je morao da nas smiruje, a mi smo vrištali, bili smo presrećni. Nismo čak ni morali igrati.

- Zato je Ferguson najbolji trener u istoriji jer je znao za reakciju i kakav uticaj će na nas imati da vratimo samopouzdanje i veru u sebe."

Sve to se dešavalo uoči utakmice FA kupa protiv Mančester sitija. Crveni đavoli su na kraju dobili meč rezultatom 3:2.

Ferguson je 1986. godine preuzeo slavni klub sa kojim je osvojio 13 titula u Premijer ligi, pet FA kupova, četiri Liga kupa i dve titule evropske Lige prvaka.

Osvojio je i Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, Kup pobednika kupova, Interkontinentalni kup i prosto ne postoji čovek koji je više dao jednom klubu nego što je Škot Mančesteru.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna