"ZA DOM SPREMNI" ĆE IH SKUPO KOŠTATI: Australijska policija i fudbalski savez pokrenuli istragu protiv Hrvata - najavili munjevitu reakciju

Novosti online

02. 10. 2022. u 22:17

VELIKI broj navijača Sidnej Junajted 58, drugoligaša koji je senzacionalno izborio finale australskog kupa, vikali su "Za dom spremni" sa visoko podignutim desnicama upravo na utakmici velikog finala. Nakon što su tribine završile s dovikivanjem i salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna počela sa "Za dom", a druga odgovorila "Spremni", međusobno su aplaudirali jedni drugima i zgrozili planetu.

ЗА ДОМ СПРЕМНИ ЋЕ ИХ СКУПО КОШТАТИ: Аустралијска полиција и фудбалски савез покренули истрагу против Хрвата - најавили муњевиту реакцију

FOTO: Printskrin/Tviter/GLR_Clarke

Sada su se o tom incidentu oglasila i nadležna tela, a pokrenuta je i istraga. Naime, nadležno telo Australijskog fudbalskog saveza istražiće sav videomaterijal i fotografije sa utakmice finala Australskog kupa, piše "Si-En-En".

Fudbalski savez "zemlje kengura" istakao je da će upozoriti Sydnej Junajted da bi se klub i individualci mogli suočiti sa oštrim sankcijama u narednom periodu. Takođe je saopšteno da je krneula i saradnja sa policijom Novog Južnog Velsa, te da će rekaciju uslediti po kratkom postupku.

Sidnej Junajted je inače klub hrvatskih iseljenika u Australiji. Osnovan je 1958. pod imenom Sydnej Kroacija, ali je krajem osamdesetih godina promenio ime jer Australija više nije dopuštala isticanje nacionalnosti u nazivima klubova. Postao je prvi drugoligaš u istoriji koji je dogurao do završnice kupa u toj zemlji.

Zato ne čudi što je veliki broj Hrvata, kojih ima dosta u Australiji, svim srcem uz ovaj tim, a mnogi od njih podržavali su ovaj klub pokličem zločinačkog ustaškog režima. 

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije