FUDBAL SA DRUGE PLANETE: Čudesni Erling Holand uništio Junajted u neverovatnom derbiju Mančestera: Nastavak "građanskog" marša ka tituli

Novosti online

02. 10. 2022. u 16:49

FUDBALERI Mančester sitija na svom "Etihadu" dočekali su Mančester junajted u derbiju Premijer lige. Četa Pepa Gvardiole na kraju je deklasirala ljutog gradskog rivala pomalo neverovatnim rezultatom 6:3.

ФУДБАЛ СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Чудесни Ерлинг Холанд уништио Јунајтед у невероватном дербију Манчестера: Наставак грађанског марша ка титули

FOTO: EPA

Očekivao se danas daleko konkurentniji Junajted, delovalo je da je Erik ten Hag konačano implementirao svoje zamisli u identitet tima, i da je sve spremno da "crveni đavoli" konačno mogu da zaprete "građanima".

Međutim, već u uvodnim minutima bilo je jasno da će Pepova mašinerija u svom prepoznatljivom stilu lomiti Junajted, baš onako kako to čini i sa klubovima daleko manje reputacije i tradicije.

Na prvi gol čekalo se samo 7 minuta, igra kratkih pasova Sitija, lopta je u jednom trenutku zavšila na boku kod Bernarda Silve, a Portugalac je još jednom pokazao svoje kreatorske karakteristike, prelepo proigrao Fila Fodena koji je samo postavio nogu i matirao Davida de Heu.

FOTO: EPA

A onda 34. minut i ko drugi do čudesni Erling Holand. Kevin de Brujne je izveo korner, a gorostasni Norvežanin bio je najviši u skoku i glavom uspeo da pošalje loptu koja je za milimetre prešla gol liniju

Samo tri minuta kasnije već je bilo 3:0, kada je teledirigovanu loptu belgijskog kralja asistencija Kevina de Brujne na drugoj stativi dočekao Erling Holand, za nastavak nestvarne serije golova.  

Norveški golgeter potom je potpuno potopio Junajted nakon što je prelepo proigrao Fila Fodena, a dete "građana" sa svega nekoliko metara udaljenosti postiglo je svoj drugi gol.

Tračak nade timu sa "Old traforda" donela je nova akvizicija i bivši saigrač Dušana Tadića, Brazilac Entoni prelepim udarcem sa distance u 54. minutu.

Ali se potom ponovo razgoropadio "viking sa Etihada". Prvo je Holand zatresao mrežu za svoj het-trik na asistenciju Serhia Gomeza koji je zamenio povređenog Kajla Vokera. 

A potom je došao i do druge asistencije, nakon što je sjajno proigrao Fila Fodena u 73. minutu.

Usledila su dva gola pomalo zaboravljenog Francuza, nekada velike nade Junajteda. Večiti talenat Entoni Marsijal je ušao sa klupe i jednom iz igre, a jednom sa bele tačke postavio konačnih 6:3.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a