OVO SU KANDIDATI ZA MESTO PREDSEDNIKA CRVENA ZVEZDE: Isplivala imena, kreće trka za važnu funkciju

Novosti online

01. 10. 2022. u 22:59

FUDBALSKI klub Crvena zvezda raspisao je izbore za mesto predsednika kluba, a glasanje će biti održao 11 i 12 novembra.

ОВО СУ КАНДИДАТИ ЗА МЕСТО ПРЕДСЕДНИКА ЦРВЕНА ЗВЕЗДЕ: Испливала имена, креће трка за важну функцију

foto: EPA

Mandat predsednik tima iz Ljutice Bogdana traje četiri godine, a na prethodnim izborima Svetozar Mijailović bio je jedini kandidat. Ovaj iskusni sportski radnik još nije odlučio hoće li se upustiti u novi izbornu trku.

Prema saznanjima "Kurira" Draško Marković ili Branko Radujko važe za najozbiljnije kandidate koji bi mogli da naslade Mijailovića.

Draško Marković je čovek blizak klubu, koji je uz Crvenu zvezdu više decenija. Član je Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda. Zaposlen je u kompaniji "Telekom" sponzoru kluba, na mestu izvršnog direktora za ljudske resurse.

Ime Branka Radujka takođe se pominje kao potencijalna opcija za fotelju predsednika crven-belih. U pitanju je bivši član Upravnog odbora kluba, a bio je zaposlen i u kompaniji "Telekom". Danas radi kao generalni direktor Uprave Carina, i dalje je privržen crveno-belim bojama, a prema nekim izvorima mogao bi da bude i kandidat za predsednika FS Srbije navodi "Kurir".

Podsetimo, kandidat za predsednika FK Crvena zvezda može da bude svaki član kluba kojeg predloži Upravni odbor, ili najmanje 500 članova kluba. Kandidat za predsednika šampiona Srbije mora biti član kluba najmanje godinu dana, mora biti ugledan član društva, poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi. Ne sme biti osuđivan za krivična dela, i neophodno je da ima iskustva u rukovođenju, odnosno da je ugledan sportista ili sportski radnik.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju