MITAR PUCA I SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA: Srpski golgeter na raznovrsne načine stigao do brojke 50 golova u dresu Srbije

Nedeljko ILjUKIĆ

01. 10. 2022. u 09:00

NA LEVOM bicepsu Aleksandra Mitrovića stoji vrlo upečatljiva tetovaža sa tekstom: "Ako ne možeš da trčiš, onda hodaj. Ako ne možeš da hodaš, onda puzi. Ali, šta god da radiš, moraš da ideš napred." Čovek koji voli tetovaže i ovo doživljava kao svoju životnu filozofiju, ne može da bude gubitnik.

МИТАР ПУЦА И СА ЗЕМЉЕ И ИЗ ВАЗДУХА: Српски голгетер на разноврсне начине стигао до бројке 50 голова у дресу Србије

FOTO: M. Vukadinović

Mora da bude pobednik! Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije "desio" nam se u najvažnijem trenutku našeg fudbala. Kada je vera u nacionalnu selekciju počela da jenjava i kada su propuštene razne prilike za velika takmičenja.

Još od onog prvog gola Hrvatskoj u Beogradu 6. septembra 2013. godine, pa do 27. septembra ove jeseni, Mitrović je strah i trepet za protivničke odbrane i golmane. Sjajni, neustrašivi golgeter rado je viđen na ulicama Smedereva, Beograda, Londona...

Voli ga i staro i mlado. U svoju sportsku biografiju je popularni Mitar pre nekoliko dana upisao, onako kaligrafiski, jubilarni, 50. gol. Precizna statistika kaže da je od ovih 50, nacionalni fudbalski junak 25 golova dao desnom nogom, sedam levom nogom i 18 glavom. Od svih 50 je samo dva dao sa penala.

Mitrović je postao kralj svih naših strelaca i potpuno nepredvidljiv za protivničke štopere, a u poslednjih godinu dana je izuzetno radio na tehnici skoka i golova glavom. Što se tiče het-trikova, Mitrović ih je imao dva u dresu Srbije. Prvi protiv Bolivije na prijateljskoj utakmici, a drugi i mnogo važniji nedavno protiv Švedske u Ligi nacija.

Zbog svega ovoga su mnogi fudbalski ljudi već počeli da ga predlažu za našu sledeću "Zlatnu loptu". Ona će mu verovatno biti i suđena ukoliko i na Mundijalu u Kataru pokaže bar deo svog prebogatog golgeterskog repertoara.

OD TADIĆA 16 ASISTENCIJA

TADIĆ da "pakuje", Mitar da "rešeta". Rečenica ponovljena mnogo puta dobila je valorizaciju i u brojkama. Od 50 golova Mitra za A tim, Dušan mu je "namestio" 16. Da je Smederevac omiljena "meta" kapitena, govori i činjenica da je skoro polovina Tadićevih asistencija (33) završena realizacijom Mitrogola. Inače, njih dvojica "kliknuli" su tek 2016. na meču protiv Kipra (prvi gol Mitra na dodavanje Dušana), tri godine posle debija snažnog špica i četiri od prvog nastupa Tadića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina